Page 1 of 7

Gamers' Workshop спира да излиза

Posted: Fri Nov 23, 2007 2:23 pm
by Muad_Dib
Не че е особено голяма новина, ако се интересувате от списанието, но тъжното е, че наистина вече е сигурно. С това списание буквално съм отраснал и е било неизменна част от мен последните 9 години, единственото периодично издание, на което нямам нито един изпуснат брой от самото начало с паметния брой със старкрафт.

Не знам до каква степен подобна тема ще намери отклик в този форум, но исках да го споделя, защото ми стана някакво много такова ... умряло.

Разбира се, ще има последен декемврийски брой, който трябва да е мега, брутален, размазващ и така нататък.

Давам два линка за заинтересованите да попрочетат:

http://forums.games.bg/viewtopic.php?t=126482

http://forums.games.bg/viewtopic.php?t=126484

И да, естествено, че става въпрос за пари. Предполагам Симеон и Сашето ще ни кажат повече, ако им се занимава и могат.

Тъжна работа, горе се опитах да не бъде прекалено банален, ама наистина много тъжна работа.

Posted: Fri Nov 23, 2007 2:27 pm
by DELgado
Тъжна новина определено. :cry: Аз също имам почти всички броеве на списанието и съм му фен от много години вече.

Надявам се че някой ден Workshop-а ще бъде възстановен. И друг път се е случвало да имат кризи и проблеми но винаги са намирали начин да се изправят и да продължат да съществуват.

Posted: Fri Nov 23, 2007 2:49 pm
by RRSunknown
Очакваше се за съжаление :(
Още откакто Freeman си тръгна се разбра че нещета не вървят на добре.Не успяха да реализират идеята за сайта и всичко се разпадна.Много ме е яд защото си отива единственото стойностно списание което някога е излизало в България.Имам чуството че става дума за лоша организация в ръководството защо поне в моя град списанието се купува часове след като излезе по сергиите.Мога само да се надявам че някой нов Alex III ще го възроди след време.Надеждата умира последна!

Posted: Fri Nov 23, 2007 2:50 pm
by Moridin
Ами освен да повторя всичко казано дотук.. :(

Posted: Fri Nov 23, 2007 2:56 pm
by shayhiri
Защо не получават достатъчно реклама, ако имат тираж?

Posted: Fri Nov 23, 2007 2:59 pm
by DELgado
За съжаление хората като Alex III не са толково много. :(

Сега си спомням с умиление как тръпнех в очакване на новия брой на Workshop-а, как първо прочитах статиите на мойте любимци - Groove и Whisper и после изчитах списанието от кора до кора. Беше невероятно просто. После повечето стари пушки си тръгнаха, дойдоха нови, списанието се попромени малко, но пак си остана гейм списание №1 на българския пазар. И винаги ще бъде според мен. Аз лично друго списание от този жанр не си и няма да почна да си купувам. :twisted:

Posted: Fri Nov 23, 2007 3:00 pm
by Delegat
Аз също го купувам от брой едно, но в интерес на истината, в последните броеве качеството на списанието започна доста да запада. Лично на мене GW ще ми липсва доста, а и това беше едно от малкото списания които купувах.

Posted: Fri Nov 23, 2007 3:03 pm
by RRSunknown
shayhiri wrote:Защо не получават достатъчно реклама, ако имат тираж?
Нямат спонсорите които имат ПЦ мания например.Нямат организация и не могат да завършат нищо започнато-нямат физическа възможност.Вземи например проваления специален брой който поръчалите така и не получиха-това беше последния пирон в ковчега.
Истината е че ПЦ мания с пише от 16 годишни които имат свободно време а Workshopa се пишеше от доста по дърти кучета които трябва да си изкарват хляба и нямат време да се занимават със списание-примери: всичките стари-Whisper,Groove,Alex III и мн. други които са минали през списанието.В един момент загубиха фокус и всичко тръгна по линията надолу.

Posted: Fri Nov 23, 2007 3:09 pm
by DELgado
Делегат не съм съгласен че качеството е почнало да запада. Просто Списанието се промени и нас ни е мъчила носталгия по старите муцуни. Защото малко или много ние свикнахме с тях, с техния начин на писане на статии и с техния хумор. И просто когато те малко по малко започнаха да напускат, кога защото са намерили по-добро професионално развитие или просто може би са се изчерпали и ентусиазма им е пресъхнал, беше време да се промени стила на списанието. Но това е една достатъчно развивана тема в форума на Workshop-а а и на самите страници на списанието за да я започваме и тук. :mrgreen:

Posted: Fri Nov 23, 2007 3:17 pm
by Corwin
+1 на почти всички постове тук. Единственото нещо, което съм си купувал винаги, дори да съм нямал пари за нищо друго. И то не само заради игрите, които почти никога не можеха да ми тръгнат...

Posted: Fri Nov 23, 2007 3:19 pm
by Muad_Dib
За мен пък няма такова нещо като спад на качеството на уъркшопа, новите автори са ако не над нивото на старите, то поне на тяхното на ниво (а пък и да си призная никога не съм бил фен на статиите на Фриймън например). Дууми, Шрайк, Роланд - всичките си пишат екстра и винаги ми е било приятно да чета техни статии (примерно на Симеон дори не съм изпускал статия за аниме дето не гледам такива неща въобще).

Просто липса на каквото и да е реклама и какъвто и да е пазарен опит ги загроби, това е.

Дано последният брой РУТИ.

Posted: Fri Nov 23, 2007 3:23 pm
by Corwin
Да, нямало е съществен спад почти никога на списанието като цяло и новите автори винаги са на нивото на старите.
Според мен поне имаше доста голям спад в статиите на Снейк в сравнение с началните му, бът уотевър, лично мнение.

Posted: Fri Nov 23, 2007 3:24 pm
by Muad_Dib
Според мен поне имаше доста голям спад в статиите на Снейк в сравнение с началните му, бът уотевър, лично мнение.
Тук съм съгласен, просто в един момент започна да се мисли за прекалено голям и се почнаха въведения от по половин страница несвързан бълвоч.

Posted: Fri Nov 23, 2007 3:25 pm
by Moridin
Се някой тряше да заеме ролята на Диян :mrgreen:

Posted: Fri Nov 23, 2007 3:29 pm
by DELgado
Да и според мен Снейк и Фриймън се изчерпаха по едно време и щеше да е по-добре ако бяха спряли да пишат. :wink:
А рекламата винаги е била болното място на списанието.
Бтв и аз четях статиите на Симо за аниметата въпреки че не ги гледах. :wink: