Култовият писател Нийл Геймън, безспорен любимец на голяма част от екипа (и даже носител на специалната награда на ShadowDance!), обяви в социалните мрежи и в личния си дневник датата на публикуване и корицата за новата си книга Norse Mythology. Изданието ще ни ощастливи на 7 февруари догодина, а отпред ще стои небезизвестният чук на Тор. Това не е ужасно случайно, тъй като освен че е сред най-известните символи на скандинавската митология, чукът на Тор е и ключов елемент от комикса на Джак Кирби, за който Нийл твърди, че е бил първата му стъпка към запознанството с историите за славното и напълно нефункциониращо семейство на скандинавските богове.

7829943-0-NeilGaiman-AnimatedC[1]

Както повечето фенове на творчеството на писателя знаят, темите за викингските митове и легенди са често срещан елемент в досегашните му произведения, с ключово участие особено в SandmanАмерикански богове, както и в детската история Odd and the Frost Giants. Идеята за преразказ на митовете от скандинавския епос е била на издателите от W. W. Norton, но Геймън казва, че мигновено е откликнал на предложената възможност. Книгата ще разкаже тези истории във вид на новелизация, минавайки през всички по-важни елементи – деветте свята около вечното дърво Идграсил, зараждането и войните между многото различни раси на елфи, джуджета, богове и ледени великани, игрите на интриги между синовете и дъщерите на Асгард, както и разбира се историята на Рагнарок, неизбежния край на света.

Последният роман на автора беше великолепната Океанът на края на пътя, като след нея последваха сборници и различни преразкази на детски приказки (любимо занимание на Нийл), включително на вечната Хензел и Гретел. Очакваме с нетърпение новото попълнение!

Повече за книгата можете да научите на нейния сайт.

П.П. Ако ви се струва, че чукът на корицата се върти, то за щастие не сте прекалили със сутрешното си питие. Наистина се върти!