Page 1 of 16

The Wheel of Time

Posted: Wed Aug 14, 2019 7:33 pm
by Demandred
Преди минути обявиха кастинга на главните герои в сериала (освен Моарейн, която бе обявена преди седмици), време е за отделна тема. Това са актьорите:

Rand - Josha Stradowski
Spoiler: show
Image
Perrin - Marcus Rutherford
Spoiler: show
Image
Nynaeve - Zoë Robins
Spoiler: show
Image
Mat - Barney Harris
Spoiler: show
Image
Egwene - Madeleine Madden 
Spoiler: show
Image
Напълно неизвестни са ми всичките, дано да ги бива.

Re: The Wheel of Time

Posted: Wed Aug 14, 2019 7:45 pm
by Roland
Тъпо, не мога да намеря линк към каста още. Дай си сорса плс, все пак да сложим снимки.

Re: The Wheel of Time

Posted: Wed Aug 14, 2019 7:55 pm
by Demandred
Сори, в бързането забравих за това, сега редактирах и има снимки в първия пост.

Re: The Wheel of Time

Posted: Wed Aug 14, 2019 8:10 pm
by Roland
Тия са некви тотално никви :/

Re: The Wheel of Time

Posted: Wed Aug 14, 2019 11:03 pm
by Yan
Еми, мисля, че ако Ранд не е наясно от самото начало, че е осиновен, значи е по-глупав отколкото го помня :D
Бтв, той единствен го докарва донякъде на представата ми за героя. Но ще поживеем, ще видим.
И все пак Нинив с растите, така де многото плитки. Ще има какво да дърпа... :lol:

Re: The Wheel of Time

Posted: Thu Aug 15, 2019 12:31 am
by Amelia
Изглеждат като подходящи пластмаси за пластмасите, дето си спомням от книгите, с уговорката, че спрях да чета нейде на 5-та или 6-та книга.

Re: The Wheel of Time

Posted: Thu Aug 15, 2019 8:05 am
by Moridin
Трагедия пълна, но Егвийн радва окото :mrgreen:
Мъжете са мадре де диос

Re: The Wheel of Time

Posted: Thu Aug 15, 2019 9:44 pm
by coldie
Нямам нищо против чернокожите, но ако това е истина, нито Перин, нито Егвийн са чернокожи. (И това не знам как да го определя, вече трябва да се извиняваме, ако някой чернокож не ни допада). Но и това ще преглътна ако все пак адаптацията е добра и стане факт. И ако актьорите са добри.

Re: The Wheel of Time

Posted: Thu Aug 15, 2019 10:28 pm
by LightOne
Е, оказах се пророк, за което хич не съм и искал да бъда. Моридина ми викаше, като писах статията, че се получило доста woke, то се оказа, че напротив, точното обратното, малко е било.

Безумно е положението просто. 20 години никой ни гък, ни мък по темата, изведнъж последните 5 години като ми се нароиха тия #прогресивните, като почнаха да засират пейзажа, и ей го на, какво се измъти.

А още по-болно е как будните common sense хора, които се опитват да обяснят (и то сполучливо) какво се случва, са заклеймявани като расисти. Щом си против този избор, значи си расист, друго положение няма.
Колелото явно се оказа недостатъчно diversity вселена, а сега чакам да се окаже и недостатъчно LGBT и недостатъчно феминистко, въпреки че е всичко това в едно... Имаш чудесно написан материал, които и след 30 години продължава да отговаря на изискванията, но не би, ОЩЕ ТРЯБВА.

Re: The Wheel of Time

Posted: Thu Aug 15, 2019 10:45 pm
by Ambartanen
Нещо ми убягва тук- как хем така отговаря на всички "изисквания" за diversity, хем е проблем че малцинство от главните герои не са бели?

Re: The Wheel of Time

Posted: Thu Aug 15, 2019 11:17 pm
by LightOne
Няма противоречие. Имаме разнообразни народи - меднокожи доманци, маслиненокожи алтарци, чернокожи сеанчанци, шанарци, морския народ и те не са един за цвят само. Имаме разнообразни герои, които не стоят в миманса за тълпа.
Така че не това е проблемът. Проблемът е, че това не е "малцинство". Бута се headcanona, че целите Две реки са цветнокожи, нещо, което никога не е ставало на въпрос, ни в книгите, ни във фендъма (допреди вълната). Имаш толкова богата палитра, която описах по-горе, но тя не е достатъчно за вкуса на изтънчените #прогресивисти.

Re: The Wheel of Time

Posted: Thu Aug 15, 2019 11:47 pm
by Demandred
Всъщност въпросът за цвета на кожата на жителите на Две Реки си е отворен в книгите, защото посоченото е доста бегло и подлежащо на различни тълкувания, за мен лично по-скоро клонят към мургави бели, но и интерпретацията за по-тъмен цвят също може да е валидна, та не виждам причини за драма. Не че и иначе щеше да ми е проблем.
Имаме разнообразни народи - меднокожи доманци, маслиненокожи алтарци, чернокожи сеанчанци, шанарци, морския народ и те не са един за цвят само. Имаме разнообразни герои, които не стоят в миманса за тълпа.
От тези всичките народности има точно нула герои с по-важна роля в книгите до появата на Тюон в девети том.

Re: The Wheel of Time

Posted: Fri Aug 16, 2019 8:06 am
by Amelia
В случая етноса и цвета на персонажите е ирелевантен, така че на мен наистина не ми дреме. Са, нема нужда всяко фентъзи със средновековни селяни да се случва в nope-that's-not-Europe-not-in-the-fucking-least. Иначе книгите така или иначе си мязат на книги, писани от некво посредствено бяло чиче, така че прогресивността ги е подминала лекинко. Ужасяващите женски персонажи бяха от основните причини да спра да го чета това.

Re: The Wheel of Time

Posted: Fri Aug 16, 2019 9:43 am
by aiva
На мен лично най-голямо впечатление ми направи Егвийн и първата ми реакция беше wtf, ТОВА НЕ Е ЕГИЙН!! (нз защо, книгите съм ги чела преди 10 години, не си спомням нищо от това, което съм си представяла). Обаче колкото повече я гледам, толкова повече ми харесва и ми се струва много точна визуално (отново, no idea why). Другите ще чакам да ги видя в действие преди да реша така или иначе. :bigtongue:

Но в един друг форум мн точно се чудеха как ще направят Ранд да stand out... и то по-очевидно от това не може, така че е интересен прочит на книгите и определено ще е по-добре от това да ги изберат всичките горе-долу еднакви и да трябва да имаме диалози, в които някакви там си говорят "ама той Ранд никак не изглежда да е тукашен"

Re: The Wheel of Time

Posted: Fri Aug 16, 2019 10:24 am
by Ambartanen
Сега ми стана любопитно и се разрових да видя какви са им описанията в книгите. Всичките освен Ранд са описани с кафеви очи и тъмни коси без да се споменава цвят на кожата, на което описание тези актьори отговарят. Ранд се отличава със светлата си кожа, сини очи и червена коса. Досега не съм видял някой да се оплаква, че актьора на Ранд не е 196 санта де, някак си тази разлика никого не го притеснява.

Честно казано описанията на МартинДжордан са толкова безлични, че няма някакви силно отличими визуални аспекти, които да липсват. Това отделно от темата, че цвета на кожата им няма да има никакъв ефект върху актьорските изпълнения, режисьорските насоки и общото качество на шоуто, така че е доста глупаво нещо за притеснение. От друга страна голямото "събитие" да пуснеш каст от неизвестни никому актьори, което се състои само от това да им покажеш лицата (а не auditions или set photos или поне облечени в костюмите си) също е доста тъпо.