Като цяло само богатите на захар и мазнина теста само имат нужда от месене. Хлебните и за пица не е небходимо ако имаш време.
Re: Сподееееляй, народе
Posted: Thu Feb 18, 2021 10:00 pm
by coldie
Според мен за някои неща трябват и точната посуда и примерно пещ, дали ще е на плоча, класическа или пицарник. Могат да се "докарат" някои неща с много повече играчка. На мен напоследък ми писна от пици, сигурно 2-3 месеца през няколко дни си правих пици. Не знам, може би защото застудя и ме "придърпа" към по-домашни неща.
Абсолютно съм честен, днес направихме най-якия домашен хляб, който някога съм опитвал. И класически за у дома гювечета с малко купешки продукти за по-лесно. Аз поне така ги обичам. Подреждам си, разбъркано, мали плочки стегнато краве сирене, малко печена капия ( на което тук му викат просто червена чушка ), суров лук, препечена на жар и накъсана рибица. И църнат на жар кренвирш И това всичкото го заливам със сос или по-скоро сок от туршия, сок от пукани чушки, плюс малко от лютиви и малко варени домати. Те тези всичките неща са готови за консумация и на момента, но малко трябва да се сложи във фурната докато заври, да се смесят ароматите и накрая едно яйце и ако ми се занимава и един сноп пържени картофи.
Някой любител, примерно от ддз, да кажем Франция ще му се отели вола, ако трябва да прави някаква по-сложна традиционна българска баница или питка.
Re: Сподееееляй, народе
Posted: Wed Feb 24, 2021 6:35 pm
by coldie
Поне за готвенето се ъпгредваме. Има смисъл да се гледат канали. Въпреки че не сме бол на техника много неща стават мнгоо добре. Истината е, обаче е иска време. Италианската питка стана наистина както трябва да е. Обаче това са четири месенета. Такова нещо на живо сякаш не бях виждал. С огромните дупки, толкова мека, че трябваше да я препичам после за да мога да я разрежа. И след 20 минути пак омекна.
Но повече ми хареса френското хлебче. Това, като за два първи пъти стана много вкусно, Но нямам форми за хляб и не го докархме баш на външен вид. Докато го мазах се изду от едната страна,
И вече искам да се пробваме с виетнамската питка, и наистина малко си поиграх да намеря оригиналната рецепта. Сигурно изгледах 5-6 рецепти и то в популярни канали, но не изглеждаше въобще като оригинала. Това, ще бъде сложно без специална печка и малко трудно успях да науча (засега на теория каква е тайната). Трябва да имаш тава с дупки, и отдолу да се сложи купа с вода и няколко пъти да се пръска отгоре за да може кората да стане на плочки. Ето това е френското хлебче.
А това е просто...незнам.
Re: Сподееееляй, народе
Posted: Thu Feb 25, 2021 11:34 am
by coldie
Не знам защо като качвам нещо във ФБ драстично се намаля качеството. Открих едно видео от миналата години. Октомври в Созопол. Атмосферата беше брутална.
Re: Сподееееляй, народе
Posted: Thu Feb 25, 2021 10:38 pm
by coldie
Зарибил съм се по месене на тесто, щото жената ме обвинява че все тя месела тестото. Днес и разказах играта.
Re: Сподееееляй, народе
Posted: Thu Feb 25, 2021 10:52 pm
by coldie
Влошено е с влошено качество, но ето го клипчето
Имам и доста снимки от Бургас, 5-6 от пътя за Созопол и едно доста дълго видео от Бургас през нощта.
Re: Сподееееляй, народе
Posted: Sat Mar 06, 2021 3:06 pm
by coldie
Кефя се на Kinjaz, защото имат супер хореографии, не са най-добрите танцьори, но като комбинация от танц, хореография, музика и да не прнебрегваме човека зад камерата нямат аналог.
Re: Сподееееляй, народе
Posted: Thu Mar 11, 2021 12:24 pm
by coldie
Айайай, не знам дали гледахте Трифонов как се прави на интересен с чайника на Ръсел, а дори не му знае името какво е точно. И отгоре на всичкото попита в сллушалката и оттам му казаха Бернард.
Re: Сподееееляй, народе
Posted: Sat Mar 13, 2021 2:12 pm
by coldie
Този ли е, тя ли е те ли са, нз. Но правят клипове на ниво холивудска подукция.