Page 1 of 2

Apocalyptica в Каварна на 31 май!!(потвърдено)

Posted: Sun Mar 02, 2008 6:50 pm
by Nyn
May 31 2008 8:00P Marketquare Kavarna
според myspace-а им(http://www.myspace.com/apocalyptica)
Никакви потвърждения от наша страна не намирам засега,но май по-важното е,че са го обявили официално?
Там съм 200%,ако наистина дойдат :D :metal: Безплатно,платено-не ме интересува!През 2006 беше невероятно,а тогава даже не се пишех луд фен,сега направо подскачам развълнувано из стаята :lol:

Posted: Sun Mar 02, 2008 7:07 pm
by shayhiri
И аз бих. Тъкмо ранно моренце. Не знаех, че вече са идвали, как беше (подробности)?

Posted: Sun Mar 02, 2008 7:21 pm
by Ash
Боже, как ме е яд, че на 1 юни ми е матурата... Поне Металика ще съм първа пушка :)

Posted: Sun Mar 02, 2008 11:04 pm
by Nyn
Хехех,подробности...ок :twisted: Може да стане малко дългичко.
За пръв път са били тук през '99,в София и Пловдив,още по времето на Макс и Антеро.На първи юни 2006,пак на площада в Каварна им беше втория път.След това са свирили на втори и в София.
На концерта в Каварна бях и аз,при това-на втория ред хора пред сцената,пред Антеро и Перту :mrgreen: .Абе,аз си бях най-отпред отначало,ама нещо ме поизбутаха.Само да се опитат сега обаче,ще се боря със зъби и нокти ;)).Самият концерт беше безплатен,само дето на мене лееко ми излезе най-скъпото подобно преживяване,защото баща ми ни кара с чужда кола,която не стига че се самозаключи,наполовина насред улицата,с ключовете вътре и работещ двигател,точно като трябваше да тръгнем и трябваше да бъде отворена като по филмите,с метална пластинка през стъклото :lol: ...Ами в тарапаната той забрави да й сложи винетка,та ни глобиха...100 лв :evil:.Можете да си представите колко страхотен е бил концерта,след като за минути успя да ме изкара от значително сдуханото настроение.
Подгряваха българските StringS,които се оказаха много приятна изненада и успешно раздвижиха позаспалата,основно металическа публика.За Apocalyptica площадчето вече се беше изпълнило.Аз тръгнах за този концерт малко на 'айде,сигурно ще е хубаво' и нито ги помнех как точно изглеждат,да не говорим за имена,нито можех да разпозная повече от 3-4 парчета.Ей така се зарибяват фенове ;).Излязоха на сцената петима юнаци-двама с коси като от реклами за шампоан,един нисичък и набит,с много дяволит поглед,друг който почти ведната се скри зад барабаните и един...с черно сако и тъмни очила,с излъчване на филхармонист(какъвто всъщност е :lol: ).Русият дългокоско приличаше на (огромна и мощна) жена, чернокосият ми се стори прекалено самоуверен,а на тоя с костюма нито веднъж не му трепна и мускулче по лицето.Хъм.И като почнаха... Без почивка,като перпетум мобиле,час и половина търчаха насам-натам по сцената,свирейки с такава скорост,че на моменти не им виждах ръцете.Вдигаха челата/челотата?? над главите си(пак свирейки).Куфяха,все едно са им се разкачили главите,а аз се чудех как по дяволите не се оплетоха в инструментите :shock:.Това не се отнася,естествено,за Антеро(роботът с костюма).Отзад Мико щеше да разбие барабаните-изобщо момчетата знаят как се прави шоу и дадоха 150% от себе си.А музиката им на живо звучи още по-добре!Умора,глоби,пияни боклуци,които леят бира и размахват ножове зад гърба ти и двуметрови малоумници,които са решили че трябва да играят пого отгоре ти-всичко изчезна докато Apocalyptica бяха отпред.Накрая някой метна на сцената българското знаме и Ейка се заметна с него-това май е последното,което помня.
Снимки-http://s58.photobucket.com/albums/g273/12a_klas/
За Перту-пичът,който ме подразни отначало обаче вечерта хич не е била свършила.Не следващата вечер имаха концерт в София,така че след посещение на местна дискотека на плажа,където той успява да си раздере задните части на някакво желязо,се качват в автобуса (явно добре почерпени).След известно време им се казва,че правят последна спирка за естествени нужди и преди той да е свършил,чува как автобуса потегля зад гърба му и го оставя насред тъмната магистрала,по дънки и по чорапи :lol:,с болящ задник,без телефон,документи или пари,на дъжда.Така че му се налага да извърви 6-7 км и случайно да стигне до летище Варна,където пък трябва да убеди персонала,че не е някой подивял скитник.Накрая се разбират и в интернет намират телефона на организаторите,които пък звънят в автобуса,където чак тогава се усещат,че Перту го няма :lol: и пращат кола да го вземе.Стига точно преди започването :mrgreen:,в представяте си какво състояние,но недоволни от концерта не съм чула да е имало.

Posted: Sun Mar 02, 2008 11:43 pm
by shayhiri
Благодаря много. Супер история. Ше се ходи. Апокалиптика много ги уважавам и харесвам. Пък и може да има други струващи си състави съседните дни (от фестивала?).

Posted: Mon Mar 03, 2008 3:36 pm
by Roamer
А ето и един отзив за концерта им в София ден след този в Каварна - http://vasil.ludost.net/blog/?p=1674 ... мдам, Маниакса имаше много лоши неща да каже за озвучаването, както и купчина други хора, които също ходиха на този концерт, но никой не можа да каже нито думичка лоша или дори неутрална за представянето на самите свирци... та може би си заслужава човек да отиде да ги види :)

Posted: Mon Mar 03, 2008 4:48 pm
by Nyn
Мисля,че мнението ми,че определено си заслужава пролича вече ;)
А за озвучаването,да,ние пред сцената в Каварна чувахме добре(ако и много силно),но после разбрах,че по-назад и встрани е било доста зле.
Изобщо,аз не че съм ходила на много такива концерти,но досега си спомням хубав звук само на един на БТР,...Щурците и Сигнал(май?) преди години в спортната зала.Оп,грешка,на Uriah и Nazareth също-значи е възможно все пак :? На Placebo в зимния миналата година пък точно пред сцената беше под всякаква критика...Макар че иначе самия концерт също беше супер.Тъй че,колкото и да е странно,явно качеството на звука не е най-важното.Което не пречи да се ядосвам на невероятната българска организация :evil:
А за други концерти в Каварна по това време-възможно е,но май още няма информация на сайта.

Posted: Thu Mar 06, 2008 4:28 pm
by Nyn
http://pro-rock.net/cgi-bin/index.pl?o= ... ld=Content
Уррааа :D (Ей,тоя кметъл!Да е жив и здрав ;) )

Posted: Fri Mar 07, 2008 12:20 am
by Amelia
Гледах ги в София преди 9 години и пак бих отишла да ги гледам, а това значи МНОГО, при положение, че съвсем целенасочено скипвам колосите от Металика, примерно.

Концертът беше жесток. Помня, че като почнаха Inquisition Symphony ми докараха такъв душевен оргазъм, че ми се дорева. А това ми се случва много, много рядко.

Posted: Sat Mar 08, 2008 1:21 pm
by inkheart
На фона на KISS, Metallitsa, Leppard, Whitesnake, Manowar & dr. дето ще идват в България, знаете ли колко ми дреме за Апокалиптика :mrgreen:

Posted: Sat Mar 08, 2008 1:36 pm
by shayhiri
Ако ги нямаше Апокалиптика, Металика нямаше да са тва, което са. 8-)

А за хардрока ми е през косматия метълски център. :twisted:

Posted: Sat Mar 08, 2008 1:55 pm
by inkheart
shayhiri wrote:Ако ги нямаше Апокалиптика, Металика нямаше да са тва, което са. 8-)
Тъпа шега.

Posted: Sat Mar 08, 2008 2:01 pm
by shayhiri
Не е шега изобще. Кой отвори Хетфийлда да използват симфоничен оркестър в концерти и записи, м? :roll:

Posted: Sat Mar 08, 2008 2:41 pm
by Nyn
Айде всички,дето не им дреме за някоя тема,да вземат да отговарят,за да го кажат... :?
А за симфоничните оркестри-не беше лошо,ама съм съгласна с мнението на Eicca,че оркестъра им беше повече някакъв заден фон,отколкото нещо друго.Абе,че Apocalyptica нямаше да са това,което са,ако не бяха почнали с Metallica си е доста по-вярно :].

Posted: Mon Mar 10, 2008 2:49 am
by Roamer
shayhiri wrote:Не е шега изобще. Кой отвори Хетфийлда да използват симфоничен оркестър в концерти и записи, м? :roll:
Ми... примерно... "Deep Purple" - http://en.wikipedia.org/wiki/Concerto_f ... _Orchestra ? :)