(Конкурс 2) Брой 41 - Теория
Moderators: Trip, Random, Marfa
Споделям мненията от общия топик, че това е по-скоро есе, отколкото разказ. Не че робувам на традиционните форми и т.н., но просто не го възприемам като разказ. Едно време ми идваха подобни настроения, даже май бях драснал нещо подобно в гимназията, ама в последните години подобни неща просто не ми допадат - съжалявам
This signature is not yet rated
Аз пък не съм сигурен дали е точно есе. Макар да започва като такова, после се появяват някакви следи от сюжет. Обаче свършва твърде бързо, преди да се разбере какво е. А онази "поука" (?), пльосната накрая, съвсем скапва работата. Трябва да накараш читателя сам да си направи изводите, а не да му ги даваш наготово!
- Jaar
- Mistborn
Присъединявам се към мнението на Регса, че това е есе, а не разказ. Или по-скоро монолог за представление. Монолог, който за съжаление е достатъчно объркан и неясен, за да отклони вниманието от идеята на писанието. Идея, която сама по себе си ми хареса, но можеше да бъде много по-хубаво развита.
But there never seems to be enough time
To do the things you want to do
Once you find them
To do the things you want to do
Once you find them
За съжаление, така и не успях да намеря прословутия "общ топик", където е преобладавало мнението, че това не е разказ, а есе. Според мен е добра идея за разказ, макар че може да се желае развитие на сюжета и най-вече изясняване на отношенията между героите. Ако обемът се увеличи двойно и внушението се представи по-завоалирано, ще се получи много силен разказ. Разговорната форма ми допадна.
- JaimeLannister
- Forsaken
И аз късно, но по- добре от никога да се включа в подкрепа на общото мнение.
Есе е, или поне създава впечатление за есе. Може би ако се доразвие ще стане на разказ, може би хубав, а може би не, но на момента ми се струва твърде кратко, малко оплетено и с.. пльосната накрая поука, което мене ме дразни...
Ебахти изречението написах обаче...
Есе е, или поне създава впечатление за есе. Може би ако се доразвие ще стане на разказ, може би хубав, а може би не, но на момента ми се струва твърде кратко, малко оплетено и с.. пльосната накрая поука, което мене ме дразни...
Ебахти изречението написах обаче...