Сериалчета за всички, част IV

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 19466
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Re: Сериалчета за всички, част IV

Post by Xellos » Tue Aug 04, 2020 3:13 pm

Xellos wrote:
Fri Jul 31, 2020 10:28 am
Аз си наваксвам в хронологичен ред с Модерно семейство, че из нетфликса е удобно. Брилянтна игра, от бебето до "Ал Бънди". Вергара е номер 1 ай кенди, хумора до края на 1-ви сезон е баси кефа, а двамата бащи с бебока са отвъд разкошни особено като се появи и Nathan Lane (точно си мислех колко са в стила на Birdcage). Доглед ми се и Малкълм, ама тряя го издиря него из нета. Правилният сериал за лято 2020 да се разтовари човек.
Не помня от кога не съм бинджвал едно заглавие по сезони. Опуках 3 сезона ей така и не ми е писнало още.

Опитах да загледам Umbrela-та ма демиджа от първи сезон държи, а беше бая хайп. Има разкошни сцени и персонажи тоя сериал, ама се едно колди ги е навързвал. Номер 5 ме дразни от началото. Елън Пейдж в амплоа на депресирана трътка играе пъти по-добре в моушън кепчъра на BEYOND Two souls. Нямам мотивация да го гледам ся нещо, ама не е пълен дроп.
If you have come to these pages for laughter, may you find it.
If you are here to be offended, may your ire rise and your blood boil.
If you seek an adventure, may this story sing you away to blissful escape.
If you need to test or confirm your beliefs, may you reach comfortable conclusions.
All books reveal perfection, by what they are or what they are not.
May you find that which you seek, in these pages or outside them.
May you find perfection, and know it by name.

User avatar
Martix
Mistborn
Posts: 1488
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:44 pm
Location: selfmade plain

Re: Сериалчета за всички, част IV

Post by Martix » Sun Aug 09, 2020 2:39 am

Legion Season 2
Май са му рязали бюджета в движение, защото с напредването на сезона качеството спада по всички показатели. Започват едни рикапове и директно преповтаряне на стари сцени. Сценарият и диалозите стават все по детински, а визуалните mind-фъкарита стават все по-елементарни и лишени от въображение.
Като цяло оценката е положителна, но това не е сериалът, който беше в първи сезон.
Първите 5 епизода са много добри. Да, всичко е крадено от където падне. Из базата се носят аудио съобщенията на "Welcome to Night's Vale", шефа говори с гласа на GladOS, самата база силно напомня на Oldest house от Control, само че ако беше режисирана от Линч и снимана в мазе. Но все пак всичко работи. Историята се заплита умело, актьорите се раздават, а диалозите са on-point, пълно е със запомнящи се сцени, и изобще потенциалът хвърчи към тавана. След това следва един, няма как иначе да го кажа, пълнежен епизод. Там нищо не се случва, нито историята, нито героите се променят, селд това този епизод не е reference-нат по никакъв начин в остатъка от сезона. Абе пълен пълнеж. Дори като фенсървиз не работи особено добре. Единственото готино нещо там беше споменаването на историята за вавилонската кула, която ми помогна да хвана една от многото сценарни хитрости, разхвърляни из сезона, а именно начина по който Shadow King-а говори, превключвайки на различни езици в речта си, като метафора на прикритите му намерения и склонността към манипулация, as opposed to Дейвид, който винаги казва каквото мисли и не вдява чужди езици.
След това до края на сезона всичко добро се разваля, героите започват да се държат като аниме протагонисти(да се чете, емоционална незрялост тип дързост и красота), историята завършва с мощно изпърдяване, морализаторските сцени тип "не губете времето в социални мрежи, а излезте и се запознайте с хора" и "не горете вещици" прекрачват границата и от готини винетки се превръщат в още един начин да си пълним епизодите с content.

+ един от най-добре звучащите сериали, които си спомням. Страхотен саундтрак, и още по-страхотни звукови ефекти.
+ актьорите, играещи злодеите в този сезон, до един са страхотни - специална похвала за Navid Negahban, който прави shadow king ролята на живота си.
+ множество добри идеи и препратки, разхвърляни из епизодите.
+ в първите няколко епизода диалозите са добри, неща крайно рядко срещано в телевизията, където диалозите най-често са tool на авторите да изтискат повече времетраене от епизода.
+ metastorytelling. Това е малко stretch, но тъй като из епизодите са разхвърляни всякакви идеи и случки, отвреме навреме нещо залепя и се чудиш дали е нарочно, или е просто случайност. Ще дам тъп пример. По-рано споменах че в средата на сезона има епизод пълнеж, и след него качеството пада. Та, не е голям спойлер да кажа, че в този епизод се споменава възможността да съществуват паралелни вселени, в които героите да са взели други решения и историята да се е променила, най-често към по-лошо. И бАМ, ето ти метасторителинг, точно след този епизод историята(и цялостно, сезона) се променя към по-лошо, заради глупавите решения на героите, все едно сме попаднали в една от тези паралелни вселени...

- винаги е лошо, когато първата половина е по-добра от втората. Още повече, когато бюджета бива срязан. Тук имаме и двете. Благодарение на белите листи с текста накрая и още едно две неща, които няма да спойля, си припомних епичния край на оригиналното Евангелион аниме със страниците от манга, които прожектираха вместо сцени, които не са могли да анимират.
- реалния свят изглежда като епизод на Twin Peeks на гъби. Айде, за сънищата на Дейвид разбирам, но нямаше никаква сценарна причина базата на Дивизия 13 да изглежда като ниво от Psychonauts.
- сезонът работи изцяло на Dream Logic, и по тази причина е incomprehensible. Нищо не се развива логично. Силите на всички намесени мутанти са неограничени и в двете посоки (особено тези на Дейвид) и сценаристите правят с тях каквото си искат. В един момент героите водят епични магически сражения на континенти разстояние един от друг, а в следващия момент се случват някакви психични мозъчни промивки на сантиметри от Дейвид, и той не усеща нищо. За съжаление тази Dream логика не се среща само в сънищата, а и в реалната физическа част на сезонът, и това оставя доста кофти вкус у всеки, опитал за проследи действието. Не е възможно да се сетиш какво ще се случи, ако всеки път се случва нещо random, не свързано по никакъв начин с предишните сцени, или свързано по най-глуповатия начин.
- милениалската пропаганда не беше поднесена особено умело, да не кажа че се стовари като дънер върху горката история, която нямаше как да поеме и тая тежест и просто се строполи след дървото.
- will they won't they връзката на Дейвид и Сид и емоционалната незрялост на двамата би стояла чудесно в някое аниме.
- последния епизод не предвещава нищо добро за трети сезон, освен ако не го гледате просто като много дълъг музикален клип (което аз kinda правя, dance-off-ите бяха един път). Защо изобщо правят мултисезонни сериали като имат история за един, и след това просто ще преразказват същата история колкото пъти им позволи зрителския интерес. На никой герои не му е позволено да се промени и развие и винаги накрая статуквото трябва да се рестартира. Плс ноу мор.

7/10
Айде, мятам се на трети сезон като посъбера сили.
Man has always assumed that he was more intelligent than dolphins because he had achieved so much...the wheel, New York, wars and so on...while all the dolphins had ever done was muck about in the water having a good time. But conversely, the dolphins had always believed that they were far more intelligent than man...for precisely the same reason.

User avatar
трубадур
Ascendent
Posts: 4144
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Сериалчета за всички, част IV

Post by трубадур » Mon Aug 10, 2020 12:14 pm

Аз па сколасах третия сезон на Ash vs Evil Dead

С други думи, това така завършено, е най-добрият сериал правен някога. Абсолютно уникален, забавен, брутален на пустиняк, с безупречен каст и да не повярваш, за нещо борещо се за рейтинги, бая пари са наляни в него.
Spoiler: show
ФИНАЛЪТ Е ГОДЗИЛА БЕ ЧУВЯС
Да не повярваш колко кпд има в едно мазе, ама 4 филми (като два от тях са римейци и не смучат) и 3 сезона с по 10 епизода сериал изкараха от него. Най-ултимативната поредица и в общи линии перфектен франчайз. Всичко друго бледнее пред могъществото тука. Дори не е иронично. Качеството е несравнимо и едва ли има нещо друго толкова да е наясно с тона си вече близо 30 години. А кат се вземе предвид какви ламерски и импровизаторски са корените е още по-разкошно.

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 19466
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Re: Сериалчета за всички, част IV

Post by Xellos » Mon Aug 10, 2020 12:50 pm

Уф от кога му се каня на Брус Кембъл изродщините да догледам, добре че ме подсети. Бтв тая книжка е добра, за феновете му, некво биографично и как се прави без пари кино. 8-)

Image
If you have come to these pages for laughter, may you find it.
If you are here to be offended, may your ire rise and your blood boil.
If you seek an adventure, may this story sing you away to blissful escape.
If you need to test or confirm your beliefs, may you reach comfortable conclusions.
All books reveal perfection, by what they are or what they are not.
May you find that which you seek, in these pages or outside them.
May you find perfection, and know it by name.

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 5468
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Сериалчета за всички, част IV

Post by tigermaster » Sat Aug 15, 2020 10:04 pm

Загледах "Miss Scarlet and the Duke":
https://www.imdb.com/title/tt8270592/
След смъртта на известен частен детектив дъщеря му, притисната от дългове, решава да поеме неговия бизнес - във Викторианска Англия, където жена да се занимава с разследвания е просто нечувано. Разбира се, като същински отец Браун, и тя ще се настъпва с полицията, особено с Херцога - инспектор Уелингтън... Първият епизод беше доста сладък, вторият обаче беше откровено тъп и плакатният феминизъм започна съвсем сериозно да идва в повече. Хубаво е снимано и през повечето време е забавно. Този, който играе Херцога, изглежда като британски клонинг на Хю Джакман. Актрисата на Скарлет радва, обаче самата Скарлет на моменти е смразяващо тъпо парче, особено във втория епизод. Дано по-натам е по-добре.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „Green Book“/“Зелената книга“

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 19466
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Re: Сериалчета за всички, част IV

Post by Xellos » Fri Aug 21, 2020 10:59 pm

Я, 5 сезон на Луцифер са пуснали най-сетне. Убиташки сериал леко, ма поне Том Елис си е намерил ролята на живота. :roll:
If you have come to these pages for laughter, may you find it.
If you are here to be offended, may your ire rise and your blood boil.
If you seek an adventure, may this story sing you away to blissful escape.
If you need to test or confirm your beliefs, may you reach comfortable conclusions.
All books reveal perfection, by what they are or what they are not.
May you find that which you seek, in these pages or outside them.
May you find perfection, and know it by name.

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 19466
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Re: Сериалчета за всички, част IV

Post by Xellos » Tue Aug 25, 2020 8:29 pm

Лол, след некви тонови мемета ползващи кадри от него, ми трябваха 5 епизода и един кавър на Адел на шведски да ме изкефи втори сезон на The Umbrella Academy. Баси шашавия сериал е това, ако не го разводняват с драмичките ще е нечовешки. :mrgreen:
If you have come to these pages for laughter, may you find it.
If you are here to be offended, may your ire rise and your blood boil.
If you seek an adventure, may this story sing you away to blissful escape.
If you need to test or confirm your beliefs, may you reach comfortable conclusions.
All books reveal perfection, by what they are or what they are not.
May you find that which you seek, in these pages or outside them.
May you find perfection, and know it by name.

User avatar
Martix
Mistborn
Posts: 1488
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:44 pm
Location: selfmade plain

Re: Сериалчета за всички, част IV

Post by Martix » Wed Aug 26, 2020 8:37 pm

+ 1 за горното. Почнах тези дни едновременно Umbrella Academy S2 и Doom Patrol S1 като и на двата изгледах по 4 епизода.
Ъмбрелата е силно подобрена спрямо първия сезон. Хванали са всички слабости на предния сезон и са ги превърнали в самоирония и мемета. И в резултата всичко им се получава по-добре, дори драмата. Не пречи и фактът, че саундтракът е още по-евъргрийн, а визуално сериалчето вече започва да прилича на нещо, в което са хвърлени усилия. Засега съм зарибен.

От друга страна, дуум патрула бозее мощно. Не знам дали актьорите не стават, или такива роли са им написали, ама е толкова схематичен, че няма накъде. Дори прехваления Брендън Фрейзър засега играе толкова вяло, че ми докарва позиви за сън.
Хуморът land-ва веднъж на 10 шеги, което е непростимо за толкова насилено комедиен сериал, ефектите и сценария са на ниво късен доктор Who, което си е и плюс и минус, в зависимост колко търпите такъв тип сериали. Надявам се и той да задобрее във втори сезон, защото засега е най-слабия от новите супергеройски сериали, които следя, а дори не съм гледал watchmen и the boys, които очаквам също да са добри (а въобще да не отваряме дума за очевидни оскарови претенденти като Happy и The Tick).
Man has always assumed that he was more intelligent than dolphins because he had achieved so much...the wheel, New York, wars and so on...while all the dolphins had ever done was muck about in the water having a good time. But conversely, the dolphins had always believed that they were far more intelligent than man...for precisely the same reason.

User avatar
aiva
Adept
Posts: 206
Joined: Tue Mar 21, 2017 9:10 pm

Re: Сериалчета за всички, част IV

Post by aiva » Wed Aug 26, 2020 10:14 pm

Umbrella Academy S2 наистина беше доста добър и за разлика от първият, задържа нивото до края на сезона. И въпреки че в крайна сметка
Spoiler: show
се случва абсолютно същото като в предния сезон (да цитирам Клаус it's usually Vanya),
беше всъщност много сполучливо и доста по-заслежено и разбираемо. Още веднъж, саундтракът е супер и Номер 5 отново има много запомнящи се сцени, но не е само това. Пътуването във времето е доста проблематично, но не мисля, че са си поставили за цел да го направят логично или реалистично, така че това не го броя за минус.

Като цяло, сезонът успя да ми обърне мнението за сериала и чакам трети!

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 5468
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Сериалчета за всички, част IV

Post by tigermaster » Mon Aug 31, 2020 1:58 am

Новият сезон на "Луцифер", реално, по стандартите на сериала хич не върви зле, поне докъм третия епизод. Обаче за какво трябваше Клоуи да има бойна сцена, като актрисата й дори не може да свие юмрук без помощ от каскадьор? Другите горе-долу се справят, обаче тази разполага с атлетизма на богомолка с анорексия. Супер много мразя да гледам битка, в която физиономията на протагониста буквално я няма, все е скрита под коса, дреха, странен ъгъл на камерата... Кх. Хайде не. И в "Human Target" имаше бойна сцена с нея - и там беше същото. Като не може да се бие пред камера, за какво й пишат такива сценарии и защо приема да играе така?
Last edited by tigermaster on Tue Sep 01, 2020 4:36 pm, edited 1 time in total.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „Green Book“/“Зелената книга“

User avatar
Dark Cloud
Merchant
Posts: 93
Joined: Mon Oct 21, 2019 4:46 pm

Re: Сериалчета за всички, част IV

Post by Dark Cloud » Tue Sep 01, 2020 4:20 pm

High Score документалното сериалче на Netflix (да не се бърка с High Score Girl анимето :) ) ми остави много, много приятно впечатление. Интересно представя зараждането на гейминг индустрията, с някои лични истории вкарани за цвят помежду големите стъпки напред. Препоръчвам на всеки с дори бегъл интерес към видео игрите.

Единствено ме е яд, че свърши твърде бързо и все още твърде далеч назад във времето - със DOOM и зората на 3D игрите и мултиплейъра. Спокойно могат да пуснат още един сезон и да обхванат всичко от 90-те до днес.

User avatar
трубадур
Ascendent
Posts: 4144
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Сериалчета за всички, част IV

Post by трубадур » Tue Sep 01, 2020 4:22 pm

Dark Cloud wrote:
Tue Sep 01, 2020 4:20 pm
High Score документалното сериалче на Netflix (да не се бърка с High Score Girl анимето :) ) ми остави много, много приятно впечатление. Интересно представя зараждането на гейминг индустрията, с някои лични истории вкарани за цвят помежду големите стъпки напред. Препоръчвам на всеки с дори бегъл интерес към видео игрите.

Единствено ме е яд, че свърши твърде бързо и все още твърде далеч назад във времето - със DOOM и зората на 3D игрите и мултиплейъра. Спокойно могат да пуснат още един сезон и да обхванат всичко от 90-те до днес.
доста е цоцесто наистина, от друга страна, нетфликс да се ибе в ушите гнусни, но сериеалчето е много свежо и мило. Зася сме до трети епизод където обърнаха внимание на ролплей игрите. И аз видях че бая бързо свършва като времева линия и сигурно мислят за втори сезон и по-модерната ера.

User avatar
coldie
Archmage
Posts: 2469
Joined: Fri Dec 05, 2008 10:20 pm

Re: Сериалчета за всички, част IV

Post by coldie » Wed Sep 02, 2020 6:17 pm

"Модерно Смейство", когато излезе първия сезон от няколко кратки реклами съвсем предубедено реших, че това е някакъв пореден рамкиран ситком с гес стар Ал Бънди и ще е някако падение за Ед. А на мен "Женени с деца" ми е абсолютно номер 1 комедиен сериал.

Реално това си го пуснах след като излезе 7-ми сезон и всички тези седем сезона ги "изядох" буквално за няколко дни. Доколкото помня след края на 8-ми сезон бях останал с впечатление, че това е последния сезон. Едва преди няколко дни видях, че са изкарали още два сезона.

Има някакъв интересен баланс в "Модерно семейство" и не смятам че въобще има слаби актьори вътре. Вкарана е някаква абсурдност от "Женени с деца", но с много по-голяма позитивност и впечатленията ми са, че са търсели сериозен контраст във всяка серия, и май всеки финал на всеки епизод завършва позитивно. За разлика от "Женени с деца", където по-скоро серията протичаше с някакви надежди и очаквания на героите и накрая завършваше на обратно.
I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
94.34 Out of the limits.
When defenders follow Lionel Messi on FB, he move to Twitter, when they follow Leo in Twitter, he flow to Instagram.

User avatar
alshu
Ascendent
Posts: 4667
Joined: Tue Dec 21, 2010 12:21 pm

Re: Сериалчета за всички, част IV

Post by alshu » Thu Sep 03, 2020 10:02 am

^ Колди бе шокиран да узнае една драматична и дълбоко скривана от себе си истина - че си пада по сапунки.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

User avatar
трубадур
Ascendent
Posts: 4144
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Сериалчета за всички, част IV

Post by трубадур » Fri Sep 04, 2020 11:36 am

Първите епизоди на втория сезон на ДЪ БОЙЗ са вънка по-рано от очакваното. За съжаление не е целио сезон, то се знаеше, де, ама пак. 3 епа са вънка.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests