Final Fantasy VII: Advent Children - Мнения

Банди върлуващи отакута... окапита... опосуми... така де, вашето next door аниме кътче
User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Final Fantasy VII: Advent Children - Мнения

Post by Roland » Wed Sep 14, 2005 11:42 pm

Пускам не щото аз ше го гледам в близкия месец (искам първо да си превъртя играта), а за да сондирам чуждите мнения :) Чувствайте се поканени да го обсъдите надълго и нашироко, но за тоя филм Я съм хванал някой немаркиран спойлер, банвам директно, без предупреждение и със злоба :twisted: :twisted: :twisted:

Image

Image

Image
Last edited by Roland on Thu Sep 15, 2005 12:04 am, edited 1 time in total.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Mushu
Aes Sedai
Posts: 1651
Joined: Tue Apr 13, 2004 11:39 am

Post by Mushu » Wed Sep 14, 2005 11:55 pm

Аз вече си казах, че ме изкефи :) Както каза мъжо трябва да го гледаме още поне един път, щото на места действието се развиваше твърде бързо :D Мелета колкото искаш, но пък страшно красиви. И понеже вече ми се спи, спирам дотук ;)

User avatar
Elayne
Elder God
Posts: 6266
Joined: Fri Jan 23, 2004 9:15 pm

Post by Elayne » Thu Sep 15, 2005 12:28 am

You, sick personImage.
Лошото е, че температурата ти е заразна, най-вече в добавка към разкошно изглеждащите Кад...хм, трейлъри :oops:, музиката, персонажите, екшъна, въобще визията. Идея нямам за сюжета в игрите, но предполагам филмът ще може да се гледа успешно и без да съм кой знае колко запозната..., хъх, налиImage?

Актуалният въпрос е КЪДЕ ще се гледа това, след като изгледи за кино-премиера няма?...


Оу и котката трябва да е Жоржиня, съжалявам, иначе ще има засегната страна.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Thu Sep 15, 2005 12:33 am

Що Жоржина ма? А филмът ще се гледа, изненадващо, на DivX. Но вече не помня откъде го свалих :oops: Така и така обаче всеки от аниме-лудост ще ти каже, а може би има и линкове в топика.

Обаче се твърди, че общо взето незапознатите с играта го не вдявали... Аз затова ся я играя активно.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Elayne
Elder God
Posts: 6266
Joined: Fri Jan 23, 2004 9:15 pm

Post by Elayne » Thu Sep 15, 2005 12:46 am

Е, ще почакам тогава по-спокойни времена, когато ще имам представа от ставащото в играта, за да не се чувствам като изтървана в Китай, докато гледам филма... :roll:, много мило.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Thu Sep 15, 2005 12:52 am

Скоро и по вашите Тъмни Хроники ;)
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Alexis
Forsaken
Posts: 2684
Joined: Sun Jan 11, 2004 4:57 am
Location: In front of the computer

Post by Alexis » Thu Sep 15, 2005 6:47 am

Според коментари от външни форуми (и на хора, играли играта, и на такива, които просто са решили да гледат филма), за да се вдене филма, стига да си играл поне първите 5-6 часа от играта или някой, който има идея от нея, да ти разкаже в общи линии за какво става дума и какъв е сюжетът на играта.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

User avatar
neEd'Le
Sorcerer
Posts: 438
Joined: Wed Oct 06, 2004 11:57 pm
Location: пуофдиф

Post by neEd'Le » Thu Sep 15, 2005 8:21 am

аз пък останах с впечетлението,че дори и да бях играл играта и да знаех за кво става въпрос,пак щеше да ми се стори тъп филма.
може би просто трябва да си някъв хард-кор ффф(последното ф е за фен).просто историята,дори и в този си неясен вид има една учудващо тъпа и абсурдна аура около себе си.
да не говорим за изключително ефтините похватчета,ползвани във филма,като например
пример+останалите спойлери и критики wrote:лошкото изстрелва _нещо_(така и не разбрах кво) във въздуха(ей така бе,без никва причина),оттам цъфва някво подобие на дракон(от къде довтаса тоя дракон,някой ако ми каже...),който почва да руши.е,чесно,тва пък за кво беше?колкото да цъфнат по извънредно куул начин останалите смешни...пардон-герои и да се покажат колко свежи и 1337 са ли?
ъъъъ,тъпо.
на всичкото отгоре ми се причуваше и следното нещо през цялото време:
"ВИЖТЕ НИИИИ,ВИЖТЕ КВА АНИМАЦИЯ МОЖЕМ ДА ПРАВИМ ТУК В НАШТЕ МИРИЗЛИВИ ЯПОНСКИ ОФИСИ 2х2 м.!!!!"
окей,разбрахме,само че и тук куца много здраво.щото героите в тоя филм се делят точно на два типа-жени и гейове.мистерията около множеството женски фенове на поредицата май се разсея.друго дразнещо нещо беше пълната липса на елементарна физика.наште момчета си фърчат,карат моторите си с видима скорост 300км/ч настрани,същите хилави гейове пък размахват огромни мечове и като се приземяват от някое супер-дупер-ейр-комбо (от тия,дето ги правех на стрии файтъра с улвърин едно време-8 хита и ако имаше за спешъл изринвах близо 3/4 от хелта на противника) сякаш включват гравитационните си ботушки-едно такова лекичко презимяване,нежничко,ще си кажеш,че са перца тия типчета.(което обаче не попречи климакса в филма да беше горе-долу около момента,когато лошкото висеше на една ръка от видимо дълбока пропаст.че нали можеш да летиш бе,кретен).
бе няма усещане за тежест в играта,което никак не е добре!
дизайна също не ме изкефи,облачко с неговият сглобяем меч предизвика само лека усмивка от моя страна,вместо увиснало чене(предполага се,че с тая цел са го направили такъв,ама нейсе-не съм на 12),а ако тия неща,дето веселяците ги карах през повечето време,са мотори,аз тиквата си режа.не че трябва да са някви ултра реалистични харлита,ама да не ги бяха правили като някви мултифункционални хладилни камиони,а?.
камерата също се движееш по дразнещо странен начин през повечето време.
друго,друго...ааа,да-гнусните лапета,дето се навъртаха наоколо дразнеха адски много,ама те си ме дразнят по дифулт,тъй че....
лъхаше и на няква ефтина човешка драма,което май е гравитирала в игрите около мъртви другари и в частност женски такива(а всички знаем кво ще рече тва),което никак не ме израдва.
в този ред на мисли,диалозите бяха отчайващо тъпи.
дъ бад гайс-още по-отчайващо тъпи.
за екшъна май вече споменах,че е бясно разгрозен от суперменските изпълнения на героите.
музиката може да е хубава,ама на фона на тъпите персонажи,глупавата история и изобилитено на рандъм и малумни сцени е меко казано невзрачна,ако не се заслушаш нарочно да е чуеш,абстрахирайки се от простотиите,дето се случват на монитора.
и ква стана тя?
историята-доста под средното ниво,героите-педали или тъпи женки,музиката-невзрачна.....е само заради анимацията ли да се прехласвам бе и то при всичките и недостатъци?като качество-пълно 6,ама като цялостно изпълнение....

файнъл фантази....а дано тва е тхе файнъл тинг,дето ще го видим от тоя франчайз на кино,викам аз?
И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.

Morgana
Paragon
Posts: 658
Joined: Sun Dec 19, 2004 7:34 pm

Post by Morgana » Thu Sep 15, 2005 12:38 pm

За да вденеш филма Advent Children, трябва или да си играл FF7, или да ти я разкаже някой играл именно тази игра, цялата обаче.
За да ти хареса този филм, трябва да си по-широко скроен киноман, с добра обща култура относно анимето - с неговите похвати и основни идеи, и да си отворен към новостите, които предлагат съвременните високи технологии. Необходимо е и известна доза романтизъм и незабравени приказки. И добро отношение към екшъна, разбира се. :)
Филма... Филма предпочитам да не го коментирам. И без друго никой няма да разбере (освен Roland, може би).
pulled out

User avatar
neEd'Le
Sorcerer
Posts: 438
Joined: Wed Oct 06, 2004 11:57 pm
Location: пуофдиф

Post by neEd'Le » Thu Sep 15, 2005 12:54 pm

За да ти хареса този филм, трябва да си по-широко скроен киноман, с добра обща култура относно анимето - с неговите похвати и основни идеи, и да си отворен към новостите, които предлагат съвременните високи технологии.
повярвай ми-общата култура отдавна си я имам и чесно казано не виждам какво би ми помогнала тя,че да ми хареса филма.по-скоро трябва да си новак в "жанра" за да не ти се набиват в очи тези дразнещи неща,които споменах.
а относно какво предлагат съвремените технологии-достатъчно наясно съм,но дори и след фф,гитс2 все още продължава да държи класацията за най-добра анимация,след него се нареждат апълсиид и уондърфул дейс.разбира се и този филм ще си заеме място в личният ми топ10 :)
така че,дори и от чисто визуална гледна точка,фф не е нищо кой знае колко ново или шокиращо.
а екшъна,както казах,беше доста абсурден-бива бива суперменство,ама малко са попрекалили.освен това,винаги съм намирал такива филми за доста осакатени.
един вид кво ви боли историята,нали има брутална анимация и готини кютеци.гледай народе и се радвай.прекалено много ми напомня на изтърканите холивудски шаблони за безсмислени екшъни с добра хореография и добри ефекти.но просто липса есенцията-нито героите герои,нито тва което правят е кой знае колко смислено и ново за целият филмов(а не само аниме) жанр.историята както казах е пълна скръб,тва все пак е филм и въобще не ми харесва,че трябва да съм играл еди си коя игра,че да я разбера.самият факт,че режисьора не е сметнал за необходимо да обясни за какво иде реч дори най-бегло е доста обиден за хора като мен,които искат да си дръпнат филмчето или да отидат на кино и да му се нарадват.такъв филм не заслужава повече от 4 по моите критерии.
И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.

User avatar
Ghibli
Elder God
Posts: 5767
Joined: Sat Dec 20, 2003 11:36 am
Location: not really here

Post by Ghibli » Mon Sep 19, 2005 9:10 pm

Не съм съгласна с NeEd'Le почти по всички точки, но ще оспойля много, ако обяснявам подробно защо, затова няма.

Най-напред - по въпроса за сюжета: наистина е необходимо да си предварително запознат с историята, иначе е много неясно. Някои основни неща могат да се научат от OVA филма Last Order - 20-тина минути аниме, което разказва ключови събития преди времето на Advent Children (присъстват и в играта като разказ за миналото). Не обяснява всичко, но много помага и препоръчвам да се гледа преди филма.
За съжаление в неговите 20 минути има повече плътно развит сюжет, отколкото в целия Advent Children, но последният не е чак толкова лош. Опитвам се да реша дали рехавият сюжет има някакво значение в случая... Трябва да се отчете и различното възприятие на японците - който е гледал достатъчно аниме, го е усетил - понякога сюжетът просто е скициран, но това не е недостатък. Не знам как точно да го обясня... Ако човек се опита да схване емоциите и идеите, това стига.

Външният вид на героите - не са гейове, много разбирате вие от bishiness :twisted: Клауд ми харесва (пък!) - изглежда едновременно много млад и много измъчен, като старо дете, а в същото време в образа му има достатъчно твърдост.
Spoiler: show
Особено накрая - то е обяснимо за който е гледал :)
Единствено ме подразни Тифа, по-точно неестествената форма на гръдния й кош :Р

Възхити ме мимиката на лицата - страшно добре изобразени емоции и реакции (друг е въпросът че понякога не бяха подходящите според мен, но това си е въпрос на интерпретация, пак японците с техните далечни от нашите разбирания). Един от второстепенните персонажи особено ми хареса - на моменти е толкова "като истински", че чак е стряскащо. Актьорските изпълнения - серизоно може да се говори за такива - са на достатъчно добро ниво при Клауд и Кададж, Тифа нещо ме дразни (и не само заради бюста :Р), но се търпи.

Специално за neEd'Le: все пак не можах да се въздържа :)
Spoiler: show
Спойлери!

Съвсем не си прав за летенето, и за всичко останало. Това е фантастика, за бога, естествено е героите да имат фантастчни способности (те са елитни войници, и на всичко отгоре не са съвсем хора) и да правят фантастични неща. Само ти губиш заради тия смешни претенции за спазване на физичните закони, защото не можеш да възприемеш красотата на битката. Все едно да гледаш X-men и да настояваш, че в действителност не е възможно това с телепатията и минаването през стени, и затова филмът е лош. Във вселената на филма е възможно всичко, което създателите му решат, така че просто защо просто не гледаш с отворено съзнание и не възприемеш малко от съвършенството на хореографията, именно защото е невъзможна и нагласена? Сори, но нищо не си разбрал от филма...

край на спойлерите

Друго не знам какво да кажа... Филмът трябва да се гледа дори само заради анимацията, но ако човек има правилната нагласа (сори ако повтарям Моргана, но съм съгласна с нея), ще намери и повече.

Edit: И, а, да: Винсент рулез... (точи лиги)
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Mon Sep 19, 2005 9:35 pm

For those who loved this world
То са си го казали хората в самото начало на филма :)
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
neEd'Le
Sorcerer
Posts: 438
Joined: Wed Oct 06, 2004 11:57 pm
Location: пуофдиф

Post by neEd'Le » Mon Sep 19, 2005 11:01 pm

@гибли-съгласих се,филма е фантастичен.
само че има два вида фантастични продукции.
едните са от ония,дето разни животни-роботчета стават на камиончета,багерчета и подбни щуротии.другият вид е по-смислената и лесна за преглъщане(поне от мен) фантастика.
сори,ама ако и улвърин почне да ми лети до луната и обратно като се млати с някой ще заклеймя анимацията като нечовешка простотия :lol:
а и под физика не имах само това в предвид....абе то не може да се опише,трябва сам(а?) да знаеш за какво иде реч.искам облачко като мелне някой с меча да се почуства тежестта зад удара му,да се почуства,че има някви изместване в следствие на кинетичната енергия.
дем ит,не е толкова сложно да го направят...все пак това е надъхващото в подобни карамболи,още няма да забравя как съм се набирал на клавиатурата докато цъках на Они едно време!Щото просто усещах как всеку ритник попада в тялото на врага и ония се огъваше под тупаниците.(брех,трябва пак да си я изтегля тая игричка)
изглежда едновременно много млад и много измъчен, като старо дете, а в същото време в образа му има достатъчно твърдост.
е именно- същински emo kid! :wink:
И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20295
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Post by Xellos » Tue Sep 27, 2005 1:57 pm

OVA филма Last Order от де да го свала :?:
:ninja:

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Tue Sep 27, 2005 2:19 pm

В бака-ъпдейтс го има.
And you can't dance with a devil on your back...

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests