A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
User avatar
Muad_Dib
Shadowdancer
Posts: 10972
Joined: Mon Oct 04, 2004 3:12 pm

Post by Muad_Dib » Mon Jun 03, 2013 12:27 pm

Еми, Ицо, сори, ама освен теб и хората живеещи извън България не виждам някой, който да го гледа чак толкова рано и по никое време, повечето хора сме на работа понеделник сутрин.

User avatar
passer-by
Elder God
Posts: 8280
Joined: Thu Sep 20, 2007 5:42 pm

Post by passer-by » Mon Jun 03, 2013 12:28 pm

Не бе, Жоро, някой подмолно ми го тури без предупреждение (ти ли си бил?), а аз подскочих. :lol:

После си едитнах поста и махнах тага.

А какво ми пречи вече казах - в тоя случай не е нужен. А и точно аз ползвам тагове, когато трябва, че и подробно си ги обозначавам кой за какво е, струва ми се. :)

Muad_Dib wrote:Еми, Ицо, сори, ама освен теб и хората живеещи извън България не виждам някой, който да го гледа чак толкова рано и по никое време, повечето хора сме на работа понеделник сутрин.
passer-by wrote:За енти път - който не е гледал последния епизод, да не влиза тук ако не ще да се оспойли, ами първо да го гледа и тогава да влиза тук. Ако пък по някаква незнайна причина много държи да чете темата в понеделник сутринта, да си знае на какво може да попадне.
А аз и хората, живеещи извън България, малко ли сме? Че и само един човек да е, какво от това? Има си правила за спойлър таговете в темата. Епизодът е излъчен - може да се коментира спойлещо, ако коментиращият прецени.

То в момента и аз бачкам, просто се наспах, гледах епизода и отидох на работа.

Баси, още малко и ще се почувствам неловко, че понякога гледам по-отрано нещо, което ми е интересно, когато имам възможност. :mrgreen:
Spoiler: show
Не бе, няма.
Още много пъти ли ще водим тоя леко излишен разговор кой кога бил гледал новия епизод? Да знам дали да си копна някои отговори и направо да ги пействам всеки понеделник. :P
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

User avatar
passer-by
Elder God
Posts: 8280
Joined: Thu Sep 20, 2007 5:42 pm

Post by passer-by » Mon Jun 03, 2013 12:58 pm

Moridin wrote:Модераторски произвол,
Spoiler: show
Image
Fix'd. В тая тема все пак...

Image :panda:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

User avatar
Drigan
Sorcerer
Posts: 456
Joined: Thu Oct 06, 2005 10:51 pm
Location: Neverwhere

Post by Drigan » Mon Jun 03, 2013 2:31 pm

Смесени чувства, нереализиран потенциал май наистина е точно определение. Passer, прав си за музиката, в книгата цялостната реализация е много по-силна и ритмична, но в сериала вероятно щеше да е проблем да се чуват репликите.
Много ме изкефи бойната сцена в Юнкай, но после оплескаха нещата там, нищо не се разбра. Много силна игра с израженията на Джора обаче :) филмово много радва. Рууз също правеше много самодоволни подхилвания, докато Уолдър ми се струваше леееко объркан. Хрътката го раздава твърде добричък във филмовата си версия - все пак го намирам за силен образ, но в книгите е с пъти и пъти по-внушителен.
Няколко съществени момента:
Spoiler: show
В крайна сметка талиса-та я убиха, което погребва теорията за Наследника на Севера... но ме навежда на друга мисъл - в сериала въобще беше ли засегнато, че Роб иска да признае Джон за свой наследник??? Оставам с впечатлението, че това беше пропуснато, а беше силно съществена сцена в книгите!
Също, динамиката между Джон и Игрит беше някак особена, много силна игра от всички замесени в тези сцени, включително дядото, но тук много по-силно ми излгеждаше като предателство спрямо Игрит цялата сцена, Джон я заряза, а тя беше готова да се бие за него; в книгите Игрит си играе твърдо за тийм Уайлдлинг.
Накрая, малко твърде кървава ми дойде сватбата, въпреки че добре хванаха цялата бруталност на събитията; много прерязани гърла и замушкани бебета за вкуса ми обаче! При все това, всички Роб и Талиса играха доста добре този път докато бяха щастливи, което направи резкият преход още по-брутален.
"Ние сме просто хора и боговете са ни създали за обич. Това е голямото ни величие, това е славата ни и най-голямата ни трагедия."
Емон Таргариен

User avatar
passer-by
Elder God
Posts: 8280
Joined: Thu Sep 20, 2007 5:42 pm

Post by passer-by » Mon Jun 03, 2013 2:36 pm

Е то в книгата музиката (и в отделни моменти стиховете от песента) вървеше по време на цялото клане, а после Уолдър Фрей даде знак с ръка да спре и чак тогава тръгнаха репликите.

В книгата направо виждах и чувах всеки един момент, толкова добре беше описано всичко. А в сериала - бърз калабълък в полусенките на заден план и трима по на светло и в едър план. Най-слабата екшън сцена в целия епизод. Заеби.

(Аз си представях да речем - просто пример, не държа да е било непременно така - Кейтлин в шок да поглежда отделни сцени, както бяха описани в книгата, евентуално със секундно затъмняване на екрана и насечени звуци, особено под ритъма на барабаните, тук този пада така, там онзи го убиват онака, или поне повече внимание, поне тук по-сериозно меле, масовка... абе не, наистина заеби.)

А в Юнкай стана малко тъпо накрая, да - тамън идват подкрепленията и се чудиш нашите пленени ли ще бъдат, убити ли, или и те ще получат подкрепления и хоп! - друга сцена. Ама екшънът в тоя сериал, нали... Като за Троновете ставаше. :mrgreen:
Last edited by passer-by on Mon Jun 03, 2013 2:44 pm, edited 1 time in total.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

User avatar
Drigan
Sorcerer
Posts: 456
Joined: Thu Oct 06, 2005 10:51 pm
Location: Neverwhere

Post by Drigan » Mon Jun 03, 2013 2:43 pm

Абе, пак беше яко как й изстина погледа когато затвориха портите, а нашите почнаха да свирят дъждовете - това си бяха няколко доста яки секунди :)
Иначе, пропуснах да спомена, че Сам продължава да ми е ужасно противен в този сезон, и къде по дяволите е Cold Hands???
"Ние сме просто хора и боговете са ни създали за обич. Това е голямото ни величие, това е славата ни и най-голямата ни трагедия."
Емон Таргариен

User avatar
passer-by
Elder God
Posts: 8280
Joined: Thu Sep 20, 2007 5:42 pm

Post by passer-by » Mon Jun 03, 2013 2:47 pm

А, Мишел Феърли каквото можа, направи, стабилна си беше пак от начало до край. Там единственият ми проблем беше с пропуснатото откачане накрая - убит съпруг, изчезнала малка дъщеря, пленена голяма, двамата малки сина в неизвестност, а току-що най-големия са го убили пред нея, дето мило и драго дава за децата си - ако сега не превърти, кога?!

Пореден случай на щадене на зрителите явно.

Абе поне все повече хора четат книгите, това е най-важно. :P
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

User avatar
Ambartanen
Arcanist
Posts: 910
Joined: Mon Mar 15, 2004 6:45 pm

Post by Ambartanen » Mon Jun 03, 2013 3:35 pm

Няма да тръгна да обяснявам кой по сила е в сезонда, защото все пак от две седмици не съм гледал GoT, но аз останах много доволен от епизода. Липсваха мазни нареждания/монолози от Варис, Петир, Тирион или Олена, обаче това хич не ми направи впечатление по време на епизода.

Бойните сцени бяха на доста високо ниво като за сериала. Особено мирийнската битка беше направо невероятно разчупена като за сериала, доста впечатляваща и само малко накъсана. Северната също ми хареса- там леката хаотичност беше нарочно търсен ефект според мен, защото уайлдлингите все пак са доста дизорганизирана група. Разкритието на силите на Бран беше добре направено, припомниха ни колко важни и опасни са вълците, Джон и Игрит имаха невероятна сцена. Спойлери за историята на Джон и Игрит:
Spoiler: show
Не помня точно как се разделиха в книгите, но май Джон трябва да избере между Игрит и това да помогне в убийството на Стражата. Накрая се чуства виновен за предателството, но знае че единственият друг вариант е предаването на Стражата.

В сериала знаем, че Игрит беше готова да избере него пред нейните хора. Не, че това им решава всички проблеми, но изборът му вече не е между нея и предаването на Стражата. Той си решава да я изостави (защото не й се доверява? защото смята, че е по безопасна за нея с тях?) и сега смъртта й е много по-директно негова отговорност.
След толкова чакане си мислех, че Червената сватба няма как да не ме разочарова, но в крайна сметка не се случи... почти. Цялата сватба беше добре направена и предаваше много точно ситуацията от книгата освен последните 30 секунди от епизода. Тези събития ми стояха страшно дървено и накъсано- някой прави едно действие, всички замръзват за секунда-две, някой прави друго действие и т.н.

User avatar
dido_demirov
Merchant
Posts: 95
Joined: Wed Nov 09, 2011 7:07 pm
Location: Shumen

Post by dido_demirov » Mon Jun 03, 2013 4:05 pm

Най-чаканият епизод, и ме разочарова толкова много. До момента в който отвеждат булката ми ми хареса, но след това нещата куцат доста.
Поне сцените с Джон и Бран бяха доста добри според мен.

User avatar
Claymore
Ascendent
Posts: 4870
Joined: Sat Sep 12, 2009 9:55 pm

Post by Claymore » Mon Jun 03, 2013 5:45 pm

В линка има СПОЙЛЕРИ!
Дали пак ще оттеглят събскрипшъни? :lol: :roll:
http://io9.com/the-100-best-tweets-abou ... -511003444

Why doesn't George R.R. Martin use twitter? Because he killed all 140 characters.
Last edited by Claymore on Mon Jun 03, 2013 5:48 pm, edited 2 times in total.
Mouthpiece drawn, got a verbal armory
Stack bodies, not figurines
Move beneath the surface, submarine
I'm half machine, obscene with a light sword
Look inside the brain, it's a riot in the psych ward
What you standing on the side for?
Roar like a lioness, punch like a cyborg

User avatar
Drigan
Sorcerer
Posts: 456
Joined: Thu Oct 06, 2005 10:51 pm
Location: Neverwhere

Post by Drigan » Mon Jun 03, 2013 5:47 pm

Ambartanen wrote:Няма да тръгна да обяснявам кой по сила е в сезонда, защото все пак от две седмици не съм гледал GoT, но аз останах много доволен от епизода. Липсваха мазни нареждания/монолози от Варис, Петир, Тирион или Олена, обаче това хич не ми направи впечатление по време на епизода.

Бойните сцени бяха на доста високо ниво като за сериала. Особено мирийнската битка беше направо невероятно разчупена като за сериала, доста впечатляваща и само малко накъсана. Северната също ми хареса- там леката хаотичност беше нарочно търсен ефект според мен, защото уайлдлингите все пак са доста дизорганизирана група. Разкритието на силите на Бран беше добре направено, припомниха ни колко важни и опасни са вълците, Джон и Игрит имаха невероятна сцена. Спойлери за историята на Джон и Игрит:
Spoiler: show
Не помня точно как се разделиха в книгите, но май Джон трябва да избере между Игрит и това да помогне в убийството на Стражата. Накрая се чуства виновен за предателството, но знае че единственият друг вариант е предаването на Стражата.

