И така, аз започвам с последните 2 филма, които гледах и които ми допаднаха много.
Love and Death на Уди Алън - изключителна комедия, смял съм се с глас през 2/3 от времето, постоянно разни пародии, гаври, лафове, бъркотии. Страхотна пародия на класическата руска литература от 19 век, най-вече Толстой, Достоевски и Чехов, но и да сте като мен от тези, които все не намират време или желание да изчетат тези класици, пак ще се забавлявате чудесно. Има и немалко пародии и гаври с творчеството на идола на Алън Ингмар Бергман, които поне мен ме забавляваха искрено((но предполагам са забавни и без да познавате творчеството на шведа). Филмът е изпълнен с просто безумно култови диалози като:
Въобще a must see.Sonja: Violence is justified in the service of mankind.
Boris: Who said that?
Sonja: Attila the Hun.
Другият филм, гледан от мен наскоро и допаднал ми много, е Delicatessen на режисьорското дуо Жьоне/Каро. Отлична черна комедия с превъзходна визия и атмосфера, и няколко истерично смешни и идейно заснети и изпълнени сцени. А и героите са още по-откачени от типичното за филмите на Жьоне. И е освежаващо различен от почти всичко, което човек е гледал. Едновременно totalno weird, мрачен, но и много разчустващ и романтичен на моменти. Силно препоръчван.
Ваш ред е.