Петролопроводът Бургас-Александруполис...

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

User avatar
Super M
Arcanist
Posts: 999
Joined: Wed Jan 11, 2006 10:25 pm
Location: Sofia/Bourgas
Contact:

Post by Super M » Sun Jan 20, 2008 8:57 pm

Значи, не знам какво в поста ми ти се стори обвито в розова мъгла, но според мен си беше много прагматична и реална оценка на ситуацията в България и в частност Бургас.
Нали щеше да е голям кеф в Евросъюза, баси кефа братче! Задава се режим на тока, баба ми умира от глад шот не мое едно сирене да си купи
Блейд - истинският кеф е щял да бъде по време на комунизма ама, гледай ти, взел, че не се е получил. Идеята на ЕС е да ти бъдат създадени условия, при които ти САМ да си създадеш кефа - и всеки да се оправя както може. Не вярвам някой да е очаквал над небето да блесне дъга и да започне да вали дъжд от евро монети на 1 Януари 2007. Ще има повече възможности за предприемчивите, прогресивните, пробивните, интелигентните и образованите. Еднакъв старт няма да има, но кога ли е имало? Крупните "бизнесмени" на прехода към пазарна икономика (наблегни на кавичките) ще си останат крупни бизнесмени с узаконен бизнес и чиста репутация, но поне ще им се наложи да се развиват в конкурентна среда от страна на европейските компании и инвеститори.

Второ - с позицията, която заемаш, няма да спестиш на баба си режим на тока, а ще я оставиш и без нафта.

Трето становището "Дайте да НЕ строим, за да не се изцапаме", не ме кефи.

И накрая ще ти кажа следното - за мен влизането в ЕС беше посещение на карнавала във Венеция през февруари миналата година и един уийкенд, прекаран в Солун през октомври. И знаеш ли какво - много беше яко! И още повече се огорчих на връщане, когато по пътищата вечни на България цареше такава разруха, опустошение и сивота, сякаш от една цветна приказка минах през портал в реалния свят. Аз, обаче, ей така, на инат, продължавам да живея тук, да бачкам тук, да внасям данъци тук и да правя по малко всеки ден, за да се боря със сивотата. Не ми харесват нахакани, войнствени изказвания, придружени със заплахи как някой ще се изнесе от България/тази скапана държава. Ако имаш активна гражданска позиция - защитавай я - събирай подписки, участвай в протести, създай сдружение за защита на околната среда и се бори! И макар, че петролопроводът е последното нещо, срещу което трябва да скандираш, защитавай мнението си с факти и действия, а не с мърморене колко е шибано всичко и как ще се изнесеш, защото ако те е грижа за хората тук - значи и те имат нужда от теб (било то и само гореспоменатата баба).

Ами това е - май днеска съм в по-особено настроение - отново извинения за дългите пледоарии - аз отивам да карам 12 часова неделна нощна смяна в една компания, която може би е тук отчасти заради членството в ЕС. Само с добри чувства, гларусе!
@SuperM - избери си бирата Smile
Драгъне, брат - бирата ще да е столично тъмно, защото бургаско пиво по тези земи не се намира :lol:
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

User avatar
Blade
Farmer
Posts: 51
Joined: Fri Mar 02, 2007 11:17 am
Location: bourgas/sofia
Contact:

Post by Blade » Mon Jan 21, 2008 11:00 am

Аз мисля, че достатъчно добре обясних защо смятам, че въпросния проект ще ни е в ущърб. Това че според вас фактите и мненията на независимите специалисти не значат нищо, не означава, че не дават основание за притеснение на другите хора.
А мнения от сорта, че можело разлива да е малък вместо голям, и че щяло да е унищожена само част от черноморието, еми дами и господа мисля, че няма нужда от коментари.
Освен това, СуперМ, абсолютно никаква идея си нямаш какво точно правя по въпроса, така че даването на необосновани мнения определящи действията ми като "мърморене" са най-малкото празни приказки.

Не съм против прогреса, но съм против проекти, които имат съмнително и доста рисковано бъдеще и възвръщаемост.
За мен трохите, които ни подхвърлят, не си заслужават риска.

Всичко най-хубаво пожелавам на всички!
And to the fire-ey'd maid of smoky war
All hot and bleeding we will offer them:
The mailed Mars shall on his altar sit,
Up to the ears in blood...
Shakespeare

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Post by Morwen » Mon Jan 21, 2008 11:11 am

Блейд, щях да уважавам твоето мнение много повече, ако поне беше обърнал внимание на другите и говореше с факти, а не с "ти нищо не знаеш и толкова".
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

User avatar
armageddon
Forsaken
Posts: 2936
Joined: Tue Jan 13, 2004 10:24 am

Post by armageddon » Mon Jan 21, 2008 2:30 pm

Блейд, душко, не се кахъри, и без това до 50на години като крайна дата нефта ще свърши. Ако не и по рано. В такъв случай дори и нещо да се случи от най-крайните ти прогнози то ще е в сравнително краткосрочен план ... :P

User avatar
BaYa
Forsaken
Posts: 3002
Joined: Thu Jul 27, 2006 10:20 pm
Location: На топличко, във въображението ми!
Contact:

Post by BaYa » Mon Jan 21, 2008 3:08 pm

armageddon wrote:Блейд, душко, не се кахъри, и без това до 50на години като крайна дата нефта ще свърши. Ако не и по рано. В такъв случай дори и нещо да се случи от най-крайните ти прогнози то ще е в сравнително краткосрочен план ... :P
:yay: Ашколсун!
А дано от твойте уста, в божите ущи! И колкото по-рано стане, толкова поече природа, пък и все още годни за ядене рибки ще останат.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Mon Jan 21, 2008 3:10 pm

BaYa wrote: А дано от твойте уста, в божите ущи! И колкото по-рано стане, толкова поече природа, пък и все още годни за ядене рибки ще останат.
Аа. И какво ще обличаме, с какво ще се лекуваме, с какво ще си строим къщите и т.н. тогава?
Т.нар. "екологичен начин на живот" означава доста изсечени дървета, между впрочем... Бая, ти съсипваш "природата" със самото си присъствие на планетата. Самоубий се тогава, щом толкова ти пука. :roll:
Ейй, пишман еколозите са си ебали майката, честно.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Post by Morwen » Mon Jan 21, 2008 3:15 pm

Бе, факт е, че когато хората са живеели екологично средната продължителност на живот е била към 40 години. Ся, верно, че не са умирали толкова от рак примерно, но то и грипът е вършел същата работа...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

User avatar
passer-by
Elder God
Posts: 8280
Joined: Thu Sep 20, 2007 5:42 pm

Post by passer-by » Mon Jan 21, 2008 3:16 pm

Хм... Когато петролът свърши (а за предпочитане преди това), какво пречи да се използват по-чисти, а може би и по-ефикасни негови заместители? Не само за гориво, а във всички области, в които днес се ползват нефтопродукти.

Човешкото знание и научните открития си напредват. Ако са съчетани с добро отношение към планетата, на която живеем - още по-добре.

ЕДИТ: Това по повод любезното изказване на адашката :mrgreen:
Last edited by passer-by on Mon Jan 21, 2008 3:30 pm, edited 1 time in total.

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Post by Morwen » Mon Jan 21, 2008 3:17 pm

Ако са напреднали дотолкова - нищо, ако не - всичко... :lol:
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

User avatar
passer-by
Elder God
Posts: 8280
Joined: Thu Sep 20, 2007 5:42 pm

Post by passer-by » Mon Jan 21, 2008 3:28 pm

Morwen wrote:Ако са напреднали дотолкова - нищо, ако не - всичко... :lol:
От учтивост и кавалерство ще приема, че в този коментар няма липсващи думи, а просто аз съм твърде недоспал и/или природно тъп, за да схвана смисъла му... :)

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Post by Morwen » Mon Jan 21, 2008 3:31 pm

Сори, това, беше отговор на "Когато петролът свърши (а за предпочитане преди това), какво пречи да се използват по-чисти, а може би и по-ефикасни негови заместители?... Човешкото знание и научните открития си напредват."
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

User avatar
passer-by
Elder God
Posts: 8280
Joined: Thu Sep 20, 2007 5:42 pm

Post by passer-by » Mon Jan 21, 2008 3:34 pm

Morwen wrote:Сори, това, беше отговор на "Когато петролът свърши (а за предпочитане преди това), какво пречи да се използват по-чисти, а може би и по-ефикасни негови заместители?... Човешкото знание и научните открития си напредват."
А, ОК. Куотвай друг път, а, евентуално с болдване? От състрадание към не толкова схватливите :mrgreen:

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 8742
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Post by The Dragon » Mon Jan 21, 2008 3:40 pm

passer-by wrote:Хм... Когато петролът свърши (а за предпочитане преди това), какво пречи да се използват по-чисти, а може би и по-ефикасни негови заместители? Не само за гориво, а във всички области, в които днес се ползват нефтопродукти.

Човешкото знание и научните открития си напредват. Ако са съчетани с добро отношение към планетата, на която живеем - още по-добре.

ЕДИТ: Това по повод любезното изказване на адашката :mrgreen:
Че ги няма. Няма и да ги има най-вероятно. Енергоизточните са най-гадното нещо във вселената - те не се правят, тях ги има или няма.

@Baya - при положение че от няколко години overfishing-а на окените е БРУТАЛЕН, мога да ти гарантирам че рибата първа ще свърши - просто има популации които са изчезнали вече.

@Amelia - това за еколозите е right on point :)
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

User avatar
armageddon
Forsaken
Posts: 2936
Joined: Tue Jan 13, 2004 10:24 am

Post by armageddon » Mon Jan 21, 2008 3:45 pm

BaYa wrote:
armageddon wrote:Блейд, душко, не се кахъри, и без това до 50на години като крайна дата нефта ще свърши. Ако не и по рано. В такъв случай дори и нещо да се случи от най-крайните ти прогнози то ще е в сравнително краткосрочен план ... :P
:yay: Ашколсун!
А дано от твойте уста, в божите ущи! И колкото по-рано стане, толкова поече природа, пък и все още годни за ядене рибки ще останат.
Всъщност (надявам се) си наясно че това би довело до (с риск да се повторя - надявам се) до бая големичка катастрофа с оглед на факта че няма достатъчно широко разпостранение на алтернативи на нефта в бая сфери на живота ти (и на нашия де, но сега заради един ще се наложи всички да страдат ... :))
Last edited by armageddon on Mon Jan 21, 2008 3:55 pm, edited 1 time in total.

User avatar
BaYa
Forsaken
Posts: 3002
Joined: Thu Jul 27, 2006 10:20 pm
Location: На топличко, във въображението ми!
Contact:

Post by BaYa » Mon Jan 21, 2008 3:49 pm

Съжалявам, Амелиа, самоубийството е против религията ми. А и преди мен, има доста по-ненужни, та и опасни от мен.
Но винаги моете да се накефите малко на това!
Spoiler: show
Image
Image
Image
Bon Apetit!!
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 25 guests