В сериала знаем, че Игрит беше готова да избере него пред нейните хора. Не, че това им решава всички проблеми, но изборът му вече не е между нея и предаването на Стражата. Той си решава да я изостави (защото не й се доверява? защото смята, че е по безопасна за нея с тях?) и сега смъртта й е много по-директно негова отговорност.
След толкова чакане си мислех, че Червената сватба няма как да не ме разочарова, но в крайна сметка не се случи... почти. Цялата сватба беше добре направена и предаваше много точно ситуацията от книгата освен последните 30 секунди от епизода. Тези събития ми стояха страшно дървено и накъсано- някой прави едно действие, всички замръзват за секунда-две, някой прави друго действие и т.н.
Мирийнската битка всъщност май е Юнкайска :> Явно си пазим нещичко за следващия сезон, знам ли. Много ми хареса изпълнението, въпреки че реализмът вероятно е нисък; техниката на Сив Червей беше хитра, въпреки че предполага резец и на обратната страна на копието. И тримцата обаче са си професионални убийци, всеки с различен стил на бой.
"Ние сме просто хора и боговете са ни създали за обич. Това е голямото ни величие, това е славата ни и най-голямата ни трагедия."
Емон Таргариен

User avatar
Demandred
Moderator
Posts: 6034
Joined: Sun Jan 11, 2004 8:42 am
Contact:

Post by Demandred » Mon Jun 03, 2013 5:53 pm

passer-by wrote:А, Мишел Феърли каквото можа, направи, стабилна си беше пак от начало до край. Там единственият ми проблем беше с пропуснатото откачане накрая - убит съпруг, изчезнала малка дъщеря, пленена голяма, двамата малки сина в неизвестност, а току-що най-големия са го убили пред нея, дето мило и драго дава за децата си - ако сега не превърти, кога?!

Пореден случай на щадене на зрителите явно.
Spoiler: show
Не съм съгласен, за мен Кейтлин определено превъртя накрая. По различен от описаното в книгите, разбира се, и нямаше раздиране на лицето, обаче се вижда как тотално се пречупва след смъртта на Роб и изпада в нещо като кататония.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2794
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Post by Dr. Horrible » Mon Jun 03, 2013 5:56 pm

Spoiler: show
The Starks were so shocked that Rickon had lines that two of them dropped dead.
:lol:
Life is a gift. We must celebrate it! We have to dance, to show God we are grateful to be alive.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 29826
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Mon Jun 03, 2013 8:43 pm

^^^ MWAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!

Епизодът е монументален. Едно от най-яките мелета (Дарио, Джора и Грей Уърм), хендс даун най-яките реплики на Аря в сериала изобщо, пейсингът беше убиец, а финалните сцени в Близнаците къртят по всички възможни показатели.
Spoiler: show
Когато Дъждовете почват и Кейтлин осъзнава какво ще се случи, ме побиха тръпки.
Въобще, всеки си възприема нещата различно, но ако някой е очаквал епични слоу мо драми с ЛоТР саундтрак, проблемът е в някой, не в сериала.

------------------------------------

Ицо, когато модератор прецени, че даден пост трябва да има спойлер таг, умната реакция е да се съобразиш с модератора, защото има и по-лоши модерации от спойлер тага. Когато ТИ си мод във форума, решението кое е излишно и кое не, е твое. Иначе се съобразяваш с решенията на модовете или просто не пишеш.
And you can't dance with a devil on your back...

annorion
E'lir
Posts: 177
Joined: Sun Sep 03, 2006 10:23 pm

Post by annorion » Mon Jun 03, 2013 9:09 pm

Въпрос свързан с трета книга:
Spoiler: show
Сватбата на Джофри веднага след тази на Роб ли се падаше, т.е. дали да очакваме в 10-ти епизод договорите на Джофри и Грейджой с HBO да приключат?
Иначе като цяло съм съгласен в мнението над мен. Епизода ми хареса, макар да не беше точно това, което очаквах, имам предвид най-вече Червената сватба.

И в книгите не помня Аря да се е приближавала толкова до среща с майка си и брат си, нито пък Бран и Рикон до среща с Джон. Аз ли съм позабравил тези подробности или сценаристите са искали да подчертаят как Старките все се разминават за малко с това, което искат, по една или друга причина?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests