Star Wars: Episode VII - Director??
Знам, че Disney купиха правата, но се надявам, че ще запазят духа на Star Wars. The Force Awakens звучи, като новото продължение на някое ежегодно ЕА геймс заглавие.
Първо решиха да загърбят EU, а сега въпреки всичките ресурси и know how, с които разполагат, успяха да измислят The Force Awakens. The Force Awakens. В главата ми изникват все думички, като "mass appeal", "broader audience"...
Може просто да съм параноичен, но това заглавие с нищо не се различава от The Force Unleashed. Едно друго име, на една жалка generic екшън пуцалка.
С J.J. Abrams в пилотското кресло ми е малко трудно да съм уверен в бъдещето на Star Wars.
Първо решиха да загърбят EU, а сега въпреки всичките ресурси и know how, с които разполагат, успяха да измислят The Force Awakens. The Force Awakens. В главата ми изникват все думички, като "mass appeal", "broader audience"...
Може просто да съм параноичен, но това заглавие с нищо не се различава от The Force Unleashed. Едно друго име, на една жалка generic екшън пуцалка.
С J.J. Abrams в пилотското кресло ми е малко трудно да съм уверен в бъдещето на Star Wars.
Точно като за Стар Уорс си е той и те като за него. Тия филми никога не са били нещо повече от това, което е можел да ги направи Лукас. А той не може много. Пети епизод имаше готин сценарий, 4,5 и 6-и имаха Соло и страхотни за времето си ефекти, а екстендед вселената е яко обогатена и сама по себе си е готина. Филмите... баш Ейбръмс си им трябва, който дето се вика само с името си ще направи достатъчно пари, за да избие бюджета, пък ако е и нелош филмът ще е и на печалба.
- tigermaster
- Elder God
Филмът ще изкара приходи, съизмерими с тези на "Аватар", дори режисьор да е Уве Бол. Това, все пак, е най-популярният фантастичен франчайз изобщо.
А Ейбрамс е абсолютно точният човек - не за друго, а защото вече съумя да върне живота на два франчайза - с "Мисията Невъзможна 3" и "Стар Трек", освен това със "Супер 8" показа и че е достатъчно адаптивен, доколкото с него съумя да докара доста добре стила на осемдесетарските детски филми. И преди го казах, на поредицата й трябва точно такъв човек - технически подкован, опитен във фантастичния жанр и без ярко изразен почерк.
А Ейбрамс е абсолютно точният човек - не за друго, а защото вече съумя да върне живота на два франчайза - с "Мисията Невъзможна 3" и "Стар Трек", освен това със "Супер 8" показа и че е достатъчно адаптивен, доколкото с него съумя да докара доста добре стила на осемдесетарските детски филми. И преди го казах, на поредицата й трябва точно такъв човек - технически подкован, опитен във фантастичния жанр и без ярко изразен почерк.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Не съм съгласен. Star Wars е нещо особено и Лукас, колкото и да му съкваха прикуълите, е имал въображението да измисли тази вселена. Abrams в нито един от филмите му не съм видял подобно въображение.
Той е солиден режисьор, прави хубави филми, като разполага с добър готов материал. Затова не съм отписал филма. Но за мен някой, като Камерън щеше да е много по-подходящ. Някой, който е правил не просто добри, а култови филми.
Edit: А можеха просто да погледнат назад - https://www.youtube.com/watch?v=GayC0Xu2XDc
Старата Република винаги ми е била по-интересна. Revan и Meetra Surik. Достатъчно материал за колкото си искат филми.
Той е солиден режисьор, прави хубави филми, като разполага с добър готов материал. Затова не съм отписал филма. Но за мен някой, като Камерън щеше да е много по-подходящ. Някой, който е правил не просто добри, а култови филми.
Edit: А можеха просто да погледнат назад - https://www.youtube.com/watch?v=GayC0Xu2XDc
Старата Република винаги ми е била по-интересна. Revan и Meetra Surik. Достатъчно материал за колкото си искат филми.
И аз се чувствам така горе-долу. Не мисля че целият шум около Стар Уорс е чак толкова оправдан, но и нямам нервите да сядам да гледам филмите за да оправдавам съмненията си. Което може би само по себе си говори че не са за мен. На игри, демек екстендед вселена, ме кефи, трябва да изцъкам втория КОТОР че ми седи в Стийма.Trip wrote:Точно като за Стар Уорс си е той и те като за него. Тия филми никога не са били нещо повече от това, което е можел да ги направи Лукас. А той не може много. Пети епизод имаше готин сценарий, 4,5 и 6-и имаха Соло и страхотни за времето си ефекти, а екстендед вселената е яко обогатена и сама по себе си е готина. Филмите... баш Ейбръмс си им трябва, който дето се вика само с името си ще направи достатъчно пари, за да избие бюджета, пък ако е и нелош филмът ще е и на печалба.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata
I can boom shakalaka your medulla oblongata
- Mr. Nobody
- Misting
Мдаам ще си изкара парите на стари лаври сигурно, ама да видим, за са очакванията ми ходят прави под масата.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Прикуълите не са толкова универсално зле, колкото се опитвате да ги изкарате. И всеки един от тях си имаше предостатъчно епични моменти.Mr. Nobody wrote:Изглежда неособено, да, но 3 пъти го гледах тоя трейлър и три пъти изтръпнах. А и не може да е толкова зле, колкото епизод 1,2 и 3, та вероятно няма да го пропусна на кино. Плюс, че Анди Серкис ще играе (нещо си)! Иначе някой има ли представа дали ще е 3Д?
Този тийзър прилича повече на поредния летен блокбъстър, отколкото на Star Wars. Изглежда стряскащо боринг, като за филм, който се очаква да счупи всички рекорди в Холивуд.
Още от шибания тийзър се започва с "It's just a teaser, crybabies! Wait for the full trailer!". Точно като всеки друг game/movie дизастър за последните 5 години.
Fuck.
- Mr. Nobody
- Misting
Буквално отидох на третия, само за да видя как убиват Джар-Джар, представи си разочарованието ми накрая. И да - универсално зле са. Наистина не мога да се сетя едно нещо, което да ми е харесало в тях. Затова дори се радвам, че Лукас няма нищо общо с новия филм - видя се, че като има абсолютната власт само пре*бава нещата.Amikae wrote:Прикуълите не са толкова универсално зле, колкото се опитвате да ги изкарате. И всеки един от тях си имаше предостатъчно епични моменти.
'Poetry first, sausage - later!'
- tigermaster
- Elder God
На мен пък ми хареса тийзърчето. Само този светлинен меч...
А прикуълите пък, да ме прощавате за еретичното изказване, с нищо не са по-лоши от оригиналните филми. Просто се появиха във времето на Интернет, когато всяко маловажно проблемче в произведение от такъв калибър се раздухва извън разумни пропорции, да не говорим, че масово тъй наречените "фенове" ги сравняват не със старите филми, а с детските си спомени за тях - и няма как новите да изпъкнат при това положение. Няма как да се преборят с човешката носталгия.
А прикуълите пък, да ме прощавате за еретичното изказване, с нищо не са по-лоши от оригиналните филми. Просто се появиха във времето на Интернет, когато всяко маловажно проблемче в произведение от такъв калибър се раздухва извън разумни пропорции, да не говорим, че масово тъй наречените "фенове" ги сравняват не със старите филми, а с детските си спомени за тях - и няма как новите да изпъкнат при това положение. Няма как да се преборят с човешката носталгия.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Sorry you feel like this.Mr. Nobody wrote:Буквално отидох на третия, само за да видя как убиват Джар-Джар, представи си разочарованието ми накрая. И да - универсално зле са. Наистина не мога да се сетя едно нещо, което да ми е харесало в тях. Затова дори се радвам, че Лукас няма нищо общо с новия филм - видя се, че като има абсолютната власт само пре*бава нещата.Amikae wrote:Прикуълите не са толкова универсално зле, колкото се опитвате да ги изкарате. И всеки един от тях си имаше предостатъчно епични моменти.
На мен прикуълите са ми много силно guilty pleasure и съм ги гледал по няколко пъти. Особено дуелите никога не ми омръзват.