"Стражата" по Пратчет
Re: "Стражата" по Пратчет
Тоя трейлър уби всичко детско в мен, само това ще кажа.
Това вещае неприятни неща за 2021. Добре де, сливането на персонажите на Ангуа и Ноби не нарушава ли новите правила на политкъректнеса там нещо?
- tigermaster
- Elder God
А междувременно - "Мостът на трола":
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „Tenet“/“Тенет“
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
- tigermaster
- Elder God
"Мостът на трола" ли? Дал съм линк към целия филм.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
След, "Who watches the watchmen?", следващия най-задаван въпрос е "Where to watch The Watch, Man?"
пп. Гледах първи епизод на едно място, и беше по-зле отколкото изглеждат трейлърите. Но все пак може да се гледа иронично като low budget кабеларско сериалче и е kinda fun.
Декорите са доста добри (май са снимали някъде из африка или ддз, но града е доста убедителен), Ваймс и Ангуа са мега. Керът и Веселка са ок. Останалите са зле, начело с Ветинари, която е пълен потрес.
пп. Гледах първи епизод на едно място, и беше по-зле отколкото изглеждат трейлърите. Но все пак може да се гледа иронично като low budget кабеларско сериалче и е kinda fun.
Декорите са доста добри (май са снимали някъде из африка или ддз, но града е доста убедителен), Ваймс и Ангуа са мега. Керът и Веселка са ок. Останалите са зле, начело с Ветинари, която е пълен потрес.
Man has always assumed that he was more intelligent than dolphins because he had achieved so much...the wheel, New York, wars and so on...while all the dolphins had ever done was muck about in the water having a good time. But conversely, the dolphins had always believed that they were far more intelligent than man...for precisely the same reason.
- Moridin
- Global Moderator
не, сериалът естествено. Мартикс само тийзва, ама не казва

This is it. Ground zero.
- tigermaster
- Elder God
Винаги можеш да се качиш на пиратския кораб и да си вземеш сериала от произволен сайт.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
След изгледани два епизода, напълно подкрепям и повтарям горното. Стражата се ядва и даже предричам, че накрая ще ме кефят, (Керът си е баш нацелен), но всички останали герои, копеле...
If you want to touch Me-touch the sun,
if you want to catch Me-catch the wind,
if you want to smell Me-smell the blood,
if you want to kill Me-kill the death,
if you want to live-be Me.©
LightOne(2005-?)
Колелото на Времето - Какво липсва в превода?
LightOne(2005-?)
охбожемой е положението, много лабаво, но за хора, незапзонати, доста ще се ядва, просто не може всичко да е толкова сгрешени, евала. кастът на керът и веселка най-кефят, ангуа е приятна, ваймс е тотално пренаписан и въобще я няма комедията, има напъни за умни реплики, но е тъжно, в моментите га е елементарно, детективско с невменяема атмосфера най-върви
Не твърдя, че The Watch е по-добрия сериал при директно сравнение с WandaVision, само ще кажа, че в темата на УандаВижън има 12 мнения, а в тази сме изписали 12 страници... 

Man has always assumed that he was more intelligent than dolphins because he had achieved so much...the wheel, New York, wars and so on...while all the dolphins had ever done was muck about in the water having a good time. But conversely, the dolphins had always believed that they were far more intelligent than man...for precisely the same reason.
Представи си реално като почнат да излизат властелина и колелото на времето, ако са провал като стражата колко ще се пише... но да сме честни тия 12 страници се изписаха преди излизането му, сега като вече половината сезон е аут изглежда повечето хора забравиха, че това нещо го има. 

Аз изгледах първите 3 серии днес и си ми хареса. Не е велик, но е доста приятен, киберпънк визията ме радва. Според мен идеята му е да си е нещо свое си, просто вдъхновено от героите и света на Пратчет. С което аз съм напълно ок. Но трябва да уточня, че книгите на Пратчет са започнали да поизбледняват в съзнанието ми, а и любимите ми от тях (и съответно които помня най-добре), не са тези за стражата. От стражата реално най-ярък образ ми е Ноби, който в сериала го няма.
С риск да прозвуча еретично, но горното ми мнение взе, че позна. Последният епизод (даже последните два) взе, че ми хареса. Не е нещо изключително. Но в крайна сметка ми запука за Стражата. Героите си създадоха собствени арки. Даже имаше и добри шеги в епизода. И лошковецът макар и едноизмерен, получи точка от симпатия. Смърт не беше вече чак толкова нелеп. Идеята с другата вселена много добре им се получи и това качи дълбочината на героите.
Ще се гледа и втория сезон, ако доживеем.
Ще се гледа и втория сезон, ако доживеем.
If you want to touch Me-touch the sun,
LightOne(2005-?)
LightOne(2005-?)