26 юни, 09:00: протест с обсада на Парламента

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Post Reply
User avatar
kalein
Arcanist
Posts: 903
Joined: Tue Feb 15, 2005 5:08 am
Location: smiling next to you
Contact:

26 юни, 09:00: протест с обсада на Парламента

Post by kalein » Wed Jun 26, 2013 12:54 am

Това го видях в последния момент – разгледайте http://www.ostavkaoresharski.com

Цитирам по-важното:

1. Протест утре сутрин (от Фейсбук):
26 юни 2013 г.
09:00 в UTC+02

СОФИЯ, Народно Събрание

Организатор на протестната група - българинът Октай Енимехмедов.
"Свободата не ще екзарх, иска Караджата !" Да обсадим плътно Народното Събрание докато заседава утре СРЯДА от 9 часа с жива верига , както през 1997г., и да не позволим никой депутат да напуска, докато Орешарски не подаде незабавно ОСТАВКА! Народът е призван да вземе властта си от ръцете на мафията, настанила се в Парламента, сега или никога ! Ако не успеем с блокадата и наглостта на мафията ескалира, обсадата ще продължава всеки ден, в който Парламента заседава, до ОСТАВКАТА.
НЯМА ПАРТИИ ВЕЧЕ, ИМА БЪЛГАРИ. Вечерните разходки и скандирания пред празни сгради явно не дават резултат, тъй като политическата мафия е глуха за справедливите искания на народа си. Нужни са крайни действия.
Следва окупация и обсада на Народното Събрание докато заседава, в сряда 26.06.2013 от 9:00 часа, с единствено искане - незабавна ОСТАВКА на кабинета Орешарски. Този протест е на ЦЕЛИЯ ОБЕДИНЕН ДЕМОКРАТИЧЕН БЪЛГАРСКИ НАРОД, той е БЕЗПАРТИЕН и СРЕЩУ ЦЯЛАТА ПОЛИТИЧЕСКА КЛИКА НА ПРЕХОДА, затова не се оставяйте да ви разединяват партийни провокатори, бранещи властта на всяка цена !
ГРУПАТА СЕ СЪЗДАВА ПОРАДИ ДЕБЕЛООЧИЕТО И НАГЛОСТТА НА ХОРАТА ОТ ДПС,БСП И АТАКА! НЯМА ПАРТИИ, ИМА САМО БЪЛГАРИ! НИЕ СМЕ ЕДНО ЦЯЛО С ВСЕНАРОДНИЯ, БЕЗПАРТИЕН #ДАНСWITHME ПРОТЕСТ.
НИЕ, ЧЛЕНОВЕТЕ НА ТАЗИ ГРУПА, ИСКАМЕ НЕЗАБАВНАТА ОСТАВКА НА КАБИНЕТА ОРЕШАРСКИ.
Spoiler: show
2. Новите стратегии на разцепване:
... за съжаление разбрахме че в справедливите ни мирни протести, има внедрени групички на червената олигархия. Те няма да целят с камъни правоохранителните органи, защото олигархията разбра че с агресия няма да опорочат протеста ни и преминаха на стратегията „разделяй и владей“.
Тези групички и хора скандират като нас „Оставка на червената мафия“, но тяхната е цел да вкарат разногласия къде в колко да се протестира! Така те искат да разделят протеста, да сме на по-малки групи и това да демотивира и умори хората и да ни откаже да протестираме.
На 18.06 за първи път успяха да разделят протеста, хората се пръснаха във всички посоки.
Затова тези, които организирахме протестите първоначално и се грижим за разрешителните, спазването на обществения ред, реагираме светкавично и остро срещу намесата на червената олигархия. Създаваме ПРОГРАМА на протеста, която се повтаряше 4 дни подред, преди намесата на нашите „приятели“, така че да осуетим намеренията им да развалят протеста.

Програма на протеста „Оставка Орешарски“
18.30 Минестерски Съвет начало на протеста
19:00 тръгваме от Минетерски Съвет към Народното Събрание
19:30 от Народното Събрание тръгваме към Орлов Мост
20:00 от Орлов Мост тръгваме през НДК към Позитано 20
20:30 от централата на БСП тръгваме към централата на ДПС
21:00 приключване на протеста
Призоваваме гражданите всеки ден да спазваме познатият маршрут, да покажем че сме истинско гражданско общество и не могат да ни разделят слугите на червената мафия под формата на „викачи“, хора с барабани и групички, които да ни „насочват“.

Правилника на протеста:
1. Спазвайте законите на страната.
2. Изолирайте правокаторите и сигнализирайте правоохранителните органи.
3. Уважавайте полицаите и жандармерията, благодарете им че пазят общественият ред.
4. Събирайте си боклуците.

User avatar
Muad_Dib
Shadowdancer
Posts: 10972
Joined: Mon Oct 04, 2004 3:12 pm

Post by Muad_Dib » Wed Jun 26, 2013 1:35 am

Съмнявам се да е съвпадение, пейстнал си, че организатор на протеста е Октай Енимехмедов, а именно младежа, който ужким извърши опит за атентат над Ахмед Доган (и беше пребит впоследствие от гневни депесари):

http://www.mediapool.bg/%D0%BE%D0%BA%D1 ... 07467.html

Не е ли доста спорна подкрепата на протест, организиран от един доста компрометиран човек (независимо, че може би много хора тук и аз включително смятат, че той е онеправданият в случая с Доган)? Който освен всичко останало в момента би трябвало да е в ареста, съдейки по горния линк?

User avatar
kalein
Arcanist
Posts: 903
Joined: Tue Feb 15, 2005 5:08 am
Location: smiling next to you
Contact:

Post by kalein » Wed Jun 26, 2013 8:50 am

Помня Енимехмедов, но нямам достатъчно инфо за конкретната ситуация, за да заема позиция. Видях само, че сайтът http://www.ostavkaoresharski.com/ подкрепя този протест.

Преценете всеки за себе си. Аз отивам поне да видя какво става от първа ръка.

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Post by Morwen » Wed Jun 26, 2013 9:36 am

Да, на мен не ми е съвсем ясно как може да е организатор, като е арестуван...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

User avatar
ProxyFantasy
Paragon
Posts: 615
Joined: Tue Jul 19, 2011 12:59 pm
Contact:

Post by ProxyFantasy » Wed Jun 26, 2013 1:55 pm

Мирише ми на доста предплатена работа. Склонен съм да изчакам да минат обвиненията на Цветанов, преди да им искам оставка.

User avatar
Ordo Malleus
Mistborn
Posts: 1433
Joined: Fri Apr 23, 2010 9:59 am

Post by Ordo Malleus » Wed Jun 26, 2013 2:02 pm

ProxyFantasy wrote:Мирише ми на доста предплатена работа. Склонен съм да изчакам да минат обвиненията на Цветанов, преди да им искам оставка.
Моля те да не бъдеш толкова наивен. И колко време ще ги чакаме тия обвинения? Те могат и с години да им се точат малоумщините. Достатъчно направиха за минимално време (и още безброй глупости през последните 23 години), да си ходят.
What froze me was the fact that I had absolutely no reason to move in any direction. What had made me move through so many dead and pointless years was curiosity. Now even that had flickered out.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 42 guests