Въпрос към играещите World of Warcraft

Мръсните страсти – на сапун
User avatar
passer-by
Elder God
Posts: 8280
Joined: Thu Sep 20, 2007 5:42 pm

Post by passer-by » Wed Oct 28, 2009 10:49 am

Базиле, разтовари я, бе, интересно ми е какво мислиш.

Ланис, тъкмо мислех да питам разбрахте ли се с Морви за цената на ония билети, ама като гледам как някои хора скачат като ужилени от изказвания, които наистина са си хумористични или най-малкото миролюбиви, а не злонамерени и заядливи, все едно не съм питал. Току-виж ме обвинили в грубиянщина и сексуален тормоз. :P


Джордж Лукас бил шокиран, когато разбрал, че някои хора са лишени от въображение - смятал, че то е нещо естествено и всички си го имат. При мен е същото с чувството за хумор.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

User avatar
Lannis
Aes Sedai
Posts: 1681
Joined: Mon Mar 22, 2004 1:36 pm

Post by Lannis » Wed Oct 28, 2009 10:54 am

Пас, има разлика между това някой да няма чувство за хумор и да не можеш да разбереш неговото чувство за хумор. Но пък от съответната гледна точка двете са равнозначни :P

А когато обърнат чувството ти за хумор срещу теб, вероятно не си го използвал съвсем на място, независимо от доброто намерение - случва се на всеки (и на мен в това число).
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

User avatar
passer-by
Elder God
Posts: 8280
Joined: Thu Sep 20, 2007 5:42 pm

Post by passer-by » Wed Oct 28, 2009 11:05 am

Призовавам за сплитване и създаване на тема "Що е чувство за хумор и доколко има почва у всеки от нас?" :mrgreen:

По такава тема би имало доста за написване, впрочем.

Ланис, дали съм ползвал чувството си за хумор на място или не може да се прецени толкова по-добре, колкото някой ме познава. Ако въпросният някой (казвам го общо) беше чел повечко мои постове из разни други теми, щеше да знае какво е положението. :wink:

Същото и за Сашо, и за Морви, и за всички други взели отношение по въпроса.


Това с хумора има две страни - дали едната страна в разговора се шегува добродушно или иска да нарани събеседника си и дали другата страна е достатъчно широко скроена, та да приеме дори целенасочена обида (ако има такава) като шега или скача като ужилена дори на безобидна забележка. Въпрос и на предаване, и на приемане. :)
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

User avatar
Lannis
Aes Sedai
Posts: 1681
Joined: Mon Mar 22, 2004 1:36 pm

Post by Lannis » Wed Oct 28, 2009 11:12 am

passer-by wrote:Въпрос и на предаване, и на приемане. :)
ето това имам предвид и аз!

"На място" е също нещо доста оценъчно. Ако те интересува как ще се приемат думите ти, тогава по реакцията можеш сам да прецениш долколко "шегата" е била на място. Ако обаче ти е все тая, винаги е на място :). Както казах - въпрос на оценка и следователно е силно субективно нещо.

Това на Алдим може да е "чувство за хумор" за него и за други хора. Аз имам друга дума и вече я използвах.

И още едно разяснение - "вина" има не само когато някой целенасочено иска да навреди някому. Има я и когато допуска, че ще стане така, но не му пука. Нататък може да продължим и с правни дефиниции, но кому е нужно :roll:
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

User avatar
passer-by
Elder God
Posts: 8280
Joined: Thu Sep 20, 2007 5:42 pm

Post by passer-by » Wed Oct 28, 2009 11:16 am

Ами викам да оставим админите и модовете да преценяват кое какво е, пък другите да работим по широкоскроеността при общуване с всички участници във форума. :wink:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9442
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Wed Oct 28, 2009 11:17 am

Аз почвам да се чудя защо изгонихте Шайха за провокации- човека просто се майтапеше :wink:

User avatar
Lannis
Aes Sedai
Posts: 1681
Joined: Mon Mar 22, 2004 1:36 pm

Post by Lannis » Wed Oct 28, 2009 11:20 am

Пас, не можеш да налагаш или да изискваш от хората да бъдат толкова широко скроени, че с лекота да пренебрегнат нещо провокативно. Можеш да се надяваш на това, в името на общото благо и мир. Разбирането не е нещо, което се постига с "дайте да не се обиждаме, когато се обиждаме". Правилната формулировка стига до запетаята.
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Post by Morwen » Wed Oct 28, 2009 11:21 am

Ок, Алдим е сгрешил и Алдим беше изтрит по поръчка. Въпросът е, че беше казано, че след като не е спонтанно изтрит в ранна сутрин, това е белег за абдикация на модерацията. Някак чашата на претенциите прелива в такива моменти. Както и чашата на високомерието, когато искаш нещо от някого, но дори не си правиш труда да се обърнеш лично към него. Това, разбира се, е проблем само на Таис, но тя държи когато тя има проблем с някого, всички около нея да го имат, както и ако някой се скара с нея, тя да счита за скарани с нея всички около него.

RRSunknown - Лоша съпоставка. Неговите бяха ежечасни, в темата за уоу не са дори ежемесечни. Количествените натрупвания водят до качествени изменения.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

User avatar
Lannis
Aes Sedai
Posts: 1681
Joined: Mon Mar 22, 2004 1:36 pm

Post by Lannis » Wed Oct 28, 2009 11:26 am

Да, Морви, а след това Таис благодари за намесата и нещата можеха да спрат някъде там, вместо тази сутрин да намирам поредната порция провокативни мнения. Както каза Базил, "нямаме спирка".
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 18999
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Post by Moridin » Wed Oct 28, 2009 11:27 am

нямам грам време и психически баланс да говоря повече по този въпрос.

заключвам тази тема, защото е пълна с изказвания извън всякакви рамки на поведение (независимо от учтивия тон) и такова нещо по моите разбирания не следва да се поощрява независимо, че е в прането. по-добре да се успокоите за известно време.

по останалото после :?
беше почти сносен ден днес
всъщност не беше но ениуей
This is it. Ground zero.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 29831
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Wed Oct 28, 2009 3:40 pm

Аз най-нагло ще се възползвам от админските си права да постна в заключената тема и да кажа на Таис, че входната врата на ShadowDance винаги ще бъде широко отворена и в двете посоки.

Също така ми става все по-стряскаща приликата между УоУ групата и религиозен култ в средна Америка по отношение на свръхчувствителността. Дошъл и ви лиснал колата в лицето? В кое точно е проблемът - в обидността на думите му, или във верността им?

И да, болничко е. Както Гибли беше писала, преди да й мине ядът и да си го изтрие, откога в тоя форум почнахме да трием провокативните истини?

Edit: Последна добавка - лично за мен е изключително нахалство и проява на много лош вкус при специалното отношение, което тая тема винаги е получавала (ясно доказано от поста на RRS), всеки път, когато се случи нещо подобно, Таис веднага да надува рога на нетолерантността, да се изкарва жертва с поредното "явно ви пречим много" и "щом не ни търпите, ще се махнем". И айде, нея я познавам и от нея ги очаквам тия тийнейджърски неблагодарни тръшкания. За свръхчувствителните място сред нормални хора няма. Обаче от Ланис не го очаквах :/


Ако в крайна сметка решите да останете, предвид, че подобно ексклузивно клубче я можете да си направите другаде, я не, ще трябва да се примирите с факта, че тая ексклузивност върви в комплект с риска от дъжд на вятър някой да изкоментира нещо. В крайна сметка човек взима хубавото с лошото.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests