Doctor Who & Torchwood

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
User avatar
RetsReds
Commoner
Posts: 28
Joined: Sun Mar 22, 2015 8:05 pm
Contact:

Re: Doctor Who & Torchwood

Post by RetsReds » Thu Oct 15, 2015 8:59 pm

Мм, това са все субективни неща, не обективни. Капалди като се появи аз НЕ исках да бъде изискан джентълмен и да връща усещането за древност - различни предпочитания. Не знам, и в англоезичните форуми не виждам никакви обективни причини, но пък много хейт. Въпрос на вкус, предполагам.

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 5424
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Doctor Who & Torchwood

Post by tigermaster » Thu Oct 15, 2015 11:29 pm

Че има субективност в мнението ми, има, обаче огромна част от нещата, които споменах, са си факт.

В смисъл, Клара наистина е въплъщение на перфектната перфектност.

Мофат наистина ЛГБТ-изира всичко, до което се докосне.

Последните сезони са наистина много по-маломерни откъм мащаб от тези в началото.

Наистина прекалено често напоследък поставят Доктора и хората с него в опасност, без да ги поставят в опасност - и в двете истории в този сезон до момента е така.

Наистина уж огромното събитие на изтриването на Доктора от базата данни на далеците не оказа никакво влияние върху историята с тях след това.

Това са все обективни факти. Възприятията ми за тях може и да са субективни, но пък фактите ги има.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „Green Book“/“Зелената книга“

User avatar
RetsReds
Commoner
Posts: 28
Joined: Sun Mar 22, 2015 8:05 pm
Contact:

Re: Doctor Who & Torchwood

Post by RetsReds » Fri Oct 16, 2015 12:13 am

Факти са, ама дали са "лоши факти" или са "хубави факти" е въпрос на субективна преценка. Така че това, че на теб тези факти не ти харесва не прави фактите "лоши" и сериалът "шит", а просто значи, че "на теб не ти харесват" (Не са и баш факти - Клара прави някои откровени глупости понякога, включително в последния епизод, така че далеч не е "перфектна").

И да - рейтинзите показват, че на масата от хората "не им харесва" и на мен просто ми е чудно защо. Всичките първи 6 сезона на сериала също кипяха от кусури, но тогава никой нямаше против. Само в двойния епизод на Empty Child сигурно мога да изровя 5-6 сюжетни дупки и неоправдани персонажни моменти, ако седна да ги изгледам пак. Роуз беше категорична кучка спрямо Мики и пълен white trash в първите два сезона, но всички я обичахме. За ефектите в сезон 1 да не говорим. Финалите на С1 и С2 бяха идентични откъм фабула. Дона беше пълна истеричка, но и по нея всички ревахме. И т.н., и т.н. Обективни промени в развитието на сериала няма - има си все същите кусури, и все същите фантастични, чудесни елементи. Но изведнъж хейта се увеличи. Ай дон'т гет ит. Освен ако просто не сме се "пренаситили" и искаме нещо различно и ново.

Лично на мен 9ти сезон ми допада доста, повече от 8ми със сигурност. Поне на мен ми харсва как започнаха да напипват персонажа на Капалди и вече не е просто скучен, "изискан джентълмен, с усещане за древност".

Не знам. Agree to disagree?

User avatar
Litz
Forsaken
Posts: 3004
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Doctor Who & Torchwood

Post by Litz » Fri Oct 16, 2015 12:33 am

Проблемът с Клара е, че дори тя да направи грешка тя почти никога не бива отчетена като такава. Тя решава световните проблеми, щото Доктора е некомпетентен явно.

Освен това на нея й е скучно това пътуване във времето и пространството бая явно, щото през цялото време интереса й граничи с моя интерес към сериала, което за човек който пътува във времето и пространството е просто втф.
И това с опасността за живота е толкова вярно. Преди не във всеки епизодпнашите бяха застрашени до такава степенпи беше фън.

User avatar
armageddon
Forsaken
Posts: 2936
Joined: Tue Jan 13, 2004 10:24 am

Re: Doctor Who & Torchwood

Post by armageddon » Fri Oct 16, 2015 2:26 am

Проблемите откъм мащабност - особено видими от сезон 6 насам - са основно бюджетни. Както казах, не е тайна че ББСто режат бюджета май всяка година, и стигаме до врътките да караме на 13 серии + спешъл за 2 календарни години, за разлика от преди, когато си бяха 13+спешъл за календарна (горе-долу), и вероятната липса на умения от страна на Мофат да си го разпредели като хората, както и да подбере сценарии, според въпросното разпределение.

В първите сезони никой не е казал, че са перфектни. Сюжетни дупки има винаги и навсякъде. Както и тъпи, забравими епизоди. Дейвис няма въображението на Мофат, това е очевидно и при него се залагаше по-скоро на простички семпли сюжети, които обаче бяха разнообразни като тематика - повече се редуваха приключения в бъдещето, миналото и някъде из настоящето. Чисто визуално, не всичко беше снимано в Кардифското студио, определено разнообразието на локации си личеше и е нещо, което определено липсва. (Но определено го отдавам на бюджетни неволи. 50тия спешъл имаше някъв размах в тая насока и явно са фърчали кинти за което, но пострадаха съседните два сезона от тая работа) Изобщо, прости и семпли, ама добре направени. Даже забравимите, пълнежни епизоди бяха интересни. Съответно, някакви опити на Мофат за по-завъртяни неща изпъкваха повече.

Тук помагаха и по-пълнокръвните герои от тези епизоди. Имахме завършени образи, хора и разни други, показващи емоции и прочее. Изобщо имаше яка емоционална експлоатация, ама за тия герои ни пукаше, щото бяха като истински, все едно доктора е спрял на нашта улица и е натоварил там който е срешнал. Точно затова ревахме за Дона, дразнехме се на Роуз и така нататък.

При Мофат имаме обратното - постоянни опити за някви навързани неща, то не бяха митологии, ривъри, сайлънси и простотии, ама основите ги няма. Героите са леко по-плоски и елементарни, отколкото е редно, а за Клара кво да коментираме? Не се чувстват като истински. С постоянното вдигане на мащабите на подвизите се загуби интереса към самите тях. Уф пак ли ше спасяваме света? Някак си липсва интимното проследяване на конкретна историйка/събитийце от гледна точка на Доктора и компанията, която я имаше при Дейвис. И докато ни занимаваше с неговите си истории, се загуби врътката м/у разни места напред-назад из таймлайна. Няма никакво значение кога ужким се случва нещо. И как да ревем за Рорита, Еймита, Клари или тн, като през три-четири епизода макс се разделят с Доктора или си взимат? Губим емоционалния заряд от тая постоянна експлоатация. Клара ся като си вземе (надявам се) в никой случай няма да ми е особено тъжно, ама не щото ме дразни, ами щото вече 7-8 пъти я гледахме да умира (а настоящия сезон дори не е свършул, така че може и още).

Изобщо, съществената разлика м/у Мофат и Дейвис май е че Мофат е сценарист, а Дейвис - телевизионер (продуцент, шоурънър, както искаш му викай нали). И е най-добре Мофат занапред да си продължи да е само сценарист без други отговорности, щото накрая изпуска юздите дори на сценария и стигаме до уникално тъпия по всички параграфи финал за Мат Смит, който просто заслужаваше повече човека, от това Мофат да си закърпи всички сюжетни дупки от Ривър Сонг насам с неговата регенарация.

Да, има някъф известен момент, че искаме нещо ново и вече го няма оня ентусиазъм от първите докосвания до магията на Ху. Ама вкрайна сметка, от 5ти сезон на сам не е имало нищо свежо, нито ново, нищо интересно. Не съм съгласен, че сериал, който може да ни отведе навсякъде във времето и пространството, трябва да ни води по-местата, където го прави от 6ти сезон насам. Сигурен съм, че може и много повече.

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 5424
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Doctor Who & Torchwood

Post by tigermaster » Fri Oct 16, 2015 5:53 pm

armageddon wrote:И как да ревем за Рорита, Еймита, Клари или тн, като през три-четири епизода макс се разделят с Доктора или си взимат? Губим емоционалния заряд от тая постоянна експлоатация. Клара ся като си вземе (надявам се) в никой случай няма да ми е особено тъжно, ама не щото ме дразни, ами щото вече 7-8 пъти я гледахме да умира (а настоящия сезон дори не е свършул, така че може и още).
+100000000000
Когато смъртта на главния герой кара зрителя да си казва "Уфф, пак ли бе?", има някакъв проблем.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „Green Book“/“Зелената книга“

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 5424
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Doctor Who & Torchwood

Post by tigermaster » Wed Nov 18, 2015 10:13 pm

Добре, двата епизода с Мейзи Уилямс ми харесаха много, а и следващите два (писани от сценариста на "Джонатан Стрейндж и мистър Норел", бтв) бяха, хич да не е, приятни, обаче последният беше най-голямата тъпотия, която съм гледал в последните няколко месеца. Без да преувеличавам. И идва от Марк Гатис, който принципно е доста приличен сценарист. Може ли да направиш злодеите гигантски мутирали ГУРЕЛИ бе?!?! И това не беше най-големият проблем. Всичко беше несвързано, непоследователно и откровено грозно, и дори опитът за финален обрат не оправи нещата...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „Green Book“/“Зелената книга“

User avatar
Litz
Forsaken
Posts: 3004
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Doctor Who & Torchwood

Post by Litz » Thu Nov 19, 2015 1:27 am

Клара кога ще си вземе, за да гледам епизода и да злорадствам? Толкоз не съм искала някой герой да умре/изчезне от Джофри сигурно.

Гледа ми се Доктора, но не мога да я издържа и ще чакам нов спътник, който нека плийз е мъж.

Колко наивна съм била да мисля, че Роуз е най-неприятната спътничка.

User avatar
Litz
Forsaken
Posts: 3004
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Doctor Who & Torchwood

Post by Litz » Tue Nov 24, 2015 1:26 pm

Случи се.

Ся бих гледала епизода, за да получа душевен оргазъм как
Spoiler: show
Клара умира.


Да питам това с бюджета още ли е проблем? Смисъл още ли сме в някакви мазета и таванчета или има смяна на местоположението?

User avatar
RetsReds
Commoner
Posts: 28
Joined: Sun Mar 22, 2015 8:05 pm
Contact:

Re: Doctor Who & Torchwood

Post by RetsReds » Sun Dec 06, 2015 11:54 am

Садисти такива. :mrgreen:
За мен последните три епизода бяха чудесни и доста силни. Смъртта на Клара сама по себе си не беше впечатляваща, но в комбинация Heaven sent и Hell bent - съвсем отличен финал. :monkey:

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 5424
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Doctor Who & Torchwood

Post by tigermaster » Fri Dec 11, 2015 2:41 pm

КЛАРА УМРЯ НАЙ-ПОСЛЕ!!!

Тъпото е, че го направи толкова тъпо. Точно заради глупости като тези, които изприказва накрая, феновете на сериала я намразиха. О, Клара е толкова жертвоготовна, толкова перфектна, толкова знае всичко, че дава акъл на извънземен, петдесет пъти по-възрастен от нея, който може да унищожи Вселената, ако му скимне. Че и заповеди му дава... Абе...

Епизодът в цялост беше напълно малоумен. Надявам се в следващите да се затварят сюжетните дупки, но не знам дали ще ги гледам.

Защото проблемът, в крайна сметка, не е в Клара. Актрисата е готина, героинята също беше готина. Проблемът е в идиотските сценарии и ако с това се продължи, какъвто и партньор да дадат на Доктора, нещата няма да се оправят.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „Green Book“/“Зелената книга“

User avatar
alshu
Ascendent
Posts: 4611
Joined: Tue Dec 21, 2010 12:21 pm

Re: Doctor Who & Torchwood

Post by alshu » Fri Dec 11, 2015 5:50 pm

Е, това е изконна истина.
Sidekick-ът трябва да е по-тъп, за да може главният герой да блесне по-добре: Уотсън (Холмс), Робин (Батман), Петка (Чапай)... :lol:
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

User avatar
armageddon
Forsaken
Posts: 2936
Joined: Tue Jan 13, 2004 10:24 am

Re: Doctor Who & Torchwood

Post by armageddon » Fri Dec 11, 2015 6:30 pm

Абе те изобщо казаха ли, че ще има 10ти сезон или нещо изобщо след коледния спешъл? Щото положението като цяло е изобщо зле и има бая въпросителни около продължаването му ....

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 5424
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Doctor Who & Torchwood

Post by tigermaster » Fri Dec 11, 2015 7:43 pm

В ИМДб има десети епизод, обаче това едва ли е някаква индикация.
Както и да е, да вземе да свърши тоя сериал май ще е най-добре сега.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „Green Book“/“Зелената книга“

User avatar
armageddon
Forsaken
Posts: 2936
Joined: Tue Jan 13, 2004 10:24 am

Re: Doctor Who & Torchwood

Post by armageddon » Sat Dec 12, 2015 12:17 pm

Засега уж са потвърдили всъщност за 10ти сезон, 12 серии и коледен спешъл. Все още с Мофат. Но кога и как ще го пускат май е под въпрос, май в най- добрия случай малко ще си починем, щото най-вероятно ще е на две половинки.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 27 guests