Page 1 of 1

Gangsta.

Posted: Mon Jul 27, 2015 12:44 pm
by ProxyFantasy
Gangsta. е аниме с привидно идиотско име, но всъщност съдържащо доста интересен сюжет. В атмосфера напомняща мафиотска Италия двама мъже са коригиращия орган на този управляван от престъпността свят. Наричат себе си Handyman и нямат определен афинитет към някоя от мафиотските организации - или поне от първи епизод не става ясно да имат такъв. Двамата персонажи са харизматични и много своенравни, докато светът им позволява доста приятна свобода на действие.

От целия летен сезон, това е единственото аниме, в което виждам някакъв потенциял. Ще е забавно да му ударим по някой друг коментар, докато излиза през летните жеги!

Re: Gangsta.

Posted: Mon Jul 27, 2015 1:10 pm
by alshu
Ми моят коментар съм го споделял - единственото конкретно нещо, което мога да кажа от първи епизод е - "с мутри и проститутки". Не е някакъв уникален action/gore fiest, който да компенсира.
Аз бих предпочел (при този тънък бюджет) "с мутри и проститутки, които са ярки и интересни личности", защото тематиката не ми е особено интересна, но тези тук са просто cool and sexy и толкова.

От друга страна, според наблюденията ми над българската аниме общност (ако АнимеС достатъчно точно я представлява) хората се радват точно защото е "с мутри и проститутки".
Достатъчно им е. Като навремето онези мизерни сандвичи опаковани с целофан и снимки на кечисти върху тях. Децата лудееха по тях.

Ако се случи нещо наистина впечатляващо в сюжета свиркайте, но докато е SOL с мутри, които никой не може да пипне с пръст ми е скучно. Проститутката пък ми е съвсем безлична.

Re: Gangsta.

Posted: Mon Jul 27, 2015 4:17 pm
by ProxyFantasy
Това, което ме грабна в анимето (в началото) е наличието на индивиди действащи по различен от "установения" модел. В следващите епизоди се вижда и засилване на историите и на Николас и на Warick, като и двамата са с тежко минало, преследвани от кошмари и така нататък. Харесва ми и идеята за Dogtags. Абе добър екшън, от който не може да се очакват чудеса, но продукцията мисля, че си струва вниманието. Много ми напомня Jormungand (или както се пишеше) с разликата, че тук виждаме една доста вкоренена в мястото история и я няма тази епизодичност (отделни и завършени епизоди). Пък и грабва. За 4 епизода единственото, което яростно не харесвам е проститутката, но винаги трябва някакъв неадекватен индивид да се интересува от "ясните" детайли на историята.

Re: Gangsta.

Posted: Thu Aug 06, 2015 1:00 am
by Amelia
Забравих да пиша тука, което вероятно показва колко ми пука за това аниме.

Първи епизод ме изкефи, а идеята за глух главен герой ме изпълни с възторг. Въодушевена, отидох да чета мангата. Въодушевлението ми умря безвъзвратно, щото броени чаптъри след това Гангста се напълни с редовните за аниме индустрията дечица и изцъклени психопати. Женската, за която имах някви надежди, пък така и не свърши нещо смислено със себе си, а само блееше и се шматкаше насам-натам. Фък дис шит. Дропих и анимето, щото ми писна, въпреки добрия войсоувър.

Re: Gangsta.

Posted: Fri Aug 21, 2015 10:12 pm
by Xellos
Единственото, което ме накрара това аниме да направя до тук, е да си пусна пак Гънгрейв и Black Lagoon :lol: