Сексистки хроники

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

User avatar
Litz
Forsaken
Posts: 3440
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Сексистки хроники

Post by Litz » Mon May 03, 2021 11:02 am

Някой статията от scientific American прочете ли? Къде е тая пандемия от транс спортистки деева, като нито в олимпийските игри, нито в някое голямо състезание имаме случай с транс кабалът, който иска да издевателства над деца. Джокович не е решил да тури пола и да печели повече титли.


Говорим за некви селски съзтезанийца, където някой победил друг. Не в голям турнир. На селско ниво в махалата. Голям праз. И както пишеше в статията, сиз мацката в крайна сметка е надбягала транс мацката, но този факт всички го пропускат. Как фактически няма пандемия от транс жени в спорта, щото те са твърде заети с тва да са бездомни и да са самоубиват. Аз казвам, че ако Трейси е транс и е на хормонални блокъри, не виждам проблем, да играе волейбол със съученичките в женския отбор и да е щастлива. Но вие тука виждате издевателство и тормоз над деца.

Да се твърди, че транс жените в спорта са огромен проблем за сиз жените е нелепо. Говорим за пет случая на селско ниво в махалата, в някои от тях, жените побеждават. Създаваме някакъв изкуствен проблем, който не съществува, и гледаме да нападнем една страшно маргинализирана и уязвима група, каквато са транс жените. Това е проблем, който не засяга жените спортистки.

Бтв, в художествената гимнастика имаш предимство ако си биологична жена, в тоя спорт поне може ли да се състезават транс жени или не?

User avatar
Matrim
Moderator
Posts: 4924
Joined: Mon Dec 22, 2003 10:58 pm
Location: Remedy Lane

Re: Сексистки хроники

Post by Matrim » Mon May 03, 2021 2:42 pm

Някой статията от scientific American прочете ли?
Аз я прочетох. Вместо с точни цифри, данни от изследвания или каквито и да е факти по темата, статията е пълна с appeal to emotion и откровени глупости, можеше спокойно да я пуснат и в Huffington Post или друг такъв парцал. Логиката, че щом в дадено състезание транс участничка не е успяла да спечели, значи няма проблем е като да кажеш, че щом "Лудогорец" е спечелил поне един мач в Шампионската лига значи българските отбори имат реален шанс за трофея всяка година. Толкова ли е трудно някой да проучи каква е успеваемостта на транс спортистките като цяло и тогава вече да седне да пише гневни статии? Аз си признавам, че не съм информирам, напълно е възможно успеваемостта да не е статистически по-голяма от тази на цис спортистките, но не искам да правя изводи от 1 (едно) състезание.

Транс жените да не могат да се състезават с жени било "form of conversion therapy". О, свещена простота!
. They’re unscientific, and they would cause serious mental health damage to both cisgender and transgender youth.
И как точно ще пострада сериозно психическото здраве на cis подрастващите? Не става ясно въобще, но звучи много трагично.
Legislators need to work on the issues that truly impact young people and women’s sports—lower pay to female athletes,
Да, точно законодателството ще оправи тоя проблем. Ще се обадя на Слави Трифонов да предложи законопроект футболистите в България да взимат колкото Лео Меси в името на справедливостта.
Говорим за некви селски съзтезанийца, където някой победил друг. Не в голям турнир. На селско ниво в махалата. Голям праз.
Винаги е по-добре да се реши даден проблем възможно най-бързо - по-добре ли ще е ако изчакаме няколко години, появи се транс съответствието на Федерер примерно и после решат, че не може да се състезава повече при жените? Това, че проблемът е преекспониран и политизиран до степен на абсурдност е отделен въпрос.
Но вие тука виждате издевателство и тормоз над деца.
Никой не е казал нищо такова тук, но карай да върви, бий здраво тоя сламен човек.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

User avatar
Litz
Forsaken
Posts: 3440
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Сексистки хроники

Post by Litz » Mon May 03, 2021 3:23 pm

Добре, ако статията е толкова appeal to emotion, какво е това, да си говорим за заплаха от транс жените като те са 0.5 процента от населението, а транс жените спортистки са сигурно 0.0001 процент. Ебаси заплахата.

Тва от хора, които не им пука за женски спорт.въобще. Точно вие пичове преди няколко страници обяснявахте -(когато ставаше въпрос за насилие над жени) че то мъжете всъщност не били толкова силни и една жена ако малко потренира, ще може да надвие всеки мъж. Но изведнъж щом става въпрос за транс жени в спорта, дори транс жени неминали през мъжки пубертет не могат да спортуват.

Бтв Кастър Семеня и всички медалистки на 800 м на Олимпиадата са интерсекс жени с ху хромозоми и много високо количество тестостерон. Кво правим с тях? И тях ли да баннем.

Но дори да принудим транс хората да спортуват само с биологичния си пол, не знам как горките сиз жени шса справят срещу транс мъже, които са забили тестостерон няколко години. Няма да е красива гледка.

Впрочем и Майкъл Фелпс има необичайна биология, която му дава предимство в плуването и за тва е толкова добър. Не съм видяла някой да иска го банне.
Last edited by Litz on Mon May 03, 2021 3:41 pm, edited 1 time in total.

User avatar
трубадур
Ascendent
Posts: 4705
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Сексистки хроники

Post by трубадур » Mon May 03, 2021 3:39 pm

Litz wrote:
Mon May 03, 2021 3:23 pm
Тва от хора, които не им пука за женски спорт.въобще. Точно вие пичове преди няколко страници обяснявахте -(когато ставаше въпрос за насилие над жени) че то мъжете всъщност не били толкова силни и една жена ако малко потренира, ще може да надвие всеки мъж. Но изведнъж щом става въпрос за транс жени в спорта, дори транс жени неминали през мъжки пубертет не могат да спортуват.
очаквах да преиначиш думите.
не става въпрос за малко да потренира, а тренировка и подготовка на топ ниво. И когато тая ти подготовка и тренировка се базира на мъжка физиология, демек яко тестостерон, откъдето натурално по-здрави кости и мускули, като удариш веднъж контрата и промениш хормоналния баланс на индивида годините натрупани мускулни фибри и здравина на костите няма да се изпарят като стой та гледай. Откъдето и проблемът, че на топ ниво нормалните жени, дори набозили се до циците пак са в по-кофти позиция срещу транс жена.

Въобще в спорта има много нюанси, които се скипват от наблюдателите. Но като имаме транс жена, дето кътва, демек опитва се да свали кила, че да се включи в по-ниска категория, в крайна сметка нейния резултат ще е по-добър и заплашителен от нормално родена жена, която прави същото. И двете ще са на по-малко килограми, ама едното ще са само женски отгледани мускули и сила, дори с бозене, докто другата ще е с мъжки такива... и бозене.

User avatar
Matrim
Moderator
Posts: 4924
Joined: Mon Dec 22, 2003 10:58 pm
Location: Remedy Lane

Re: Сексистки хроники

Post by Matrim » Mon May 03, 2021 4:14 pm

Точно вие пичове преди няколко страници обяснявахте -(когато ставаше въпрос за насилие над жени) че то мъжете всъщност не били толкова силни и една жена ако малко потренира, ще може да надвие всеки мъж.
Доколкото си спомням, каза се, че ако една жена тренира бойни изкуства, ще натупа някой couch potato мъж без особени проблеми, но това не е сценарий, който има каквато и да е релевантност за професионалните спортове.
Бтв Кастър Семеня и всички медалистки на 800 м на Олимпиадата са интерсекс жени с ху хромозоми и много високо количество тестостерон. Кво правим с тях? И тях ли да баннем.
Като гледам, вече са баннати точно в тези дисциплини:
If a female athlete wishing to participate in a Restricted Event at an International Competition has a DSD that results in levels of circulating testosterone greater than 5 nmol/L, and her androgen receptors function properly, such that those elevated levels of circulating testosterone have a material androgenising effect 10 (a Relevant Athlete), she must reduce those levels down below 5 nmol/L for six months (e.g., by use of hormonal contraceptives) before competing in such events, and must maintain them below that level until she no longer wishes to participate in Restricted Events at International Competitions. No other measures are required. In particular, surgical anatomical changes are not required in any circumstances (just as they were not required under the previous regulations).
Semenya has appealed the decision to the Federal Supreme Court of Switzerland.[99] On 3 June 2019, the Swiss Federal Supreme Court advised that they had "super-provisionally instructed the IAAF to suspend the application of the 'Eligibility Regulations for the Female Classification for athletes with differences of sex development' with respect to the claimant [Semenya]" until the court decides whether to issue an interlocutory injunction.[100] On 30 July 2019, the Swiss Federal Supreme Court reversed its earlier ruling that had suspended the Court of Arbitration for Sport decision and the IAAF rules. For that reason, Semenya missed the 2019 World Athletics Championships in Doha in October 2019, while continuing her appeal.[101] On September 8, 2020 the Swiss Federal Supreme Court issued a ruling denying Caster Semenya's appeal.[102] In November 2020 Semenya announced that she will file an appeal against the IAAF testosterone rule at the European Court of Human Rights.[103] She filed that appeal in February 2021.[104]

In July 2019, Semenya said that the ongoing issue has "destroyed" her "mentally and physically".[105]
Имало е и обжалвания, и оплаквания, че мярката не била достатъчна, въобще нещата не са никак прости и лесни. Както вече повторих неколкократно, заплахата наистина е преекспонирана и политизирана до абсурдни размери, но това не значи, че проблемът не съществува изобщо.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

User avatar
Demandred
Moderator
Posts: 6052
Joined: Sun Jan 11, 2004 8:42 am
Contact:

Re: Сексистки хроники

Post by Demandred » Mon May 03, 2021 5:02 pm

Ето една научна статия по темата, в която се прави обзор на изследванията в областта и има линкове към доста такива - https://link.springer.com/article/10.10 ... 20-01389-3
Key Points
Given that biological males experience a substantial performance advantage over females in most sports, there is currently a debate whether inclusion of transgender women in the female category of sports would compromise the objective of fair and safe competition.
Here, we report that current evidence shows the biological advantage, most notably in terms of muscle mass and strength, conferred by male puberty and thus enjoyed by most transgender women is only minimally reduced when testosterone is suppressed as per current sporting guidelines for transgender athletes.
This evidence is relevant for policies regarding participation of transgender women in the female category of sport.
Наскоро извършено systematic review на изследванията в областта - https://bjsm.bmj.com/content/early/2021 ... 020-103106
Results: Twenty-four studies were identified and reviewed. Transwomen experienced significant decreases in all parameters measured, with different time courses noted. After 4 months of hormone therapy, transwomen have Hgb/HCT levels equivalent to those of cisgender women. After 12 months of hormone therapy, significant decreases in measures of strength, LBM and muscle area are observed. The effects of longer duration therapy (36 months) in eliciting further decrements in these measures are unclear due to paucity of data. Notwithstanding, values for strength, LBM and muscle area in transwomen remain above those of cisgender women, even after 36 months of hormone therapy.

Conclusion: In transwomen, hormone therapy rapidly reduces Hgb to levels seen in cisgender women. In contrast, hormone therapy decreases strength, LBM and muscle area, yet values remain above that observed in cisgender women, even after 36 months. These findings suggest that strength may be well preserved in transwomen during the first 3 years of hormone therapy.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9446
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Re: Сексистки хроники

Post by RRSunknown » Mon May 03, 2021 9:35 pm

Ето правилния начин
https://www.nbcnews.com/feature/nbc-out ... ce-n786311

Транс жена побеждава мъже в един от най-бруталните бойни спортове. Даже и филм правиха.

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 5718
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Сексистки хроники

Post by tigermaster » Tue May 04, 2021 12:34 am

Тази обаче не пребива жени. А и не е минала минала през хормонална терапия. Това са нейни думи:
"Today, I do not take hormones because it affects my condition and my boxing. When you are on hormones, you have much less energy.

"But as soon as I stop boxing, I do all the operations to finish my transformation."
Срещу това, всъщност, нямам нищо против. Нямам и нищо против това трансполови атлети, минали през всичките му там хормонални терапии, оперативни смени на пола или квототам, да бъдат треньори, мениджъри или каквито си щат, обаче активната състезателна кариера е друго нещо. За момента мисля, че единствената адекватна възможност да се допуснат транс атлети до състезания е да не са минали през хормонална терапия и да се състезават срещу биологичния си пол. Иначе, в крайна сметка, задължително го отнасят жени, при това далеч не само на някакви дребни квартални състезанийца, каквото ще да вика Лиц. Пример, нали:
https://www.rt.com/sport/464369-new-zea ... r-hubbard/

Или Мак Бегс - транс момче, което се възползва от малоумни вратички в правилниците, за да отиде, нагрухтяно с хормони, на щатско първенство по борба в Тексас и да смели един куп момичета. (Да не говорим, че него го чух как в радио интервю директно си каза, че дори не се е опитал да се състезава срещу момчета на това първенство.) Като я няма тая вратичка, той спря и да се състезава. Геройче, дума да няма.
Last edited by tigermaster on Sun May 09, 2021 3:43 pm, edited 1 time in total.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „Tenet“/“Тенет“

User avatar
coldie
Forsaken
Posts: 2734
Joined: Fri Dec 05, 2008 10:20 pm

Re: Сексистки хроники

Post by coldie » Tue May 04, 2021 9:45 am

Не ми скачайте, ама ми е чудно как наглед интелигентни хора могат да дъвчат толкова безмислена и дъвкана тематика 180 страници. Сигурно си нямате друга работа. :)
I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
94.34 Out of the limits.
When defenders follow Lionel Messi on FB, he move to Twitter, when they follow Leo in Twitter, he flow to Instagram.

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2809
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: Сексистки хроники

Post by Dr. Horrible » Tue May 04, 2021 10:39 am

Аз не разбирам, толкова ли е сложна концепцията, че спортовете като цяло са физически състезания, състезания на тялото? Ако искаш да играеш спорт, просто играеш в тая категория, в която те разпределят според правилата - по биологичен пол, по тегло, ръст и т.н. Някой може да изглежда много слабичък и строен, ама ако е 85,3 килограма, го слагат в категорията над 85 килограма. Просто и ясно. И за пола така - за спорта няма никакво значение какъв ти е социалния пол. Бориш се срещу хора с твоята физика. Ако транс жена иска да участва в конкурси за женска поезия, за женско творчество и т.н. - да си участва без проблем. Ама спорта не е основан на душата, а на материята, на тялото.
И да, може би за някои хора това е нечестно, защото са имали истински проблеми с тялото и с идентификацията си и са изживели нещо много трудно и гадно. И, за да се почувстват добре психически, са взели избора да променят тялото си - чрез операции, хормони и т.н. И може би това вмешателство в биологията им е затворило донякъде вратата да участват в състезания, основани на физическото тяло. И това е гадно. Но частни случаи всякакви, всеки прави избори, с които си затваря вратата за нещо друго. И живее с тези си избори. Струва ми се супер неестествено да искаш всички да се съобразяват само с твоя конкретен случай и да държиш да поставяш жени в неравностойно положение, само защото ти самият не се вписваш в тесните предварително зададени категории.

Но Лиц има право, че реално тези случаи са адски малко. И им се дава прекалено голяма гласност, просто защото са спорен въпрос. И постоянното обсъждане на този въпрос създава илюзията, че двете партии в САЩ са особено различни - едната може да се представя за партия на състраданието и човечността, другата за партия на морала и принципите. А всъщност като хвърлят бомби по света и дестабилизират чужди правителства и обслужват интересите на големите бизнеси, реално не са толкова различни. И затова има нужда все пак да се обсъждат отново и отново темите, по които действително има разлики в позицията. И е много удобно, че тези теми се отнасят до нещо, което я засяга половин процент от хората, я не.
But goddamn,
you got me in love again

Xellos
Moderator
Posts: 19783
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Re: Сексистки хроники

Post by Xellos » Tue May 04, 2021 12:56 pm

Нещо такова да.

Малко встрани, че така и така не си причинявам писанията на няколко от постващите и спамя. Случайно сега ми излезе тази статия, че в днешно време дори сумистите са под натиск заради смъртен случай от травма и освен още правила дет не са ъпдейтвани от някой шогун насам сигурно, обмисляли да допуснат дори жени да стъпят на свещеното дохьо...
Не че не гледам на този спорт с леко недоумение, така или иначе при тия кила полът е заврян нейде между гънките... та нещата не стоят на едно место.
https://www.scmp.com/news/asia/east-asi ... ering-head

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 8820
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Re: Сексистки хроники

Post by The Dragon » Wed May 05, 2021 1:54 pm

Xellos wrote:
Tue May 04, 2021 12:56 pm
Нещо такова да.

Малко встрани, че така и така не си причинявам писанията на няколко от постващите и спамя. Случайно сега ми излезе тази статия, че в днешно време дори сумистите са под натиск заради смъртен случай от травма и освен още правила дет не са ъпдейтвани от някой шогун насам сигурно, обмисляли да допуснат дори жени да стъпят на свещеното дохьо...
Не че не гледам на този спорт с леко недоумение, така или иначе при тия кила полът е заврян нейде между гънките... та нещата не стоят на едно место.
https://www.scmp.com/news/asia/east-asi ... ering-head
Сумистите са много по близки до бургаска батка отколкото до Fat acceptance advocate ...
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 57 guests