Page 1 of 34

Нови, но златни анимации

Posted: Mon Jun 11, 2012 12:39 pm
by alshu
Мисля, че определено ще има полза от такава тема.
До сега изтезавах "What a Cartoon..." от Movies Forum, но това не е много подходящо, защото все пак става дума за ТВ продукции.

Шоута от типа на -
Star Wars: The Clone Wars
Young Justice
The Avengers: Earth's Mightiest Heroes (за съжаление не и през втория си сезон)
Legend Of Korra (който е продължение на ATLA, но едно различно и доста амбициозно продължение)
The Looney Tunes Show 2011
Scooby-Doo! Mystery Incorporated
My Little Pony: Friendship Is Magic
демонстрират интересни нови анимационни техники и/или известна амбиция при писането на сценария, каквато рядко съм срещал преди в детски шоута. Може да не са най-оригиналното нещо и може да преливат от комерс, но са радост за окото и определено са доста нива над стандартната продукция. Ако не друго зрителят може да се наслаждава на усилията и парите вложени в тези проекти.

DVT-та като Justice League: Doom (както и повечето DC заглавия в този формат), Planet Hulk или Thor: Legends Of Asgard също заслужават интерес.

Все качествени заглавия (HD копията им са силно препоръчителни!).

Дори опити, като Green Lantern TAS и ThunderCats 2011, които определено се провалят на ниво сценарии, демонстрират подход, като към нов тип ТВ продукт.


А сега продължавам с дневника "Какви cartoon-и изгледах вчера":

Legend Of Korra - девета серия, първи сезон. Епичен епизод. За феновете на ATLA имаше и няколко кратки flashback сцени с вече възрастните Анг, Сока и Тоф. Последната демонстрира типичното си kickass поведение, а в настоящето дъщеря и Лин изпълни поредното си one woman army представление. Бейфон просто нямат равни. Интересно каква е причината Лин да запази фамилията на майка си, и за баща и не знаем нищо.
Кратък култов двубой - Тарлок vs Амон. Познайте, кой победи! :lol: :lol: :lol:
Отново страхотни фонове и локации и добре хореографирани боеве.
Това, което не ми хареса е, че част от проблемите се решиха от само себе си в стил ATLA. Нещата се наредиха прекалено удобно за протагонистите (с изключение на Асами)...но може би това е още от Бейфонг ефекта...примерно никой не и потърси сметка, защо извади със сила няколко души от затвора.
Нелогично е и това, че Тарлок върши всичко сам и няма сътрудници, които да го прикриват. Или пък още не виждаме цялата картина, а секретарят му да е агент на друга фракция.

Posted: Mon Jun 11, 2012 6:42 pm
by Gunslinger
Бих добавил и Spectacular Spider-man. И бих пояснил, че The Avengers: Earth's Mightiest Heroes е супер яко до средата на втори сезон. Демек до епизода със Спайдер-мен.

Transformers Animated и Sym Bionic Titan също заслужават да се споменат, ама за жалост ги спряха.

Posted: Mon Jun 11, 2012 7:48 pm
by armageddon
Аз бих сложил и Ben 10, намирам го за доста биващо.

Posted: Tue Jun 12, 2012 9:58 am
by alshu
armageddon
Бих добавил и Spectacular Spider-man
Да и то беше яко...макар и да беше нарисувано в доста своеобразен стил.

Някакво такова беше и Batman The Brave And The Bold - грозновата графика, сбъркано чувство за хумор... абе "карикатура, на карикатура".
Разправят, че било homage към атмосферата на златната ера в комиксите. Май има нещо такова.
Earth's Mightiest Heroes е супер яко до средата на втори сезон
Ами не знам, за мен имаше слаби серии и преди това (е, както и 2-3 много силни). Смениха целия як подход към историите.

armageddon
Аз бих сложил и Ben 10
Аре ся...освен играта на Tara Strong май нищо друго не ме впечатлява в него.
Пък и какво оригинално има в това шоу? Всички цитирани по-горе заглавия пробват различни нови подходи - алтернативна графика, алтернативен storytelling или и двете, докато Ben 10 си е доста стандартно и маргинално.
Създателите му (групата Man Of Action) тази година наистина пробват нещо революционно - Ultimate Spider-Man. Революционното е, че е пълна гавра със Spider-Man и с Marvel вселената. А не съм фен на Spidy и се забавлявам доста докато го гледам (в момента е в hiatus и се чакат още два епизода), но феновете са справедливо разгневени.


