Amelia wrote:Ще го гледам, ако ми се стори, че си заслужава или ако ми го похвалят хора, на които вярвам. Както обикновено.
Кво общо има мормонът-психопат с филма бтв?
Продуцент е. Демек, директно взима пари от приходите.
The Dragon wrote:Къде е отговора "Не защото очаквам филма да е тъп, но ще даря на някоя организация против гей браковете една цена на пълен IMAX билет, защото Симеон ме дразни вече с мрънкането за 'правата му'?"
Най-вече кавичките. Мноу е лесно от позицията на белия хетеро мъжкар да се приказва за "мрънкане", като не трябва ти да го живееш това. Очаквах поне в тоя форум да няма инфантилни реакционери, но явно имам завишени очаквания. Чувствай се поканен да не си комуникираш с мен дори косвено, ако ти коства такова неудобство.
Коле, гледахме един филм тая зима...
tigermaster wrote:От друга страна, Кард си е получил парите за този филм отдавна - филмовите права са продадени преди поне седем-осем години. Съмнявам се да получи и процент от приходите, а евентуален финансов провал на филма би имал малък до никакъв ефект върху неговата кариера - която, в крайна сметка, не е в киното - но може да повлияе зле на режисьора и актьорите, особено на някои от децата, за които това е първи високобюджетен филм.
Виж ми отговора към Амелия. Като цяло разликата между твоите примери и Кард е, че няма значение дали ще им даваш пари, или не. Не и директно. В смисъл, извън принципната позиция, парите ти няма да отидат за убийство, извършено от Ози, или ново изнасилване за Полански. Парите при Кард отиват за директна кауза обаче.
Vankata wrote:Тогава щях да ида да гледам филма два пъти
Добре де, сериозно - от една страна имаме човек с крайни възгледи, който ги пропагандира в рамките на закона. От друга имаме опити за налагане на обществена цензура върху творчеството му, което в по-голямата си част няма връзка с тези възгледи. Ми не знам, за мен общество, в което такова нещо е възможно, ме плаши доста повече от някакъв си хахо. Но пък всеки гледа от собствената си камбанария - теб въпросът те засяга лично, така че нормално е да не си съгласен.
Това е като на нашите религиозни фанатици аргумента - "attacking our bigotry is censuring our freedom of speech". Не си прав. Гражданската позиция не е цензура. Цензура е да се забрани на филма да бъде пуснат по кината. Гражданската позиция е
коректив, който показва с какво хората се примиряват и с какво не се. В това си качество, негледането на тоя филм е особено важен жест, който изглежда за доста хора остава неясен.
Това не е просто протест срещу хомофобията, това е протест срещу директното й финансиране. Единствената причина хората все още да виждат някаква разлика между неофашисти като Кард и олигофрените от ККК примерно, е че едното е ОФИЦИАЛНО прието за нередно, а другото в България е национален спорт, подкрепян лично от бате Бойко.
tigermaster wrote:Само ми се ще да кажа, че като намесих и останалите, работещи по филма, изобщо не говорех за безименните труженици, а за хора като актьорите и режисьора. Ейса Бътърфилд - или както му се чете името - трудно би получил роля във високобюджетен филм, ако и двата такива, в които е участвал преди това, са се провалили финансово. За Абигейл Бреслин, като гледам, това е първа роля в наистина скъп филм. За останалите деца - също. Те не са безименни пчелички-труженички.
Както и да е, ще се опитам да отговоря по-сериозно вечерта или утре, ако трябва. Сега лягам да спя.
Бътърфийлд вече е имал голям успех във филм на Скорсезе. Бреслин има кариера в много по-високопрофилно кино от научната фантастика, независимо от бюджет. И двамата са в много добра позиция, независимо как протече тоя филм. И с риск да изгаднея, и двамата имат агенти, които могат да боравят с Гугъл също толкова добре, колкото и аз, и са в състояние да видят всякакви противоречия, свързани с Кард преди да подпишат участие.
And you can't dance with a devil on your back...