ПРАВИЛА ЗА УЧАСТИЕ

Работилничка за нови автори... и критици ;)

Moderators: Trip, Random, Marfa

Locked
User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 28852
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

ПРАВИЛА ЗА УЧАСТИЕ

Post by Roland » Sat Jun 10, 2006 7:07 pm

Основни правила:

ОГРАНИЧЕНИЕТО Е 10 000 ДУМИ (60 000 СИМВОЛА)

1. Не е позволено участие на хора, които нямат свой разказ (не е задължително разказът да е нов, стига да не е дискутиран на предишен етап от уъркшопа, но е препоръчително да е нов).

2. Участието във всеки топик е задължително, независимо от личните ви чувства или итнереси. Целта е да се постигне оптимално широка и разностранна дискусия.

3. Поствайте първата си критика във всеки топик преди да прочетете останалите постове в него. Целта е да се избегнат измъквания от типа "Ами той Жмуйо е казал всичко, аз нямам какво да добавя". Дори и да се получава дублиране на мнения, винаги може да се извлече нещо ново и различно, а и ако сте чели дискусията до момента преди да напишете своя анализ, рискувате да се повлияете твърде много от нея.

4. Критиката трябва да бъде възможно най-конкретна (абсурди в стил "не можах да почувствам духа на произведението" не допринасят по никакъв начин и ще бъдат трити). Старайте се да не бъдете едносрични. Критиките е добре да бъдат минимум от по 10-15 изречения.

5. Забранено е използването на обиди и нападки към авторите, дискутират се единствено произведенията им. Това включва и завоалирани подмятания, намеци и т.н. Морални въпроси от типа "Това е твърде гнусно" или "не съм съгласна, че е редно да се описва изнасилване на хамстери" са допустими, но не и като основа за критиката.

6. Разказите на хора, за които това е първо участие, ще се отварят последни, но само ако дотогава авторите им са участвали активно в уъркшопа. Ако не са, разказите им ще отпадат, когат дойде редът им. Не се толерират автори, които "не са разбрали", че идеята е те самите да дадат онова, което очакват от останалите.

7. Целта на уъркшопа е идеална. Няма победители и победени, няма награди и класирания. Единствената полза, която авторите ще имат, е натрупаният опит.

8. Всички участници са равни, независимо че някои от тях може да водят уъркшопа или да модерират темите. Това не им дава по-висок статут от останалите автори. Единствената йерархия ще се определя по естествен начин от таланта на писателите.

9. Правилата подлежат на промяна, ако се окаже, че практически някое от тях е неподходящо, или са нужни нови.


Ако желаете да участвате в следващите кръгове, достатъчно е да се регистрирате във форума на списанието ( http://www.shadowdance.info/forum ), ако още не сте, и да изпратите разказа си като атачмънт на адрес sim_vortex@yahoo.com със заглавие "Writing Workshop".
Last edited by Roland on Thu Nov 02, 2006 5:56 pm, edited 2 times in total.
And you can't dance with a devil on your back...

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests