Star Trek - The Official Topic

Bamse! Pimpa! Ruxpin!

Moderators: Yan, Morwen, Marfa

User avatar
coldie
Archmage
Posts: 2339
Joined: Fri Dec 05, 2008 10:20 pm

Re: Star Trek - The Official Topic

Post by coldie » Fri Mar 06, 2020 8:34 pm

На мен ми се струва, че сериалът не се харесва на класическите фенове на Стар Трек. Аз не съм от тях. Такива впечатления ми останаха от някои мнения и ревюта в нета. Аз определено се кефя доста. Виж, ако по подобен начин видя Експанзията, може би няма да ми хареса. Заради очакванията може би и възприетата стилистика. Лично на мен от всички поредици Стар Трек най-ми допадаше Star Trek: Enterprise, най-много ми се доближава до твърда научна фантастика. Но този сега си има друг чар и предимства. Определено се кефя. В този пълен с извращения и простотии ентъртеймънт свят, това дето го наричате "дестко" сериозно ми допада.
I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
94.34 Out of the limits.
When defenders follow Lionel Messi on FB, he move to Twitter, when they follow Leo in Twitter, he flow to Instagram.

User avatar
Ambartanen
Arcanist
Posts: 837
Joined: Mon Mar 15, 2004 6:45 pm

Re: Star Trek - The Official Topic

Post by Ambartanen » Fri Mar 06, 2020 10:04 pm

Днешния епизод нещо много влачещ ми влезе и почва да ми писва от разни камеота. Пак имаше доста готини моменти де, ама за час телевизия трябваше нещо повече да стане.

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 5395
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Star Trek - The Official Topic

Post by tigermaster » Fri Mar 27, 2020 11:13 pm

Последният епизод наака абсолютно всичко хубаво от предишните. Евала, така се прави. Тотална глупост и зле хореографиран екшън. Поне ефектите май бяха хубави. Мисля, че видях някакви опити за носталгия, обаче аз точно към старите трекове никакви носталгични чувства не изпитвам.
И да ги таковам у страхливците, значи...
Spoiler: show
Като убиете главния герой, поне имайте смелостта да не го съживявате пет минути по-късно бре! Особено ако съживяването ще идва, след като сте ми показали как подопечният му екипаж тъжи и реве за него, въпреки че хорицата със сигурност са знаели, че Пикар ще бъде съживен...
Язък за готините актьори, които се скъсаха да играят в тия сцени.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „Green Book“/“Зелената книга“

User avatar
Ambartanen
Arcanist
Posts: 837
Joined: Mon Mar 15, 2004 6:45 pm

Re: Star Trek - The Official Topic

Post by Ambartanen » Sat Mar 28, 2020 10:23 am

Тъкмо идвах да кажа, че финалът ме остави с малко смесени чувства. Все още е най-доброто Стар Трек нещо ever, но далеч не е достатъчно добро да ми влезе в списък с най-добрите космически сай фай сериали. Може би е на второ място след The Expanse от в момента вървящите, ама е мноооого назад.

Финалната конфронтация беше много дървена и логистически невъзможна, но това май си се очаква от Стар Трек.
Spoiler: show
Съживяването на Пикард го сет ъпваха два епизода преди това, така че това не ме изненада, но наистина прекалиха с мелодрамата. Да се опитат да double up-нат на мелодрамата с втора смърт на Дейта от друга страна беше направо жалко.

На мен ми беше далеч по-странно колко лесно сгънаха ромуланците и злото супер-AI. "А, синтетичното момиче в последния момент си промени решението дали да заличи всичкия органичен живот в галактиката, но във всеки момент тя или който и да е друг синт може да реши да стартира процеса отново с минимални усилия. Ами айде да си ходим тогава, тук вече няма опасност." Все едно гледах края на ME3.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest