През изминалия уикенд се проведе международният фестивал Комик-кон в Сан Диего, Калифорния. По традиция събитието беше посетено от някои от най-значимите имена в шоубизнеса, а големите студия за филми и сериали с фантастична тематика разкриха множество любопитни новини и показаха нови трейлъри и плакати на редица от най-чаканите заглавия. В настоящия обзор ви представяме нещата, които според нас заслужават най-голямо внимание.


Defenders

Феновете на предстоящия сериал на Нетфликс за супергерои квартални побойници бяха зарадвани с нов трейлър, разкриващ повече за злодейката на сериала Александра (Сигорни Уивър).

Освен това беше обявено, че сериалът Iron Fist официално е подновен за втори сезон. Досегашният главен сценарист Скот Бък ще бъде заменен от Рейвън Мецнър, който преди това е работил по телевизионни заглавия като Sleepy Hollow, Heroes Reborn и Falling Skies и освен това е сред сценаристите на филма Електра с Дженифър Гарнър от 2006-а година. Полицейската детективка Мисти Найт (Симон Масик), която имаше роля в първи сезон на Luke Cage, ще участва в следващия сезон на Iron Fist.

На фестивала беше показан и тийзър-трейлър на предстоящия сериал Punisher с Джон Бърнтол и Дебора Ан Уол, който обаче все още не е пуснат онлайн.


Тор: Рагнарок

Третият филм за хубавкия бог на гръмотевиците и неговия хитър брат получи нов постер и трейлър.

Беше обявено, че Кланси Браун, участвал в сериала Carnivàle на HBO, както и във втори сезон на Daredevil, ще озвучава огнения демон Суртур.


Black Panther 

Кралят на Уаканда също получи страхотен нов постер. На него виждаме как Черната пантера бди над технологично развитото си кралство в сърцето на Африка.


Ant-man and the Wasp

Предстоящият филм на Пол Ръд и Еванджелин Лили  се сдоби с първи официален постер.

Най-горещата новина за филма обаче е разкритието, че Мишел Пфайфър ще изиграе ролята на Джанет Ван Дайн – оригиналната Оса, съпруга на Ханк Пим (Майкъл Дъглас). Съмнявам се на Земята да има човек с дори бегъл интерес към комиксовите екранизации, който да не обожава Мишел Пфайфър в знаменитата ѝ роля на Жената котка в Батман се завръща от 1992-ра. Прекрасно е, че тази велика актриса се завръща към супергеройското кино 25 години по-късно, за да ни поднесе една по-зряла и нестандартна версия на друга известна комиксова героиня. Успех, Мишел!


Captain Marvel

За първи път беше показан официален арт от предстоящия филм за капитан Каръл Денвърс. На него виждаме Бри Ларсън в популярния червено-син костюм от поредицата на Кели Сю ДеКоник.

Действието във филма ще се развива през 90-те. Основни злодеи ще са скруловете – извънземна раса, която има способността да променя външния си вид. Расата крий, видяна в Пазителите на галактиката, също ще присъства, като е възможно филмът в някаква степен да адаптира популярната комиксова арка за войната между скруловете и крий от 70-те.

Ник Фюри (Самюъл Джаксън) също ще има роля. При това героят все още ще разполага с две очи, тоест е възможно Капитан Марвел да ни разкрие как точно Фюри се е сдобил с иконичната си пиратска превръзка. В Captain America: The Winter Soldier от 2014-та Фюри заяви „The last time I trusted someone, I lost an eye„. Може би се е доверил на някой, който се е оказал скрул, и това е довело до патологичната му мнителност?

 


Avengers: Infinity War

Сред нещата, предизвикали най-силен възторг, беше трейлърът на Avengers: Infinity War. За жалост обаче видеото не е официално пуснато в интернет, макар из мрежата да могат да се намерят долнокачествени копия, записани с телефон в препълнена зала.

Това, което е налично, е страхотен постер на филма, съставен от три отделни плаката. На него виждаме Отмъстителите, Пазителите и злия Танос. Капитан Америка и Черната вдовица са с нетипичен вид – той е с брада, а тя е руса, което може би подсказва, че двамата дълго време са се укривали от властите след събитията от Войната на героите. На постера се виждат около 25 героя, което все още е далече от обещаните от режисьорите 62 персонажа.


Inhumans

По време на събитието беше излъчен и специален трейлър на предстоящия сериал на ABC по комиксите на Марвел Inhumans. Пилотният епизод ще бъде излъчен на IMAX екрани по кината в САЩ, а месец по-късно сезонът ще започне и по телевизията. Беше обявено, че телевизионната версия на първия епизод ще съдържа допълнителен материал, невключен в кино-версията.


The Gifted

Новият мутантски сериал на Fox, чийто пилотен епизод ще бъде режисиран от режисьора на четири Х-мен филма Браян Сингър, също се сдоби с нов удължен трейлър.

 


Лигата на справедливостта

Беше излъчен специален нов трейлър на Лигата на справедливостта. Освен това говорителите на DC съобщиха, че в момента работят върху девет филма: Aquaman, Shazam, Batman, Batgirl, Wonder Woman 2, Green lantern Corps, Flashpoint, Suicide Squad 2 и Justice League Dark.


Krypton

На Комик-кон беше показан трейлър на сериала Krypton, разказващ за родителите на Супермен преди унищожението на планетата Криптон. Пълният трейлър все още не е наличен онлайн, но телевизия Syfy пусна кратко тийзърче за феновете.


Young Justice

На фестивала беше показано първото изображение от предстоящия трети сезон на анимационния сериал Young Justice, разкриващо дизайна на десетимата главни герои.


Westworld

Втори сезон на любимият на (по-голямата част от) екипа сериал на HBO се сдоби с епичен трейлър. Долорес е готина и луда!


Stranger Things

Хитовият сериал на Нетфликс също получи нов трейлър:


Имало едно време

Сред трейлърите, показани на фестивала, е и този на новия сезон на Имало едно време. Популярният приказен сериал на ABC реши тази година да направи доста сериозен рестарт, като се отърве от почти всички оригинални актьори, включително от Дженифър Морисън. Тепърва ще видим дали рисковият ход е бил успешен.

 


То

Беше показан и нов постер на предстоящата екранизация по романа на Стивън Кинг. Както може би сте чули, историята ще бъде разделена на две части – първият филм ще излезе тази година, а вторият по план ще започне снимки следващата пролет.


Играч първи, приготви се

Предстоящият филм на Стивън Спилбърг също получи своя първи трейлър. В главната роля виждаме Тай Шеридън. Книгата-първоизточник е страхотна основа – сюжетът е изтъкан от носталгия по 80-те,  главните герои са деца и е пълно с нон-стоп екшън в многобройни виртуални светове, – над която Спилбърг да надгради както той много добре умее. A match made in heaven.

 


Разбира се, това са само част от безбройните новини от фестивала. Случиха се какви ли не неочаквани неща – като например обявлението на Fox, че ще правят филм за Доктор Дуум – и излязоха още множество трейлъри – всички посредствени комиксови сериали на The CW получиха такива.

Ако смятате, че сме пропуснали нещо значимо, не се притеснявайте да ни съсипете в коментарите!