Page 1 of 10

Бежанците

Posted: Fri Sep 18, 2015 8:04 pm
by The Dragon
Тъй като тази тема май ще става неприятно голяма.

Фактите засега:

Демографията е следната - 13% деца, 12% жени, 75% мъже. Образование - вишистите са под процент, среднистите около 20. Масовата възраст е 20-35 години (която пък за мъжете е доста troublemaker, за да е по забавно). Всички твърдят, че са сирийци. Голямата част не са.

Не говорим за вълна, а за прилив - потока е постоянен.

Меркел еба майката на всичко с "Елате ни повече" и след това "Ама прекалено много сте, стойте си там".

Нито един европейски политик не е казал честно досега какъв е проблема, а всички стъпват на пръсти около него.

Мнение:

Ще става по-лошо. И то много.

Медиите са помияри. Само се лашкат между съчувствие и разпалване на ксенофобия. Говорим за една и съща медия в рамките на дни.

В БГ засега е добре - затягането на границите като, че ли работи. Едно нещо ББ да свърши като хората.

Re: Бежанците

Posted: Fri Sep 18, 2015 9:42 pm
by Amelia
Ще става по-лошо, ако го оставят по тоя начин. Трябват строги мерки за проверка на идентичността на тея хора. И ако са наистина бежанци, ок, ще им се намери място все нейде из ЕС, който далеч не се изчерпва само с Германия, нали. Но ако не са и ако вандалстват - бай-бай за откъдето са дошли.

Re: Бежанците

Posted: Sat Sep 19, 2015 4:58 pm
by armageddon
Мначи масата от тоя поток ако са бежанци, то аз също влизам в тая графа, нали. Май тряя да видя къде мога да подам няква молба и къф ми в кяра евентуално от тая работа.

Туй си е чисто и просто емигрантска зган, отгоре на всичкото и хипер нагла нали, нещат ни Гърция, ни Македония, Сърбия, Хърватска, Унгария, даже и Австрия баси - принципно все страни, които не са във война нали, ако бягаха от това, искат в Германи при Меркел, и трошат хърватски хотели и главите на унгарски полицаи, военни и тн. Манджата е пресолена и то бая, ама със сигурност и по-зле ш става.

Колкото до у нас - незнам дали можем да припишем особени заслуги на тиквичко и компания в тая насока, щото едно че "бежанците" не искат да минават дори през бг, толкова, колкото масата не ги иска хич нали, и понатам турците откъм тяхна страна ги държат засега май доста изкъсо.

Re: Бежанците

Posted: Sat Sep 19, 2015 5:42 pm
by RRSunknown
няма как да влязат в българия защото ги бият още на границата. Официално отричаме разбира се само, че практиката е друга - ако се разровите ще установите върнаха граничарските кучета, на капитан андреево построиха скоростно кучкарници , армията почна да ги развъжда масово още преди година. На най-голямата ограда в Евросъюза в момента има термокамери, газ, хеликоптери а войниците които заминават натам по последното разпореждане няма да съ въоръжени с пръчки каквото и да разправя Бъчварова.
По последните разпореждания изпратиха хеликоптери и войници и към македонската граница.

между другото изпратихме специалисти по граничен контрол и кучета и в Гърция - официално.
Пак официално на границата има командировани германски федерални полицаи и австрийски представители които се заминават с техническо наблюдение и на теория "съветват".

На Угария също им узря мисълта и почнаха да копират а Австрия преместиха войници на границата със Словения.

В момента ги заключиха мигранти в Хърватия Сърбия и македония и скоро ще установят, че Европа не е толкова беззъба колкото си мислят когато в играта се вкара тежка сила и високи технологии когато общественото мнение се обръща срещу мигрантите.

Re: Бежанците

Posted: Sun Sep 20, 2015 3:07 pm
by RRSunknown
Сириец в Истанбул: На българската граница ни биха, взеха ни парите и ни върнаха обратно. В България не искам, там се отнасят нечовешки към нас”, заяви мъжът.
http://vbox7.com/play:bf135bbe3a

Re: Бежанците

Posted: Mon Sep 21, 2015 4:52 pm
by Litz
Може би бежанците, с които аз общувах да бяха едни от малкото наистина бягащи от война и мъчения, а не щото са им ниски заплатите, щото има бежанци от Сърбия, Македония и Албания баси?


Смисъл да, окей Германия е яко, ама после няквите активистчета са 'Що държавата не им предлага курсове по немски безплатно'. Една позната беше възмутена и разгневена как било възможно в региона, в който един бежанец живеел да нямало нито един лекар говорещ френски, а само немски, английски и турски + латински нали? FFS? Ся по същата логика аз мога да се оплаквам що до нас няма лекар говорещ български нали. Ми сори, ама не смятам че точно па лекарите трябва да учат по 14 милиона езика, щото някой не може две думи да обели на английски.

Re: Бежанците

Posted: Thu Sep 24, 2015 12:57 pm
by The Dragon
И сега какво - бежанецът футболен треньор бил терорист ...

http://dnes.dir.bg/news/isljamist-bezha ... 06906?nt=4

Re: Бежанците

Posted: Thu Sep 24, 2015 5:56 pm
by Amelia
Lol. Снимки във Фейсбук го изобличили.

Ми ей тфа е - кат нямат паспорти, да почнат да ги пресяват по Фейсбук. :lol:

А тоя или да го затварят някъде, или да го връщат отдето е дошъл.

Re: Бежанците

Posted: Thu Sep 24, 2015 10:03 pm
by moonlight
Litz wrote:Смисъл да, окей Германия е яко, ама после няквите активистчета са 'Що държавата не им предлага курсове по немски безплатно'. Една позната беше възмутена и разгневена как било възможно в региона, в който един бежанец живеел да нямало нито един лекар говорещ френски, а само немски, английски и турски + латински нали?
Преди почти година и половина, докато бях в България още и движих със зеления отбор, две мацки оттам се бяха организирали да ходят в бежанския лагер в София, да учат бежанците на френски и английски - приготвили си бяха материали, всичко, и се вдигнаха един ден... и повече не отидоха. Внимание никакво - обикалят показват, дават думи, ясно е че предлагат уроци, но интерес никакъв. Само разни хулигани ги отразили с реплики, от които Миленка разбрала само "гяур". Коментара, вярвам, е излишен.

А колкото до това колко са бежанци, съмнявам се да са много сирийците. Гледах клипчета и снимки с плакати и пана от сорта на "Да живее Пакистан". Видяли са кьоравото, и ламтят за немски паспорти, това е.

А от горната статистика на Драгъна, много ще ми е интересно да видя колко от тия 75 % мъже ще се окажат крайни ислямисти? И сега не са малко проблемите с тях, че да си внасяме още от същото.

Re: Бежанците

Posted: Fri Sep 25, 2015 9:39 am
by Mindcrime
Не нам, доста си е притеснително това преселение, особено за малка държавка като нашата. Преди около седмица ООН-то излезе с някакъв доклад, че трябва да очакваме около 2 милиона имигранти в следващите 15 години. Ако ще е тъй по-добре да звъним на саудитите да идват и тука да почват джамиите.

Re: Бежанците

Posted: Fri Oct 16, 2015 10:56 am
by The Dragon
Първи отстрелян. Ще става и по зле. Надявам се това да обезкуражи другите, но сега като писнат от Хелзинския комитет за правата на беззащитната групичка от 50 млади мъже които нападат полицаи.

http://dnes.dir.bg/news/granitza-afgani ... 04499?nt=4

http://dnes.dir.bg/news/burgas-mvr-afga ... 05845?nt=4

Re: Бежанците

Posted: Fri Oct 16, 2015 7:52 pm
by RRSunknown
Ебаси рикошета- предупредителния се дава право нагоре по принцип .

Re: Бежанците

Posted: Fri Oct 16, 2015 9:32 pm
by Amelia
Трябва да се изясни дали граничарите са действали по правилата, но като цяло се радвам, че изобщо се действа по защитата на границата и по излавянето на нелегално влезлите в страната лица.

Сори, ама дори и да бягаш от война не виждам причина да пресичаш европейски граници, където ти скимне. Има си правила за тая цел. Като не се спазват правилата, стават ей такива инциденти.

Re: Бежанците

Posted: Sat Oct 17, 2015 12:37 am
by SatanicSlayer
RRSunknown wrote:Ебаси рикошета- предупредителния се дава право нагоре по принцип .
Зависи кое е нагоре за стрелялият. Ако е лежал по корем, ще е много трудно. Все пак ако се водят по устава за караули, когато приближи натрапник на поста ти, първата ти работа е да приклекнеш, залегнеш, прикриеш зад някакво укритие. След това даваш предупредителен изтрел.
Amelia wrote:Трябва да се изясни дали граничарите са действали по правилата, но като цяло се радвам, че изобщо се действа по защитата на границата и по излавянето на нелегално влезлите в страната лица.

Сори, ама дори и да бягаш от война не виждам причина да пресичаш европейски граници, където ти скимне. Има си правила за тая цел. Като не се спазват правилата, стават ей такива инциденти.
Това го обясни на Българският Хелзинкски комитет.

Re: Бежанците

Posted: Sat Oct 17, 2015 1:40 am
by Amelia
Обяснявам го на некви във Фейсбук дет се държат по-бетер от БХК. Ако искат мога да им обясня и кво ще се случи с мен, ако реша да премина нелегално канадско-американската граница и ме хванат и почна да буйствам.