Upcoming Movies
Moderator: Moridin
Стиймпънкът официално се води за поджанр на фентъзито, а и нюуирдът е на границата. Ако фентъзито ще е само епичното псевдо-толкиново такова, то горко му като жанр...
А анкетата, която си пуснал първо е сред епичната извадка от 92 човека и е доста непредставителна и второ е за първото фентъзи, което бихте хванали, т.е. това не ознчава, че хората не се кефят и на другите видове, ако ще и по-малко.
А анкетата, която си пуснал първо е сред епичната извадка от 92 човека и е доста непредставителна и второ е за първото фентъзи, което бихте хванали, т.е. това не ознчава, че хората не се кефят и на другите видове, ако ще и по-малко.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
Шайхири, опасявам се, че не мога да ти отговоря качествено
Първо че много отдавна съм чела книгите и второ, разминават ни се понятията за интересна фентъзи визия
Според мен да, има, но подробности от типа на мечките и прочие не са определящи за нея. Цялостната концепция на книгите с оригиналността и дълбочината си е това, което си струва.
А "ню уиърд" и "стиймпънк" не бях ги чувала през живота си и мисля да продължа да не знам какво означават

А "ню уиърд" и "стиймпънк" не бях ги чувала през живота си и мисля да продължа да не знам какво означават

PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
Така е, но това вече е филм. А от един фентъзи филм се очакват на първо място други неща. От масовата публика, имам предвид.Ghibli wrote:Цялостната концепция на книгите с оригиналността и дълбочината си е това, което си струва.

Морви, анкетата просто няма как да е по-представителна - иначе нямаше да я пусна. (Ако не знаеш кой е сайта и хората във форума - добре.) Ко не верваш, порови за друга информация по въпроса.

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Шайхири, защо си толкова загрижен дали филмът ще се хареса на масовата публика? Говорим за това дали ще е добър. А що се отнася за анкетата - казах ти две причини да не й вярвам, това че не можеш да намериш по-добра, не прави тази анкета меродавна:)
I don't wanna die
Анкетата на форум, с който би трябвало да си запозната, е само илюстрация. От доказателства не би имал нужда никой, който е поне малко в час. Някой тук (освен Морви), който да не знае, че направо 90%+ от продаваното фентъзи е точно епик? Всъщност бях доста щедър като отпуснах 25% на две от най-заспалите комерсиално под-жанрчета. 
Офтопикът поне можеше да е необходим. Този не е.

Офтопикът поне можеше да е необходим. Този не е.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Шейхири, за сайта и форума съм съгласен, че си струва от време на време да му хвърля човек по един поглед
Но виж, за анкетата... не че не й вярвам, не че не смятам, че е меродавна, но мисля, че наистина трябва много да се внимава точно какво представлява тази анкета и точно какво показва. Тя показва именно first choice, ни повече, ни по-малко - а first choice (също известен като plurality или majority voting), особено що се отнася до жанрове, е нещо, което за различните хора в различни ситуации може да даде съвсем, съвсем различни резултати.
Да, действително искам да кажа и че за един и същи човек в различни ситауции first choice би бил различен - и ще ми е интересно някой да аргументира противната позиция
Не случайно в поне една от големите общности от хора, с които съм мъничко поне запознат - тълпата разработчици на Debian Linux - от години насам все още текат на моменти твърде разгорещени дискусии за това какъв метод за избор да бъде използван и за позиции, заемани от един човек - примерно Debian Project Leader - и за няколко team-а от най-различно естество - технически, политически, advocacy, какво ли не. Най-простият метод, plurality voting, всъщност е бил отхвърлен още в първоначалните дискусии преди много години и така и не е бил предлаган отново
Секунда само - преди някой да се е набрал на клавиатурата - или, в отделни случаи, направо на телефона
Съвсем не искам да кажа, че plurality voting няма никакво приложение, никога, в никакви ситуации. Просто мисля, че задължително трябва да бъдат взети предвид някои от неговите особености - най-малкото това, че този метод не предлага никаква възможност да покажеш, че почти толкова харесваш и другото, но в никакъв случай не би избрал третото. Ако някой се интересува от такива неща, или поне от една гледна точка върху различните методи за гласуване, ето презентацийката, която Брендън Робинсън изнесе за Debian Democracy на OpenFest'2006 - http://people.debian.org/~branden/talks ... nd_debian/ - да, знам, че там пише Истанбул, не му обръщайте внимание, човекът не знаеше къде се намира
Добре де, много добре знаеше къде се намира, просто изнесе една и съща презентация на две конференции 

Да, действително искам да кажа и че за един и същи човек в различни ситауции first choice би бил различен - и ще ми е интересно някой да аргументира противната позиция

Не случайно в поне една от големите общности от хора, с които съм мъничко поне запознат - тълпата разработчици на Debian Linux - от години насам все още текат на моменти твърде разгорещени дискусии за това какъв метод за избор да бъде използван и за позиции, заемани от един човек - примерно Debian Project Leader - и за няколко team-а от най-различно естество - технически, политически, advocacy, какво ли не. Най-простият метод, plurality voting, всъщност е бил отхвърлен още в първоначалните дискусии преди много години и така и не е бил предлаган отново

Секунда само - преди някой да се е набрал на клавиатурата - или, в отделни случаи, направо на телефона

Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ей го и плакатът. Трудно може да е по-добър. Йорек.
http://www.cinemablend.com/gallery/prev ... ?tid=10722
А излишната размяна на думи май тръгна от там, че за мен думата фентъзи е много повече от наименование на някакъв уж-жанр, както стана дума с Рол наскоро. Може би трябва и това уточнение да си забода в подписа, за да не стават обърквания?
http://www.cinemablend.com/gallery/prev ... ?tid=10722
А излишната размяна на думи май тръгна от там, че за мен думата фентъзи е много повече от наименование на някакъв уж-жанр, както стана дума с Рол наскоро. Може би трябва и това уточнение да си забода в подписа, за да не стават обърквания?

Ами ето тогава. Да не те разочаровам.
Сега изяснихме ли се?

Ок, и сега в връщайки се на първоначалния ти пост, според теб сетингът на Компасът не е фантастичен/красив/готин? Такива са единствено белите мечки и летящите вещици?
И след като не става дума за жанр, защо ти заговори за стиймпънк и нюуиърд?
Хайде малко последователност понякога.
И след като не става дума за жанр, защо ти заговори за стиймпънк и нюуиърд?
Хайде малко последователност понякога.
I don't wanna die
Да, смятам, че доста малко отличава сетинга на Компаса от досаден реален викториански град. Поне от това, което бях видял - силно се надявам да греша. А поджанровете, които споменах (както и някои други) по принцип се отличават с такъв тип сетинг. Оттам-нататък вече е въпрос на вкус: на теб може точно такъв сетинг да ти е "по-фентъзи", ако не харесваш ЛОТР или Конан типовете.
Грешиш. Но тъй като така или иначе няма да прочетеш книгите, ще трябва да ми се довериш.shayhiri wrote:Да, смятам, че доста малко отличава сетинга на Компаса от досаден реален викториански град. Поне от това, което бях видял - силно се надявам да греша. А поджанровете, които споменах (както и някои други) по принцип се отличават с такъв тип сетинг. Оттам-нататък вече е въпрос на вкус: на теб може точно такъв сетинг да ти е "по-фентъзи", ако не харесваш ЛОТР или Конан типовете.
Офф-топик -- Няма такъв жанр?
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
Чел съм първата. Биваше сетингът, пък и по-голямата част е в Далечния север. И Циганите бяха готини. Ама във филма (вече визуално) нещо не ме хвана - поне отначало. Вече съм голям оптимист, както стана дума.
Вярвам ти - и се надявам да е така. Дано втората и третата са още по-интересни визуално. Ако има нещо конкретно (като мечките в първата), зарадвай ме - едва ли ще е спойлър.
За жанра ще обясня в отделна, дискусионна тема - да не отнасяме тая напълно.
Вярвам ти - и се надявам да е така. Дано втората и третата са още по-интересни визуално. Ако има нещо конкретно (като мечките в първата), зарадвай ме - едва ли ще е спойлър.

За жанра ще обясня в отделна, дискусионна тема - да не отнасяме тая напълно.