Netflix MARVEL shows

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Post Reply
User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2502
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Netflix MARVEL shows

Post by Dr. Horrible » Thu May 04, 2017 2:44 pm

Сериалите са толкова свързани, че и без друго в самостоятелните теми често се правят препратки и се говори за повече от един. Така чееее, ето я общата тема!

Image

Та става дума за прекрасните адаптации на Нетфликс по комиксите на Марвел. Излезлите/обявените до този момент заглавия са:

1. Daredevil (2015 - ) - два сезона, подновен за трети
2. Jessica Jones (2015- ) - един сезон, в момента се снима втори
3. Luke Cage (2016 -) - един сезон, в момента тече подготовка за втори
4. Iron Fist (2017) - един сезон засега
5. The Defenders (2017) - предстоящ
6. The Punisher (2017) - предстоящ

Вчера излезе трейлър за Defenders и е уникално як, умрях от кеф :D

Обожавам тези персонажи, обожавам цялата вселена, с всички поддържащи герои, обожавам начина, по който Нетфликс екранизира тези street-level герои.
Комиксовата вселена на марвел е практически необятна, в нея се съдържат стотици, може би хиляди герои, и съответно много малка част от тях успяват изобщо да се сдобият с екранни версии. А тези сериали дават изключително качествени екранни версии на пероснажи, които не съм си мислел, че ще видя в игрална продукция :)

Daredevil ми харесва много, особено втори сезон, Jessica Jones е другото име на съвършенството, Luke Cage беше доста блудкав и ме ядоса, а Iron Fist почна бавно, но постепенно набра скорост и ме спечели. Искам Defenders веднага!
Please take my hand. I give it to you as a gesture of friendship and love, and of faith freely given. I give you my hand and welcome you into my dream.
—Wonder Woman #167 by Phil Jimenez

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Re: Netflix MARVEL shows

Post by Amelia » Fri May 05, 2017 10:47 am

Аз не изпитвам никакъв ентусиазъм към тея сериали. От тях чакам само Defenders, щото се надявам да е забавна лигня ала Авенджърс за бедни, трейлърът ме кефи умерено и шипвам Джесика и Деърдевил (и двамата са яки и са се утепали един за друг).

Относно отделните сериали, Деърдевил беше с покъртително тъп първи сезон, което значи, че няма да го пипна нататък. Джесика беше доста яка, но няма потенциал за повече от един сезон, така че и с нея съм дотук, освен ако не чуя някакви по-масови възхвали. Люк Кейдж беше най-скучното нещо в Джесика и дълбоко не ми се гледа в цял сериал. На Айрънфист суперпауъра изглежда ужасно дебилен, а и сър Лорас ми беше много втф в трейлърите. Така че скипинг и там. За Пънишъра не знам нищо, което ще рече, че ще го пробвам освен ако не ме отврати на ниво трейлър като Айрънфист.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 5436
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Netflix MARVEL shows

Post by tigermaster » Fri May 05, 2017 4:14 pm

Актьорът, който играе Люк Кейдж, има доста готина роля в "Добрата съпруга", бтв.

Я аз пак да питам, "Железният юмрук" гледа ли се самостоятелно? Може и да му метна едно око, но ако ще се давя в препратки към общата вселена - благодаря, ама не, благодаря.

Иначе, на мен първият сезон на "Деърдевил" ми хареса, ама втория го изгледах от чист инат и съжалявам за пропиляното време. "Джесика Джоунс" го зарязах по средата с намерението да продължа все някога. Беше преди поне година, не помня кога. Този сериал изобщо не е толкова добър, за колкото се мисли.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „Green Book“/“Зелената книга“

User avatar
Ambartanen
Arcanist
Posts: 842
Joined: Mon Mar 15, 2004 6:45 pm

Re: Netflix MARVEL shows

Post by Ambartanen » Sat May 06, 2017 2:49 pm

Аз от Железния Юмрук изтраях два епизод и половина- има препратки към общата им вселена, но нищо изискващо да си гледал другите сериали. Зарязох го не от отврат, ами понеже ми беше скучен колкото Daredevil S2, който също зарязах след три епизода. Defenders вече ще е кулминация на индивидуалните сериали, така че там може би ще се очаква човек да ги е гледал, но надали ще е наложително.

За Люк Кейдж ще кажа, че първата половина на сезона беше много яка и тотално си заслужава особено за някой заинтересуван от американската култура. Люк Кейдж не ми е интересен сам по себе си, но взаимодействието и съпоставянето с прилежащия му злодей са страшно интересни- същата работа като Джесика Джоунс общо взето.

User avatar
Litz
Forsaken
Posts: 3013
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Netflix MARVEL shows

Post by Litz » Sat May 06, 2017 3:10 pm

На мен Деърдевила в първия си сезон ми беше приличен, втори не съм гледала. Там адвокатските им глупости ми взимаха здравето.

В Джесика, най-якото нещо не беше нито тя, нито малоумната руса пача, нито Tринити и любовницата й, камо ли Люк, който би действал като преспивателно на хора страдащи от безсъние, ами Килгрейв. Епизодът, където той работеше заедно с Джесика, за да прави добро ми е едно от най-любимите неща в последните две години Честно ако сериала беше само Джесика и Килгрейв работещи в екип, щеше да ми е по-интересно.

Друго не съм гледала, а и не ми се занимава като че ли.

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2502
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: Netflix MARVEL shows

Post by Dr. Horrible » Sun May 07, 2017 9:57 am

Ех, явно наистина не са особено харесвани тук тез сериали. То и по индивидуалните теми си личеше, но така, по-консистентно, е по-болезнено.

На мен лично героят на Люк Кейдж изобщо не ми беше скучен в Джесика - дори ми се стори много интригуващо направен. Аз се радвах, като кастнаха Майк Колтър, точно заради бруталната му роля в "Добрата съпруга". А от мнооого време си мечтая да видя на екран точно този персонаж. Дори едно време, половин година преди Марвел изобщо да обявят, че ще правят сериали за тези герои, в първия трейлър на "Агентите на ЩИТ" за секунда се виждаше този кадър:
Spoiler: show
Image
и аз бях убеден, че това са Люк и Джесика. И много се радвах, че най-после ще ги видя. И после страдах, че не са те :D
И представете си разочарованието ми, когато сериалът за Люк Кейдж - персонаж, който харесвам както в комиксите, така и в "Джесика Джоунс", с актьор, който много харесвам и в друга роля, се оказа толкова слаб... Много се иска да намеря поне нещо истински качествено в него, но така и не успявам.

За Iron Fist – лично според мен има връзка с другите сериали, която дори е повече от препратки.
Който е гледал Daredevil S2 знае, че в него Деърдевил се бори с една конкретна организация - в Iron Fist виждаме други клонове от тази организация. И тази въпросна организация е много важна и освен това ще бъде централен злодей в Defenders. И в тази връзка Iron Fist доста развива цялостната митология по този въпрос, така че колкото по-включен е човек в цялостната вселена, толкова повече ще му хареса. Иначе има герои от другите сериали, които участват - като Джери (Тринити :lol: ) от Джесика и мадам Гао от Деърдевил. А и Клеър Темпъл, винаги прекрасната Росарио Доусън, има огромна роля. И това, което е станало с нея в "Люк Кейдж" е важно за Iron Fist. И в този смисъл Iron Fist наистина се възползва максимално от постигнатото преди него.
Всъщност, ако трябва да съм честен, мисля, че сериалите си струва да се гледат подред - DD s1 -> JJ -> DD s2 -> LC -> IF - точно заради страхотната линия на Клеър Темпъл. Тя се развива много с всеки следващ сериал, и всяко нейно появяване отчита израстването, направено при предишното ѝ появяване.

Колкото до Punisher - за момента се очаква той да е по-самостоятелен, все пак Франк не е част от Дифендърс, дори Клеър няма да я има там :lol: Но все пак сме виждали героя в Деърдевил сезон 2. Карън Пейдж от Деърдевил ще има роля в Пънишър, което е очаквано, предвид колко качествено се развиха отношенията между нея и Франк в Деърдевил с2.
Please take my hand. I give it to you as a gesture of friendship and love, and of faith freely given. I give you my hand and welcome you into my dream.
—Wonder Woman #167 by Phil Jimenez

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 29416
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Netflix MARVEL shows

Post by Roland » Mon May 08, 2017 1:37 am

Начи, Daredevil всъщност беше много кадърно направен при все посредствената си история. Jessica Jones е едно от най-добрите неща на малък екран за последното десетилетие, но и аз не съм убеден, че има мегдан за повече от един сезон, предвид че най-силното му качество беше динамиката й с Килгрейв. Luke Cage има убийствена blacktion b-movie атмосфера и тотално си заслужава гледането дори само заради това и заради монументалните актьори в главните роли. Iron FIst който ми е чел ревюто, знае какво мисля - отвратителн боклук с една купчина проблеми, от расизъм, през сексизъм, та до отвратително недоклатен сюжет, който е долнопробна имитация на без друго не особено велик сериал.

Та во кратце, доста съм ентусиазиран всъщност за The Defenders, надявам се да е правен от хора без участие в последната абоминация.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 18666
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Re: Netflix MARVEL shows

Post by Moridin » Mon May 08, 2017 8:19 am

Много ми стана смешно в трейлъра на Дифендърите:

Bulletproof! Blind ninja! And... whatever you are

Факт, Джесика изглежда като secondary thought :p Суперсилна, където всички са суперсилни, и горе-долу.. това е. Суперсилна под mind control - да, това е интересно, ама без него??
This is it. Ground zero.

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2502
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: Netflix MARVEL shows

Post by Dr. Horrible » Mon May 08, 2017 10:19 am

Хм, интересно как в тази тема едва ли не всички посочвате Килгрейв за най-якото нещо в „Джесика Джоунс”. За мен той беше страхотен злодей – интригуващ, брутално изигран, с дълбока символика, въобще чуден. Но ако трябва да посоча любимите си неща в сериала, Килгрейв сигурно няма да достигне и топ 3.
Най-любимото ми, и най-качественото за мен нещо, бяха отношенията между Джесика и Триш. Обожавам начина, по който са построени – как не са очевидни от пилотния епизод, как се разгръщат постепенно чрез ретроспекции, как флашбековете дават качествен контекст. Всъщност най-любимита ми реплика на Килгрейв е точно тази, която засяга Джесика и Триш “I've been asking the impossible of you. I see that now. I wanted you to love me. But you've never loved anyone. You're not even capable of it. With one exception.” Много ми влияе историята за тези две сестрички и не мисля, че има друг пример за толкова силно женско приятелство в което и да е друго супергеройско произведение.Както казах и по-горе, харесвам и отношенията между Джесика и Люк, и особено много между Джесика и Малкълм – съседът ѝ наркоман.

Като се замисля, точно отношенията между героите са това, което така силно ме привлича в тези сериали на Нетфликс. Обожавам това, че тези герои не са просто някакви самотници, а наистина държат един на друг, свързват се един с друг. И по този начин това стават сериали не за личности, а за отношения. В Daredevil най-любимото ми нещо е привързаността между Мат, Карън и Фоги. А специално Карън, благодарение на Дебора Ан Уол, е невероятно емпатичен и топъл персонаж и не случайно успява да влезе в сърцата на всички хора, до които се докосне, включително Бен Юрих и Франк Касъл. И те също влизат в нейното сърце. В Daredevil ми харесваше и това, че и злодеят имаше страхотна любовна история и във всяка сцена между Кингпин и Ванеса имаше нежност и грижовност. В Iron Fist също го имаше това – хареса ми как Дани, Колийн и Клеър постепенно се превърнаха в отбор, как злодеите също си имаха семейна драма. Моят любимец Давос се появи за кратко, но дори в няколкото му епизода имаше страхотна динамика с Дани.

И именно по този показател Luke Cage се провали ужасно. Това е сериал, посветен на една конкретна общност, определено трябваше да се постараят повече в изграждането на връзките между героите. Отношенията между Люк и Мисти, които трябваше да са гръбнака на сериала, изобщо ги няма. Всъщност Люк няма отношения с никой герой, освен с Клеър във втората половина на сериала, но всяка сцена е написана адски тромаво и тотално пренебрегва Люк/Джесика от предишния сериал, та няма как да не ме дразни. Там злодеите – Котънмаут и Мария Дилард – уж тръгнаха да заформят нещо интересно като динамика и отношения, но това бързо беше съсипано. И отникъде се появи малоумен полубрат на Люк и цялата му вражда с главния герой беше изумително лишена от взаимоотношения – пълна с монолози и адски празна откъм диалози.

Жоро – Classy :P
Please take my hand. I give it to you as a gesture of friendship and love, and of faith freely given. I give you my hand and welcome you into my dream.
—Wonder Woman #167 by Phil Jimenez

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Re: Netflix MARVEL shows

Post by Amelia » Mon May 08, 2017 10:31 am

В Джесика PTSD-то и сталкерските обсесии и манипулации на Килгрейв, които бяха просто смразяващо направени, са за мен баш ценното. Не очаквах да видя в някво Марвелско сериалче толкова добра трактовка на психичното и емоционалното насилие, което някои жени преживяват и в реалния живот. Определено най-добрата психология, която Марвел някога са ми представяли и това вероятно се дължи до голяма степен на великолепно изиграния Килгрейв, от когото наистина на моменти ми ставаше скомина. Тоя тип деконструкции на разните супергеройски клишета са ми доста любими - заради тях харесвам и Уочмен толкова. Обичам, когато хората почнат да изследват как ще изглежда нещо такова в истинския живот и какъв емоционален и ментален демидж ще нанесе.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 29416
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Netflix MARVEL shows

Post by Roland » Mon May 08, 2017 6:32 pm

Chilling
Attachments
.albumtemp.JPG
.albumtemp.JPG (493.98 KiB) Viewed 2933 times
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2502
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: Netflix MARVEL shows

Post by Dr. Horrible » Mon May 08, 2017 11:16 pm

Дааа, посттравматичното стресово разстройство на Джесика наистина беше адски добре уловено, както и цялостната ѝ психология. На мен също ми хареса много. И ми беше интересен начинът, по който това ѝ състояние влияе на отношенията ѝ с хората около нея, как нещо такова напълно разрушава връзките ѝ със света и как тя постепенно се бори, за да ги изгради отново. Сериалът несъмнено засяга много проблеми, с които се сблъскват жените, станали жертва на насилие, и образът на Килгрейв е много важна част от това. Харесват ми най-различните детайли, с които е изобразена тази идея, включително наблягането реплики като "Smile" и т.н. И все пак в дългосрочен аспект ми е по-интересно да я видя как тази жена общува с близките си и със сестра си, а не с насилника си. Килгрейв ме отвращава - това означава, че работи страхотно като злодей. Но определено не бих искал той е постоянен елемент от сериала. Той е част от историята на Джесика - важна част, която вече свърши. Но това не означава, че травмата изведнъж ще изчезне или че животът ѝ изведнъж ще стане лесен - напротив, Джесика тепърва има да се научи да живее в този свят, пътуването ѝ продължава. Просто на мен не ми е нужен Килгрейв за да ми е интересно продължението на историята. Самата Джесика ми е интересна, близките ѝ са ми интересни, с Триш има да са случват разни неща, освен това наскоро кастнаха чутовната Джанет Мактиър от Damages и White Queen за (най-вероятно) злодейска роля във втори сезон и много ми се иска да видя какво ще направят с нея.

Даже, по този повод, онзи ден излязоха няколко снимки от площадката на втори сезон. Нищо спойлерско няма в тях, тотално нищо не издават и все пак се зарадвах да видя, че отново снимат сериала :)
Spoiler: show
Image
Image
Image
А ако говорим за злодей, който е толкова централен елемент от историята, че тя не би могла да продължи без него - за мен това си е Кингпин от Daredevil. Той ми е любимият нетфликс-ки лошковец и е брутално написан и изигран. И ако го не го върнат за трети сезон на Daredevil, сериалът несъмнено ще загуби.
Please take my hand. I give it to you as a gesture of friendship and love, and of faith freely given. I give you my hand and welcome you into my dream.
—Wonder Woman #167 by Phil Jimenez

User avatar
Ambartanen
Arcanist
Posts: 842
Joined: Mon Mar 15, 2004 6:45 pm

Re: Netflix MARVEL shows

Post by Ambartanen » Tue May 09, 2017 11:49 am

Dr. Horrible wrote:
Mon May 08, 2017 11:16 pm
А ако говорим за злодей, който е толкова централен елемент от историята, че тя не би могла да продължи без него - за мен това си е Кингпин от Daredevil. Той ми е любимият нетфликс-ки лошковец и е брутално написан и изигран. И ако го не го върнат за трети сезон на Daredevil, сериалът несъмнено ще загуби.
Това не мога да го разбера. Kingpin беше добре изигран, но в крайна сметка ми беше скучен и неубедителен. Големият конфликт дали спасяването на града означава да построиш лъскави нови сгради или да помагаш на хората беше интересен, но беше супер очевидно кое е всъщност правилното решение. Люк Кейдж и Котънмаут разиграват подобна динамика, но десет пъти по-добре.
Spoiler: show
... което се потвърждава и от общото мнение, че смъртта на Cottonmouth отбелязва и края на добрата половина на Luke Cage.
Освен това Кингпин вече си изигра историята в първи сезон. Не виждам какво повече интересно може да внесе след унищожаването на организацията му, разкриването на цялото му минало и загубата му срещу най-слабия Дифендър :Р

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2502
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: Netflix MARVEL shows

Post by Dr. Horrible » Thu May 11, 2017 8:01 am

Според мен Деърдевил от сериала е изключително свързан с града/квартала, в който живее, в доста по-голяма степен от другите Дифендъри. А Кингпин също е част от Ню Йорк. Просто и двата персонажа са неделима част от града, не могат да съществуват на друго място. И в този смисъл, докато Деърдевил е в Ню Йорк, там трябва е и Кингпин.

Това беше страхотно циментирано във втори сезон, там имаше страхотна реч за това как Кингпин никога не би могъл да живее на друго място.
Spoiler: show
You may have expensive lawyers, but with one envelope and $6 postage I can make sure Vanessa never sets foot on American soil again. One letter to the right office and I get her visa pulled. I can prove she was an accomplice to every one of your crimes. And now you're thinking you can serve your sentence, hop on a jet, go to her whenever you like. Live somewhere like Monaco, or I don't know, wherever the hell you fat cats go to sun yourselves. But you can't. You can visit her, but you'll never live with her. Because this is New York, Wilson. You live here. This is your jungle. This is your blood, like it is mine.
Please take my hand. I give it to you as a gesture of friendship and love, and of faith freely given. I give you my hand and welcome you into my dream.
—Wonder Woman #167 by Phil Jimenez

User avatar
coldie
Archmage
Posts: 2447
Joined: Fri Dec 05, 2008 10:20 pm

Re: Netflix MARVEL shows

Post by coldie » Mon Aug 07, 2017 9:13 pm

Изпитвам отврашение от сериалите на Нетфликс, последно се опитах да гледам помията Наркос.
I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
94.34 Out of the limits.
When defenders follow Lionel Messi on FB, he move to Twitter, when they follow Leo in Twitter, he flow to Instagram.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests