Elayne wrote:Има хиляда вида режими на хранене наизлезли последните години и в нашия форум една част от мадамите сме живото доказателство, че при постоянство бачкат. Не е необходимо да се гладува, можеш да се тъпчеш до пръсване и пак да слабееш. Физическата активност работи при абсолютно всички хора. Най-вече работи тичането, но повечето хора ги мързи за точно такава физическа дейност или нямат време.
Та, наистина, ограничаване на въглехидратите и мазнините и има ефект.
Marfa wrote:Дюкан е кат за Драгън. Муаш месо и слабееш.
Roamer wrote:Дюкан е по-скоро за самоубийци, които не искат да чуят какво им говорят истинските диетолози... и не им минава през ум, че, примерно, фактът, че понякога *им се ядат* мазнини и въглехидрати, може да значи, че организмът им *има нужда* от тях в известни количества и да го лишиш съвсем е... ами, самоубийство.
Какво ли не прави понякога една добра рекламна кампания

Elayne wrote:
Дюкан е бог, 15кг and counting свалих с него. Покрай гнойната ангина спрях с диетата, за да ям по-калорична храна, но сега започнах пак.
DELgado wrote:Какво е това Дюкан?

Elayne wrote:Французин, който е написал една книжка (има я почти навсякъде по книжарниците и Славейков) с режим за хранене, който се базира на приемане предимно на протеини и отвреме-навреме редуване с въглехидрати само от зеленчуци. Т.е. ядеш месо, мляко, сирене, извара и т.н. протеинови храни и редуваш, примерно, 5 дни само чисти протеини на 5 дни протеини + зеленчуци. Така докато свалиш, колкото искаш. После включваш плодовете и по-калоричните храни постепенно за един доста дълъг период от по 10 дни на всеки свален килограм - целта е да запазиш свалените кила. И така. Не е сложно. Единственото, което е неприятно е, че като имаш да сваляш мнооого килограми диетата продължава дълго (но ефективно) и просто писва в един момент.
DELgado wrote:Хмм звучи доста интересно. Ще взема да си я потърся въпросната книжка. Въпреки че май предпочитам физическото натоварване пред диета.

Elayne wrote:Е то физическото натоварване не се изключва, пък и това не е баш диета.
А и какво си се засилил да диетстваш

, ходи на фитнес и ще си ок, ти и без това няма какво да сваляш, според мен.

Amelia wrote:Аз да си рекламирам Зоната йет агейн. Ненам Дюкан кво прави, но Бари Сиърс (американски биохимик) наистина си знае работата. Диетата му е нисковъглехидратна и с намален прием на мазнини, но не се стига до някакви безумици и крайности. В основата й е заложена идеята, че на всяко хранене трябва да се поемат определени пропорции въглехидрати, белтъци и мазнини, за да може така да се постига хормонален баланс в организма. Научното обяснение, което е дал, е абсолютно смислено - учила съм тези неща все пак, така че мога да преценя качеството. Свалих близо 30 кила с нея, горе-долу по килограм на седмица. БЕЗ ГЛАД. Без страдания и простотии. Ит'с лайк а фъкин меджик!
Проблемът при нея е, че средностатистическия човек си няма и хабер от състава на храната и ще му е трудно да си сглабя порциите адекватно. Другото лошо е, че приемът на плодове също е ограничен - те са бая богати на въглехидрати и колкото повече от тях ядеш, толкова по-малко съществено хранене правиш и стоиш гладен. А в момента с тия ягоди това е престъпление.
Аз нещо все се помайвам и не се хващам да си я пазя пак. Имах няколко доста лоши периода на зловещо тъпкане със сладкиши и съответно пак се опрасих, но пък сега знам, че винаги мога да си сваля килцата лесно и здравословно.
ПП. Да добавя. Сега прочетох за Дюкан и ми се струва голяма тъпотия. Това е поредния режим за отслабване и е доста глупаво сглобен. Действа, да. Много ясно, след като не се ядат теста, сладкиши и калорични храни.
Зоната за сметка на това е ДИЕТА. Не хранителен режим за отслабване, а адекватен НАЧИН НА ХРАНЕНЕ ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ.
DELgado wrote:Проблема е с намирането на време за фитнес. Май по-лесно ще е да си взема гирички за вкъщи и да тичам сутрин рано плюс някаква такава диетка. Ще го измисля че ей го къде е морето. Вече тропа на вратата.

Elayne wrote:Тва е, че цял живот без сладко не мога, предпочитам да стоя дебела. Пък като приключа с Дюкан (те са няколко фази там) се предполага, че ще мога да задържа килограмите си и няма да се налага да не ям изобщо любимите ми храни. Ако цял живот ще се лишавам от вкусна храна, предпочитам да съм тлъсто парче, честно.
Имам два примера в семейството, които свалиха на 50кг и от 5-6 месеца, ако не и повече, ядат каквото искат и не са мръднали с повече от 1 кг нагоре, за да си възвръщат предишните килограми. Едната ми леля е живото доказателство, че след 1 година следване на Дюкан, сваляне до 50кг (тя си е нисичка, та не е станала само кости) и преминаване към последния етап от Дюкан - който се води доживотен, си стои на същите килограми вече с месеци, а яде сладко и тестени неща.
Едит: Освен това не ми се налага да мисля кога да ям и по колко, не ми се налага да меря храната. При Дюкан мога да ям колкото искам и когато искам и пак ще свалям. Независимо колко ми е добър метаболизма вечер (дали изобщо го има), дали било полезно или не било полезно, мога да ям и в 23-24ч и пак ще отслабвам.
dellusion wrote:
Ако това наистина работи, ше е най-великата диета евър. Според мен основния проблем е не да свалиш килата, а след това да си запазиш теглото.
Делгадо, ок, ще питам за хапчеатата, като го видя(той бачка в друг офис). Само че да се презастраховам - аз не казвам че хапчетата са безвредни, просто предавам мнението на трети човек, който за мен е някой, на който може да се разчита. Така че ако земе да ти поникне трета ръка - аз не съм виновен

. Иначе уловката при тия хапчета изглежда е, че са сравнително скъпи и че ако спреш да ги пиеш пак почваш да качваш кила.
Elayne wrote:Не съм стигнала до етапа, в който се предполага, че се запазват килограмите, защото още съм във втория етап, в който се 'свалят' до желаното тегло. Както казах, 15 кг дотук, имам да сваля още 10-тина и ще бъде трудно, защото колкото повече сваляш - толкова по-трудно става свалянето.
Моята леля и едната братовчедка на майка ми я караха тази диета в рамките на една година и в момента си поддържат сваленото тегло, без да се лишават от някакви храни. Предполагам, че все пак не ядат теста и шоколади в промишлени количества.
Като мина на етапа за запазване на килата ще пиша тук. А то на мен и ще ми проличи.
...