Какво гледах вчера:

Young Justice - седма серия, втори сезон. Екшън до дупка! Може би малко бяха прекалили със схемата deep, deep, deep undercover...но аз нямам нищо против...точно такива преувеличени ситуации са характерни за комиксите. :lol: :lol: :lol:

Scooby-Doo! Mystery Incorporated - от втора до пета серия, втори сезон. Не е толкова хитро замислено, като първи сезон, но формулата е поразнообразена и отношенията в групата са по-интензивни.
Получава се интересен ефект - the Scooby Gang в Buffy the Vampire Slayer са вдъхновени от оригиналните герои на 70-тарското шоу Scooby-Doo, Where Are You.
В момента протагонистите от Mystery Incorporated, освен като пародия на оригиналните образи се държат донякъде и като героите на Joss Whedon. Дори Velma си намери приятелка в стил Willow (е, не са истинска двойка, защото е детско шоу, но ситуацията е сходна).

Posted: Tue Jun 12, 2012 12:50 pm
by Gunslinger
Ами за мен Avengers Earth Mighties Heroes нямаше слаби серии до 2x13 eпизод.

А Batman The Brave And The Bold беше супер яо и то

Posted: Wed Jun 13, 2012 10:54 am
by alshu
Tron Uprising - втора серия, първи сезон.
Не съм фен на историята в двата филма, но поне в Legacy имаше някакви доста яки дизайни, специални ефекти и зомбираща техно музика.
Подобно е отношението ми към Uprising - сюжетът е доста meh, но има интересни дизайнерски и анимационни неща. Не са от нивото на Legacy, а на някой може да дойдат прекалено кубични и абстрактни, но за мен си е визуален оргазъм.
В допълнение към невпечатляващия сюжет бих добавил, че и изпълненията на voice actor-ите не е нещо върховно (гласът на Page е убийствено секси, но тя е изключение). Деградиращите афекти, които понякога са им приложени на гласовете са отвратителни (така беше и в Legacy).
От друга страна останалият sound design е много як.
Шоуто има страхотна форма, но почти е лишено от интересно съдържание. Нататък може да се развият някакви сложни и интересни арки, но засега няма нищо за отбелязване.

Posted: Wed Jun 13, 2012 11:55 am
by armageddon
За Ben 10 не ми се спори, идеята ми не е че нещо невиждано, нито като сторителинг, анимацяи или нещо друго, но въпреки това доста си става.

Може да хвърля едно око на този Ultimate Spiderman от същите автори, звучи интересно.

И благодаря, бях пропуснал че са излезли нови епизоди на Mystery Incorporated. Доста яки ми бяха - наистина не е баш като първи сезон, но как да се изкефи човек на епизод където крийпа е Баба Яга със летящия хаван и къщата на кокоши крака? :D [/list]

Posted: Wed Jun 13, 2012 12:15 pm
by alshu
Баба Яга със летящия хаван и къщата на кокоши крака
Ъхъ...поне са направили рисърч хората и са я представили адекватно, а не като западноевропейска летяща на метла вещица...
...от друга страна злодеят приличаше прекалено много на помешчик от царско време. Естествено един съвременен музеен куратор не би изглеждал така. :lol:

Това ми напомни как в една предишна инкарнация - "What's New, Scooby-Doo?" Шаги и Скуби се бяха набутали в саркофага на Ленин...още си пазя някъде скрийн шота. :lol: :lol: :lol:

Posted: Mon Jun 18, 2012 10:59 am
by alshu
Tron Uprising - трета серия, първи сезон.
Нищо интересно откъм сюжет, но шаренийката си ме радва...и за N-ти път...мамка и колко секси е Page...

Legend Of Korra - десета серия, първи сезон. Поредната яка серия с качествена драма в нея.
Ето това наричам "скъпа драма" (за разлика от "евтината драма"), когато се представят истински дълбоки проблеми с цел да се разгледа поведението на героите, а не просто да се играе по нервите на зрителите. Не харесвам когато героите циврят и квичат през всеки 3 минути (FMA, Code Geass и т.н.), а когато се депресират или изнервят само при истински и непреодолими пречки.
Когато могат да поемат някой удар, а друг не.
Когато авторите ти показват по нормален начин хорската мъка, а не се опитват да ти я натикат в лицето и да включат емпатията ти насила.
За някои особено емоционални сапунки, дори подозирам, че става дума за садизъм, а не за емпатия. :twisted: :twisted: :twisted:

Posted: Tue Jun 19, 2012 9:18 am
by alshu
Superman vs The Elite - най-накрая излезе HD копие и го изгледах. Приятно филмче, гладка графика и мащабни битки. Керъктър дизайнът беше малко необичаен, но лично аз нямам проблем с него.
Ако не друго Луис я бяха нарисували красива.
Това, което не ми хареса е на ниво сюжет. Филмът е типична история за Superman - проблемът, не е в това дали може да смаже противниците си, а в това да го направи по морален и поучителен за обществото начин. :lol:
Да си призная не съм голям фен на "Мъжът от стомана". Когато е в тандем с Batman или е част от Justice League се ядва, но не харесвам самостоятелните му приключения ("...в страната на моралните дилеми").
Накратко - приятна среднобюджетна шарения, но нищо особено. Предишното dtv от света на DC комиксите - Justice League: Doom беше в пъти по-яко, красиво и смислено.

Posted: Wed Jun 20, 2012 9:21 am
by alshu
Ultimate Spider-Man - десета серия, първи сезон.
Обектът за тотална гавра, този път беше Wolverine. Забавен епизод стига да не си сериозен фен на Marvel.
Имаше доста кечистки бъзици при битките със Sabertooth.

Posted: Sat Jun 23, 2012 9:58 pm
by tigermaster
Финалът на първия сезон на "Легенда за Кора" беше ТОЛКОВА ЯК!
Не е истина просто... И напълно, категорично и тотално затворен, не си остави абсолютно никакви вратички за продължаване на тази история.
Искам в следващия сезон генерал Айро да има повече екранно време. Той разкъртва... :shock: :shock: :shock:

Posted: Sat Jun 23, 2012 10:49 pm
by Gunslinger
tigermaster wrote:Финалът на първия сезон на "Легенда за Кора" беше ТОЛКОВА ЯК!
Не е истина просто... И напълно, категорично и тотално затворен, не си остави абсолютно никакви вратички за продължаване на тази история.
Искам в следващия сезон генерал Айро да има повече екранно време. Той разкъртва... :shock: :shock: :shock:
Як, колко да е як.
Spoiler: show
Можеше да минем и без това deus ex machina връщане на силите и.Tарлок и Амон може съвсем спокойно да са си живи. Или поне един от тях.
Генерал Айро наистина е як, ама детския му глас не ми харесва.

Posted: Sun Jun 24, 2012 1:10 am
by tigermaster
Честно казано, не виждам никакъв проблем с нищо в спойлера ти. А това за Амон специално пък направо ме зарадва, и то много. Точно така трябваше да стане.

Posted: Sun Jun 24, 2012 3:18 am
by Gunslinger
tigermaster wrote:Честно казано, не виждам никакъв проблем с нищо в спойлера ти. А това за Амон специално пък направо ме зарадва, и то много. Точно така трябваше да стане.
Spoiler: show
E можеше да не си връща всичките сили просто ей така от едното нищо.Трябваше малко повече усилие, а не Катара да вика: Нищо не мога да направя и всички да са много тъжни и една минута след това Кора си е айляк и всичко и е наред.