Абсурдистан: Възраждането

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderators: Yan, Xellos, Roland, Moridin, Morwen, Marfa

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 17925
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Re: Абсурдистан: Възраждането

Post by Moridin » Sun Jan 06, 2019 11:05 am

Ама как финансовото състояние е извинение за неспазване на договора? Като нямаш финансово състояние, не наемаш. Доста е просто.
This is it. Ground zero.

User avatar
Ghibli
Elder God
Posts: 5143
Joined: Sat Dec 20, 2003 11:36 am
Location: not really here

Re: Абсурдистан: Възраждането

Post by Ghibli » Sun Jan 06, 2019 8:02 pm

tigermaster wrote:
Sun Jan 06, 2019 10:42 am
Не искам да оправдавам нарушение на договорните им задължения, но не може да очакваш от някого да пуска по всяко време непознати в дома си.
Всъщност, когато в договора, с който са го наели въпросния "дом" (всъщност сграда с по-различни функции от обикновено жилище), пише, че са длъжни да пускат хора в дома си - ще са длъжни да пускат.
Дъщерята не се усеща колко е абсурдна с "ма то е нечовешко да са на разположение по всяко време". Да не са се подписвали под условия, които не могат да спазват.
А и ако не е показал лични документи, са имали право да го оставят да умре, между другото, колкото и гадно да е това.
ВТФ, бе, ВТФ?
@}->--
"анакин поворачивается к зеркалу, а в нем дарт вейдер. и тут анакин понимает, что ему трудно дышать."

User avatar
tigermaster
Ascendent
Posts: 4861
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Абсурдистан: Възраждането

Post by tigermaster » Sun Jan 06, 2019 8:36 pm

Ghibli wrote:
Sun Jan 06, 2019 8:02 pm

ВТФ, бе, ВТФ?
Вярно е:
http://www.planinite.info/V_pomosht_na_ ... asloni.htm
Туристическите или алпийски хижи са отворени през всяко време на годината и денонощието. В тях получава подслон всеки, който има редовен личен паспорт или друг официален документ за самоличност.
(А може и да не е, не съм съвсем сигурен как да тълкувам текста по-натам, ако трябва да съм честен.)
То аз, всъщност, съм съгласен и с теб, и с Моридин, и с Амелия, а и като прочетох нещата на малко по-трезва глава - понеже снощи бях уморен до смърт - мнението ми се попромени. И все пак, при все че наистина е гадно да се откаже помощ на човек в беда (макар че самият човек в беда твърди, че не е бил в беда), не мога да не обвинявам най-вече туристите за цялата ситуация. Това да хукнеш гол, при минусови температури, сам, та да трябва приятелите ти да те догонват, без застраховка, и да се оставиш на милостта на хора, които в прав текст са казали на твой приятел, че ще се напият, е просто идиотщина - и да, постъпката на стопаните на чайната е противна, обаче не отменя идиотщината на туристите и изобщо не искам из медии и социални мрежи да върлуват мнения, че тяхната постъпка е приемлива.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“/“Три билборда извън града“

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12156
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Re: Абсурдистан: Възраждането

Post by Amelia » Mon Jan 07, 2019 8:22 am

А, това че тея конкретно льохмани и особено голия ненормалник сами са се вкарали в беля, никой не го оспорва. И ако живеехме в нормален свят, господин незастрахования идиот Радев сега щеше да има да си плаща на ПСС за разходите по спасяването. Земи тея подготвени екстремни бегачи, дето са тръгнали да бягат без застраховка из планината и дето забравят да се облекат като спрат на върха. От собствените писания на Кирил Радев оставам с впечатлението, че тоя гъз толкова си е повярвал на глупостите за Вим Хоф, че не се е облякъл щото си е мислел, че ще се стопли с дихателни техники. Сигурно се е надявал да впечатли приятелите си като го видят горе гол. Mission accomplished - това приятелите му няма да го забравят скоро.

То и в хижата трябва да сложат такса "идиот" за тея, дето им е скимнало да се катерят по нощите по планината и будят хижарите. Но в случая постъпката на хижарите психопати е абсолютно непростима и чудовищна от морална гледна точка и де юре и де факто противозаконна. Отново, ако живеехме в нормален свят, сега Кирил Радев можеше да ги осъди. В добрите човешки общества хората създават институции и структури, с които се стремят да обезпечат и идиотите си така че въпросните да не умират твърде много от идиотщината си. Планинските хижи и ПСС спадат към тея структури, щото е ясно, че населението няма да спре да щъка като гламаво по планината, тъй като в планината е яко и дори полезно, и винаги ще се намери някой малоумник, който трябва да бъде спасен от самоубийство чрез тъпота. Голяма част от случките с които полицията, пожарникарите и лекарите се занимават са също продукт на собствената ни идиотщина. Представете си те да ви откажат помощ, щото сами сте си виновни, че сте се вкарали в белята и им губите времето.
My Anime List , My Manga List

Kakashi: I'll leave my body to you, Sakura.

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 17925
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Re: Абсурдистан: Възраждането

Post by Moridin » Mon Jan 07, 2019 9:33 am

1. Кирил ще плати на ПСС, разбира се. Има си ценоразпис. Тъй че @Amelia поне в това сме си бяла държава ;р
2. Всеки е свободен да се качва на Черни връх ТОЧНО както си прецени сам, да си смята сам разходите за ПСС, да си се оправя сам с приятелите, които го мислят и т.н. Това по никакъв автомагически начин не променя договора на хижарите.
3. Отново, тая ситуация е грешка още на ниво "няма да ви отворим на НГ". Не познавам Димитър Кенаров, но още като получа това по телефона, ако съм журналист, веднага ще го плясна във фейсбук и всички щяхме да хейтваме хижарите без изобщо да знаем за Кирил.
4. Тоя метод на Вим Хоф очевидно е работещо нещо, има видео и т.н. Самият Кирил е стигнал съвсем успешно до върха и то преди останалите. Та нищо толкова странно няма в това дето очакваш дишането да те стопли. Изобщо няма какво да го обвиняваме за това.

5. Кирил може да е всякакъв. Това не променя НИЩО от горните точки. Единствената тъпотия в случая е, че не се е облякъл веднага, но ако почнем да обвиняваме хората, че са тъпи, то 99% от държавата заминава.
This is it. Ground zero.

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12156
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Re: Абсурдистан: Възраждането

Post by Amelia » Mon Jan 07, 2019 9:58 am

Сега погледнах ценоразписа и цифрите са бая ниски и ме съмнява да покриват истинската цена на услугата. Да вземат да ги увеличат, ако не за друго, то поне от педагогична гледна точка.
https://www.pss-bg.bg/planinska-zastrahovka/

За метода на Вим Хоф не се знае колко работи, щото ненам кви видеа има, но научната литература по въпроса е бая оскъдна. Специално съм го проверявала, щото Вим Хоф разправя, че е поредната там панацея, дето може да излекува и автоимунни заболявания като множествената склероза. Поне преди 2 години изследвания, които да докажат това, нямаше. Имаше 2 или 3 статии с некви индикации, че екстремния стрес от студа влияе на нивата на кортизола, а пък дихателните практики повишавали телесната температура по ненам си къв там механизъм. Всички изследвания бяха направени с някви безкрайно малки тестови групи (едното беше със самия Вим Хоф, който не се знае изобщо дали може да се вземе като представител на average човешкия метаболизъм) и без плацебо контролна група, така че не бих ги взела особено насериозно, но дават индикация, че може и да има нещо, което да си заслужава по-сериозна наука завбъдеще. Докато това не се случи, ви агитирам Вим Хоф да го поемате само на видео. Щото вече 3-ма са си отишли по законите на Дарвин, удавени в студени басейни по метода на Вим Хоф. Кирето можеше да влезе в историята като първия тръшнал се на сушата, ама за щастие не му се получи.
My Anime List , My Manga List

Kakashi: I'll leave my body to you, Sakura.

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 8406
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Re: Абсурдистан: Възраждането

Post by The Dragon » Mon Jan 07, 2019 10:58 pm

Лично мнение - и на Кирил и на хижарите трябва да им се метне по един хубав бой. Хората от ПСС си рискуват живота - не трябва да им причиняваш ненужни разходки. Има две основни правила в планината - не тръгваш неподготвен, не отказваш помощ/не оставяш човек горе. Е двете страни на конфликта са нарушили по едно от тях.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

User avatar
tigermaster
Ascendent
Posts: 4861
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Абсурдистан: Възраждането

Post by tigermaster » Tue Jan 08, 2019 12:37 am

Ами, аз пък се надявам на БТС да им уврат главите, че като искат на това място денонощно да има някой, който да пуска хората на топло, не може единствената им връзка с него да е прибирането на наема в края на месеца. Вместо да го отдават на едно семейство, което да си плаща за привилегията да живее и развива търговска дейност вътре, да назначат хора, които да работят там на смени, и да им осигурят някаква охрана поне за през нощта. Иначе просто не виждам начин достъпът до топлото помещение да е непрестанен. Остави, че ще си правят оглушки, когато им дойде някой през нощта, или ще се правят на интересни (за това срещу тия хора има доста оплаквания, бтв, та мястото им верно не е там) - ами ако нещо се случи с тях или им се наложи да пътуват някъде? Как тогава ще има достъп? Ами ако просто са толкова капнали от умора, че дори не чуват тропането по вратата? И след две среднощни разправии с пиян или дрогиран и потенциално опасен индивид дали може да се очаква спокойно да отворят и на трети евентуален такъв, особено ако няма кой да ги пази - дори да им е вписано в договора?
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“/“Три билборда извън града“

User avatar
Litz
Archmage
Posts: 2167
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Абсурдистан: Възраждането

Post by Litz » Tue Feb 12, 2019 5:45 pm

Някой ще ми обясни ли защо в България изведнъж станахме егати християните и Зюмбюлев пише как аборта е убийство според християнските ценности. Едно хубаво нещо имахме и тва беше жените да правят аборт, когато си поискат без да настъпи вселенски смут. Пък и въпросния не знае, че в Ирландия отмениха забраната.

User avatar
Demandred
Moderator
Posts: 5491
Joined: Sun Jan 11, 2004 8:42 am
Contact:

Re: Абсурдистан: Възраждането

Post by Demandred » Tue Feb 12, 2019 6:53 pm

Зюмбюлев винаги е бил откровен идиот, нищо ново под слънцето.
Glee is the answer when questions are wrong.

User avatar
Litz
Archmage
Posts: 2167
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Абсурдистан: Възраждането

Post by Litz » Wed Feb 13, 2019 1:09 pm

Той че е идиот, идиот е.

Проблемът е, че допреди 5-6 години да търсиш, пак трудно щеше да намериш статия против аборта. Пък и доста отвратително коментари защитаващи го прочетох, за които "Всеки живот е свещен", докато се тъпчат със сланина и кебапчета.

User avatar
tigermaster
Ascendent
Posts: 4861
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Абсурдистан: Възраждането

Post by tigermaster » Wed Feb 13, 2019 1:38 pm

Ти остави другото, статията му е такъв безобразен криндж... Този екземпляр пише откровено зле, защо изобщо е автор в голяма медия?
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“/“Три билборда извън града“

User avatar
Demandred
Moderator
Posts: 5491
Joined: Sun Jan 11, 2004 8:42 am
Contact:

Re: Абсурдистан: Възраждането

Post by Demandred » Wed Feb 13, 2019 1:52 pm

Не е само автор, главен редактор е. Но какво друго да очаква човек от 24 часа...
Glee is the answer when questions are wrong.

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 18813
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Re: Абсурдистан: Възраждането

Post by Xellos » Fri Feb 15, 2019 9:15 pm

Пълен и абсолютен ташак днеска, всеки се озърта в паника и пита кво става и ко праим?, вкл. всички училища...
:dash: :dash: :facepalm:
https://offnews.bg/ikonomika/dans-se-sr ... 97699.html
¿Dónde está la biblioteca?

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 8406
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Re: Абсурдистан: Възраждането

Post by The Dragon » Wed Feb 20, 2019 6:48 am

Хайде да прекръстим Нови Искър на Silent Hill...
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests