Светът е лудница и всички сме пациенти

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

User avatar
Litz
Forsaken
Posts: 3134
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Post by Litz » Fri Jan 23, 2015 10:28 pm

Аз не знам защо хората са скандализирани. То няма нищо за виждане. :roll:

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Sat Jan 24, 2015 12:07 am

За виждане има и то не задължително лошо. :lol:

Аз нямам нищо против мъжката част от човечеството да почне да се носи по тоя начин. Някои от тея трайбъл дрешки са много секси със или без дупката при паламарката. :lol:
Дълбоко подкрепям да имаме повече фул фронтал мейл нюдити НАВСЯКЪДЕ - във филми, сериали, и т.н.

Въпросът е, че тея мандахерцащи се по подиума чатали са сложени там с една единствена цел - евтина скандалност за привличане на вниманието. Тук може да се подхване дискусия доколко дизайнерството на дрехи е изкуство и дали трябва като други изкуства да не се интересува от практическата страна на нещата. Щото на мен може и да ми харесва да гледам как се клатят камбаните на моите събратя, ама те дали ще се чувстват комфортно с камбаните си навънка е съвсем друг въпрос.

Аз всъщност се чудех дали да не пусна тва в темата за феминизма като пореден пример за изравняване на половете, ама след известен размисъл реших, че никой мъж дето се бара за нормален няма да облече такава дреха и така...
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Litz
Forsaken
Posts: 3134
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Post by Litz » Sat Jan 24, 2015 12:16 am

Бе модата е вид изкуство. Има някои неща на Макуин примерно, които не можеш ги облече, но има и такива, които са много хем страшно красиви, хем можеш да ги носиш дори в ежедневието като последната колекция на валентино. За която съвсем сериозно бих убила.
Иначе тая статия ме уби:

http://www.dazeddigital.com/fashion/art ... s-about-us

Принципно западните хора супер често обясняват как останалите са диваци, варвари, животни, нецивилизовани, ма като стане въпрос за голата тя за секунди преминава от нещо дивашко в нещи възвишено.

Amikae
Ascendent
Posts: 4192
Joined: Thu Aug 07, 2008 12:07 pm

Post by Amikae » Sat Jan 24, 2015 5:12 pm

В Украйна зверски се трепят обаче. Нямам представа защо НАТО позволява това да се случва. Имат ресурсите да изринат руската паплач от Украйна за по-малко от 24 часа, но не го правят. Дафък?

stealth
Scholar
Posts: 112
Joined: Thu Jan 03, 2008 3:37 pm

Post by stealth » Sat Jan 24, 2015 6:05 pm

НАТО не му е работа да прави, каквото и да е там. Западът подпали гражданска война в Украйна и дано някой не реши да се намеси „официално“, че тогава вече ще стане лошо...
Image

Amikae
Ascendent
Posts: 4192
Joined: Thu Aug 07, 2008 12:07 pm

Post by Amikae » Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

Представям си я световната война, особено както пишлеметата на повечето богати руснаци живеят и учат на запад. Време е митовете за "могъщата руска държава" да се разбият. Русия не е нищо повече от България на стероиди. Една корумпирана дупка, пълна с безскрупулни опортюнисти, която ще се разпадне при първата по-сериозна криза.

User avatar
Alexis
Forsaken
Posts: 2647
Joined: Sun Jan 11, 2004 4:57 am
Location: In front of the computer

Post by Alexis » Sat Jan 24, 2015 6:41 pm

Можеш да мразиш Русия колкото ти е кеф, но нека ти кажа, че наистина една намеса в Украйна ще доведе до нова война в Европа и никой не иска да е този, който непосредствено ще я подпали.

Голямото лалане на САЩ и ЕС с/у "майчица Русия" както и кроткото анексиране на Крим направи Путин нещо като герой в очите на обикневения руснак (еквивалента на нашите фенове на Бойко, които някак са мнозинство, нищо че всеки с мозък го смята за едно от най-лошите неща за БГ). Като човек живял в Русия и то не в столицата, мога да ти кажа, че средните руснация са върли националисти и ако средния мързелив българин (или друг европеец) ще си седи на задника и ще гледа войната по интернет и ако някой се опита да го мобилизира моментално ще има комбо от диабет, лумбаго, дископатия и кривогледство, средния руснак ще се нареди на опашка, за да се запише в армията (май само Израел биха имали толкова доброволци). Там в университетите има дори някои курсове по военно дело за невоенни специалности, които са свободно избираеми, но винаги пълни.

Като гледаш западни новини Русия е агресорът в Украйна, а в Руските новини НАТО И ЕС се опитват едва ли не да помогнат на Украйна да пороби етническите руснаци на териториите си.

Най-доброто си е тихо светът да си натиска парцалите и да остави ония там сами да се оправят.

И да повечето богати руснаци си държат хлапетата навън, но това е вярно и за нашия псевдоелит, за децата на петролните шейхове и кой ли още не.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Amikae
Ascendent
Posts: 4192
Joined: Thu Aug 07, 2008 12:07 pm

Post by Amikae » Sat Jan 24, 2015 7:09 pm

Няма абсолютно никакво значение какъв патриот или баламурник е средностатистическия руснак. Войните се печелят от тези, които са наляли най-много пари във военната си технология. И това не са руснаците. Именно те имат най-малко интерес от една нова война.

Обикновените руснаци и на тях ще им писне от евтината рубла. Щото с евтина рубла не се купуват лесно айфони и айпадове, и Аудита, и т.н. западни благинки.

Аз не мразя само Русия, просто ми е писнало да им се прави евала на тия говеда. И е ужасно, че си позволяват да бомбят Украйна и да я нацепват на парченца малко по малко. Още по-ужасно е, че запада си затваря очите, а съм сигурен, че го правят не от страх от руската военна мощ, а от чисто икономически причини. Само дето в Украйна умират невинни хора и това трябва да спре.

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9435
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Sat Jan 24, 2015 7:26 pm

Чак пък кротко анексиране на Крим не е имало - там цялата армия беше руска поначало и превзеха всички учреждения на първия ден.

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 8762
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Post by The Dragon » Sun Jan 25, 2015 12:07 pm

Amikae wrote:Няма абсолютно никакво значение какъв патриот или баламурник е средностатистическия руснак. Войните се печелят от тези, които са наляли най-много пари във военната си технология. И това не са руснаците. Именно те имат най-малко интерес от една нова война.
Колко ти е удобно да забравиш ядрения арсенал на Русия ...
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

stealth
Scholar
Posts: 112
Joined: Thu Jan 03, 2008 3:37 pm

Post by stealth » Sun Jan 25, 2015 1:41 pm

Amikae wrote:Обикновените руснаци и на тях ще им писне от евтината рубла. Щото с евтина рубла не се купуват лесно айфони и айпадове, и Аудита, и т.н. западни благинки.
Евтината валута не е само минус. Русия изнася суровини - така може да предложи по-добри цени. US/Европа могат да си налагат, колкото искат икномически ограничения (и също да търпят загуби), а Турция да потрива доволно ръчички. Китай също. Защото суровините отиват в тази посока, а не на запад. След това ние купуваме същите тези суровини, но вече обработени. Парите текат от нас на изток и скоро няма изгледи това да се промени.
Гледаш доста едностранчиво на нещата, а те със сигурност не се черно бели. Невинни хора умират и от американските дронове. Но там всичко е в реда на нещата, нали?

bsb
Paragon
Posts: 640
Joined: Sun Dec 06, 2009 7:33 pm

Post by bsb » Sun Jan 25, 2015 1:54 pm

Alexis wrote:....Там в университетите има дори някои курсове по военно дело за невоенни специалности, които са свободно избираеми, но винаги пълни.
.....
Ако имаш предвид т.нар. военна катедра (https://ru.wikipedia.org/wiki/Военная_кафедра ), която си е точно за военни специалности, всъщност там номерът е, че после не те взимат да служиш войник - или поне с такова впечатление съм останал. И оттам тази популярност.

User avatar
Devoted of Slaanesh
Paragon
Posts: 740
Joined: Fri Jul 04, 2008 2:53 pm
Location: Austria

Post by Devoted of Slaanesh » Sun Jan 25, 2015 3:01 pm

Стелт, и ти нищо не каза. Точно щото изнасят суровини само, не е добре рублата да е евтина. А естественото покачване на вносните стоки (почти всичко), се пише на обикновенните рашки на сметката. Ма те си мяучат, че Путя е великан. Наскоро намали цената на водката... Нищо популистко няма в това сигурно.
А в Крим като минат да съберат първите набори за руската армия, съвсем ще се зарадват.

stealth
Scholar
Posts: 112
Joined: Thu Jan 03, 2008 3:37 pm

Post by stealth » Sun Jan 25, 2015 7:14 pm

Ами... не съм учил икономика, но при износ смятам, че се печели при нисък курс на валутата. Примерно, ако 100 единици са 100 долара и 120 рубли, а при промяна на курса надолу 100 единици са пак 100 дорала, но 150 рубли, то изнасяш същото количество за 30 рубли повече. Разбира се, има и други фактори, които оказват влияние - инфлацията в страната, цената на съответната стока и т.н. Както и ти отбеляза, на вносните стоки цените растат, а на тези за износ стават по-конкурентни за външните пазари.

User avatar
Devoted of Slaanesh
Paragon
Posts: 740
Joined: Fri Jul 04, 2008 2:53 pm
Location: Austria

Post by Devoted of Slaanesh » Sun Jan 25, 2015 8:31 pm

Е щом не си учил икономика... :lol:

Ако до вчера си продавал барел нефт за 120$,а днес същия е 60$, дали ще ти излезе сметката? И Русия не произвежда почти нищо конкурентно на световния пазар - стоки или услуги, и следователно много губи от ситуацията.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests