@Alexis, наистина ми е слабо важно как ти звуча на теб конкретно. Повярвай ми, аз гледам със снизхождение към ПОВЕЧЕТО американци, не само тия без висше
Иначе крушката си има опашка. Сандърс приказва големи приказки, но повечето от тях не са работа на президента, а на сената. И когато го питат как точно ще ги изпълни тия обещания, почва да ломоти за "революцията", все едно това има нещо общо с длъжността, за която се бута. В добавка, всичките му pie in the sky лозунги са неизпълними при сегашния сенат, но той дори не е в подкрепа на махането на филибъстъра, което значи, че дори да бъде избран, шансът му да изпълни каквото и да е от нещата, които иска, ДОРИ с мнозинство на демократите, е точно нулев.
Съответно, хората, които го следват, са в голямата си част млади и политически неинформирани, които не са наясно със структурата на правителството или историята на Бърни Сандърс в сената и тоталната му неефективност там. Това, че са без висше е просто статистика, не правило или причина. Всъщност, смешното е, че при всички приказки за прогресивност VS центризъм, голямата конкуренция на Бърни за едни и същи гласоподаватели не е другият прогресивен кандидат, а Джо Байдън. И двамата са предпочитани от афроамериканците (където основният фактор е name recognition при Бърни и Обама при Байдън) и хора, незавършили висше, като разликата е най-вече във възрастта - младите искат Бърни, по-възрастните искат Байдън. Пак, никого не целя да обиждам, това е статистика просто. Хората, които СА завършили университет, предпочитат Уорън и в по-малка степен Будиджедж, което ПАК е пример за това, че всъщност нещата изобщо не опират само до "lanes" и кой колко е прогресивен.
Изобщо, това с идеите е доста объркана история, защото президентските кандидати по някаква причина са принудени да се кандидатират с идеи, а всъщност работата им не е законодателна, а изпълнителна. Затова е доста по-важно какво са постигнали до момента, КАК са го постигнали и колко подробни са им плановете как ще работят с потенциално враждебен сенат. Не знам каква информация достига до България, но Елизабет Уорън ИЗОБЩО не е по-центристки кандидат от Бърни и е доста по-агресивна към големите бизнеси, което (редом със сексизма, естествено) е и причината да има толкова много негативни hit-pieces по нея. Разликата е, че нейните планове са много по-конкретни, много по-добре обосновани и че в биографията си има създадена цяла агенция за изпълняването им, докато Бърни е именовал пощенски офиси...
А това, че последователите му са отвратителни в социалните мрежи, е observable reality, не някакво мое лично пристрастно мнение. И фактът е, че другите кандидати го знаят и не смеят да го атакуват твърде много, защото знаят какво ще им се случи. В добавка, неговият блок е най-многоброен в позицията на "ако не е той, аз няма да гласувам", което е гнусно изнудвачество и тотален колапс на всякакви демократични структури (за което вината е и на политическата система в САЩ, естествено). Ако това не е политически "тероризъм", не знам кое е.
@Amelia блазе ти значи за таймлайна, ако само аз съм ти проблемът там. Моят се дави в Бърни апологети и отрова по всички други. Но в крайна сметка сега му е времето на това, преди да почнат праймъритата. Споко, ако Сандърс спечели, ще го възхвалявам до повръщане.
Прочее, сексизмът си е сексизъм. Човек трябва да е сляп идиот, за да не мисли, че го има. Но бърни бротата не дискриминират - те са еднакво отвратителни и към феновете на Байдън и Будиджедж. Е, и Клобучар и Янг, но те са по-маловажни на тоя етап.
And you can't dance with a devil on your back...