Avatar: The Last Airbender/The Legend of Korra

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4068
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Avatar: The Last Airbender/The Legend of Korra

Post by Litz » Thu Oct 10, 2019 4:06 pm

Радвам се. Просто четох мнения на Кора аполоджисти дето обясняват как и Озай немал мотивация, та Кувира била окей. Озай е еманация на всичко лошо в огнената нация. Ние сме видели какво той и предците му са направили с номадите, как са успели да озлобят хора като Хама и Джет. Разрухата , безнадеждността,чувството за превъзходство. Склонен е да убие собственото си дете. Освен това виждаме и децата на огнената нация и как тоя режим им се отразява на тях. И е различн. И Марк Хамил!

То проблема с Кора е и че тя самата е абсолютно тъпата и непоносима пача. Аанг далеч не е най-интересният персонаж от сериала, ама детето има адски много положителни качества. Докато самата Кора няма нито едно. И тва когато ти е протагонистКата а е супер дразнещо. Примерно аз разбирам що хората обожават Аанг и са приятели с него. При тия на Кора ми е абсолютно неясно. Тя дори не е забавна.


Има потенциал. Обожавам бендър срещу небендър арката. Ама персонажите са проблема.

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Avatar: The Last Airbender/The Legend of Korra

Post by трубадур » Thu Oct 10, 2019 4:25 pm

И на мен в началото Анг ми беше малко втф, а и все пак Сока фтв, но само след няколко епизода, а и на следващи гледания ми е мега любим. Въобще цялата агитка е супер сладка и накрая като Зуко доде при тях, и Тоф дето искаше животопреобръщащо пътуване с него, след като всички останали го получиха, а тя нямаше баш нужда щото е баси танка душевно и физически, луда работа са тия хлапета и са по-пълнокръвни и реални от кажи-речи цялата друга американска продукция била тя анимация или игрална. Аватар сериозно е едно от тия откровения, където почти няма лабаво.

Кора беше мъчение. И го гледах почти в реално време. Всеки следващ сезон дълбаеше по-големи дъна. И най-якото меме е, че Mako трябва да е баси любовника, за да накара двете си гаджета да се залюбят една друга. От друга страна беше озвучен от Бъд Бънди :mrgreen:

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6458
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Avatar: The Last Airbender/The Legend of Korra

Post by tigermaster » Thu Oct 10, 2019 4:27 pm

Около Кувира историята е просто наистина зле написана. Докато фенсъбвах сериала, й се дразнех супер много, макар че като цяло нещото ми харесваше. Споделял съм недоволство по-назад тук, в темата. Имам чувството, че всичко е писано епизод за епизод, без да се гледа каквато и да било цялостна картина, извън това, че Кувира трябва да бъде победена накрая. Доста тъпо, особено предвид първия сериал, където всичко изглеждаше добре обмислено и дадените обещания бяха изпълнени. Тука - нема, брат, обещават ни се военни конфликти, които ги няма, обещава ни се Тоф да участва сериозно - няма, обещава ни се армията на генерал Айро - няма, обещава ни се невероятният повелител Кай и невероятната му връзка с Джинора да имат значение - и това го няма...
Мако почти в прав текст се обяснява в любов на Кора в последния епизод - и това го няма, понеже, както сценаристите ни уведомиха в личните си блогове, Кора и Асами станали двойка...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Avatar: The Last Airbender/The Legend of Korra

Post by трубадур » Thu Oct 10, 2019 4:30 pm

Ей тва щех да пиша и се заплеснах. У оригиналния аватар дори да са се мъчили да навържат историята, не личи. Сякаш от първия епизод са били наясно къде и как ще приключат. Изглежда много стегнато и подредено. Кора е такава безобразна манджа с вкиснали чорапи, че мани не е писано от епизод на епизод, ми сякаш от сцена в сцена са нямали идея какво да правят. Къде да има сетъп, къде откровение. Начи не е толкова амтьорско колкото го изкарвам, и детското си има качествата, но на фона на аватар, тук основните персонажи са дразнещи. И само с един Тензен не става, който е яко озвучен, анимиран и като идея, и тотално провален от сценария и нуждите към него.

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4068
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Avatar: The Last Airbender/The Legend of Korra

Post by Litz » Thu Oct 10, 2019 7:50 pm

Бе много е зле. Аз четох как Кувира била fire Lord done right и съм втф. Аватар като цяло не е толкова заинтересован от злодеите като хора, а на институционално ниво. Това не е история за Озай, а за режима на огнената нация и кво тоя режим прави с хората по света и в него самия. Смисъл ясно, че е детско и трябва аватара да бие лошия, но е повече съсредоточен върху социологическите последствия, а психологическите са бонус.

Имаме моменти като това как Айро казва на Защо, че когато победят Озай, някой трябва да работи за тая нация и да я оправи, а не се счита, че всичко ще е наред.

User avatar
penzata
Forsaken
Posts: 2891
Joined: Thu Dec 10, 2009 7:13 pm
Location: between the planescapes
Contact:

Re: Avatar: The Last Airbender/The Legend of Korra

Post by penzata » Thu Oct 10, 2019 11:39 pm

трубадур wrote:
Thu Oct 10, 2019 3:16 pm
Litz wrote:
Thu Oct 10, 2019 2:47 pm

При Кувира, това изграждане на персонажа чрез хората, около нея го няма. Ама дори самата тя не е изградена и некси не работи. Защото Озай е дефиниран от персонажи, за които ни пука. Кувира е изградена от некви тотално измрели тъпанари.
шсе разплача, тва се едно язе или @penzata го е творил :mrgreen:
Убаво ме тагваш, ама от на Литц писанията нищо не вдянах. :lol:
The hardest battles are fought in the mind.

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Avatar: The Last Airbender/The Legend of Korra

Post by трубадур » Fri Oct 11, 2019 12:03 am

то е до употребата на езика, чуек да те не пофали направо

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4068
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Avatar: The Last Airbender/The Legend of Korra

Post by Litz » Fri Oct 11, 2019 3:01 pm

Продължавам с четвърти сезон и тва продължава да е ужасно. Начи всичките крещят на Болин как той бил смеел да тръгне с Кувира, Опал му се цупи и е омг драмата, Опал се сърди и ние трябва да вярваме как тва е същото като предателството на Зуко във втори сезон и че има същата тежест. Само дето не е. Зуко към тоя момент е напълно наясно колко психясали са и баща му и сестра му, и знае, че това, което огнената нация прави е грешно. Рилейтва с Катара, имат некав дълбок разговор. Когато той предава тийм аватар и Айро, ние знаем защо това е грешно и после Катара като му рейджва това са абсолютно обяснями действия.

При Болин, всички му се цупят, защото ходи на работа, добър е в нея, кефи се, мисли си че работата му помага на хората, отива с алтруистичното желание да помага, но шефката му е социопатичен гъз, което той не знае, защото никой не иска да му покаже, на какво е способна Кувира и някак си, хората си го изкарват на Болин все едно, че е мега злодея. Болин е единственото същество от младите освен Тензин (който в четвърти го е хванала липсата), който да става за нещо, но с Опал няма никаква химия. Тя е толкова спряла тая. Толкова по-забавни бяха с Еска. А Кувира продължава да е най-тъпият лошковец евър, тва некви обяснения как била ранната Кора, правилния огнен лорд и намсикво, са абсолютно безумни. Тва е неква пача в постоянен пмс, защото годеникът и изглежда като абсолютно импотентния тип. Смисъл дори Жао от първи сезон на Аватар е толкова по-як, кво остава за супер яки персонажи като Азула.

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Re: Avatar: The Last Airbender/The Legend of Korra

Post by Amelia » Sat Oct 12, 2019 10:01 am

Чета ви разговора и осъзнавам, че от последния сезон на Кора не си спомням абсолютно нищо освен излагацията с Асами накрая... Тая Ковира изобщо не се сещам коя беше.

Иначе, да се похваля, купих си наличните комикси в прекрасното им library edition. :heart: Земете ги прочетете, да ги обсъждаме и тях.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4068
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Avatar: The Last Airbender/The Legend of Korra

Post by Litz » Sat Oct 12, 2019 2:18 pm

Изгледах го и тва с Асами и беше тъпо направено. Но може би авторите са си мислили, че като турят на Кора the bisexual bob и всичко е наред. Проблемът е, че за разлика от Аватар, където дори да не шипваш Анг и Катара там има знаци от първи сезон, че те се харесват, тука е някакво никво. :mrgreen:

И да за Кора, харесват ми промените в света, вярно са доста бързи, но това се преживява. Мен проблемът ми е в това, че промените в наратива на Кора са супер бързи и се случват с месеци и всичко е наред. Първи сезон има чудесна история и напомня на повелителя. Конфликтът бендъри срещу небендъри е доста интересен и неизбежен. И е интересно как тоя конфлик трябва да се реши от Аватарка, която има superiority complex от това, че е бендърка и Аватар, както Анг трябваше да води голяма война, при все монашеския си нрав. И това е яко!

Проблемът не е, че при Кора нещата са по-камерни донякъде. Не. Проблемът е, че тея проблеми не са разгърнати изцяло и всичко почва и не свършва никъде. Това с небендърите най-много ме дразни, защото това е проблем от години, дори Сока имаше проблем с тва, че не е бендър. И извъднъж Кора побеждава Амон и бам проблем повече няма и всички са супер щастливи и никой небендър няма проблеми с тва. Как ве? Защото това не е нещо, което е просто следствие на Амон и дори без него някой друг щеше да се навие да трепе бендъри.

И доста неща просто не се развиват. Защо и как Мако е единственият не уотър бендър, който успява да пребори блътбендване? Какво означава това? Нищо.

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6458
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Avatar: The Last Airbender/The Legend of Korra

Post by tigermaster » Tue Jul 11, 2023 8:31 pm

Бях забравил, че правят игрален сериал:
https://www.imdb.com/title/tt9018736/

Поне този път Анг не е бяло хлапе и огнените не са индийци, та печели точки пред адаптацията на Шаямалан.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6458
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Avatar: The Last Airbender/The Legend of Korra

Post by tigermaster » Fri Feb 23, 2024 3:12 am

Изгледах първия епизод на игралния сериал. Честно казано, на база само на него - не мисля, че е възможно човек да се надява на по-добра неанимационна адаптация на сериала. Просто има някои неща, които не могат да се направят в игрална продукция и да стоят адекватно, обаче, с това на ума...
Анг е буквално оживяла версия на анимационния. Даже хлапето, което го играе, има подобен глас. :shock:
Сока е страхотен.
Въздушните номади са готини.
Катара е една-две идеи по-лигава от нужното, но ми допадна достатъчно.
Зуко е готин - засега.
Айро също.

Мисля, че най-големият проблем засега са ефектите - и то не в бойните сцени и повеляването, а в сцените с плаване - на моменти зелените екрани почти се виждат. Иначе визуално, всъщност, е бая готино. Екшънът не е развинтен като в оригинала, но е доста приятен.

За доста хора в ИМДб, гледам, по-сериозният тон е проблем. За мен не е, поне засега. Директно прехвърляне на хумора от оригинала просто нямаше как да свърши работа тук.
Сценарият от един момент нататък върви доста плътно по оригинала иначе, само че вместо за унищожаването на въздушните номади да се разкаже във флашбекове, епизодът започва с него. Разбира се, отново - поне засега. Ще видим какво ще е по-натам.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20294
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Re: Avatar: The Last Airbender/The Legend of Korra

Post by Xellos » Tue Feb 27, 2024 12:45 pm

Не е лош Лайва, ама е нещо такова :D. :mrgreen:

:ninja:

User avatar
Martix
Jaghut Tyrant
Posts: 1941
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:44 pm
Location: selfmade plain

Re: Avatar: The Last Airbender/The Legend of Korra

Post by Martix » Sun Mar 10, 2024 12:29 pm

Live remake-а Сезон 1 - Е много хубав - да не кажа почти перфектен. Единствения сериозен кусур е, че е много кратък и се налага да препускат през историята и да апълпен-ват по няколко епизода в един, което не оставя време за достатъчно свързващи сцени. Нямаше да навреди да се удължи с още 2-3 епизода, за да не се налага да правят timeskip, Катара да не става мастър за един епизод и тн. Има и разни ненужни фенсървиси, които се пречкат, но те са ненужни за мен, по-големи фенове може да се накефят, знам ли.
Каста заслужава отделна похвала. Не стига, че всички играят безупречно, ами и на външен вид са или точни копия на анимето(Анг, Зуко, Айро), или изглеждат още по-добре и подходящо за сетинга (Катара, Зао, принцеса Юе).
8.5/10
There are no rules! I'm gonna get you!

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 28 guests