Светът е лудница и всички сме пациенти

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Post by Morwen » Mon Jan 26, 2015 10:10 am

stealth wrote:НАТО не му е работа да прави, каквото и да е там. Западът подпали гражданска война в Украйна и дано някой не реши да се намеси „официално“, че тогава вече ще стане лошо...
Факт е, че ако НАТО прати войски, нещата могат да станат страшни по твърде много твърде вероятни начини. Но да кажеш, че западът е подпалил войната в Украйна е все едно да кажеш, че Полша е подпалила втората световна война, защото е стояла там и е изглеждала апетитно за Германия, нали.
Last edited by Morwen on Mon Jan 26, 2015 1:46 pm, edited 1 time in total.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

User avatar
Yan
Site Admin
Posts: 6924
Joined: Sat Dec 20, 2003 12:01 am
Location: Who cares...
Contact:

Post by Yan » Mon Jan 26, 2015 10:35 am

Западът спомогна за войната в Украйна с това, че къде гласно, къде негласно се беше обявил в подкрепа на Майдана, анти-руските настроения и ЕС апетитите на Украйна.
По един начин се протестира и се мята моллотов когато знаеш, че "ЕС е с нас, Западът ни подкрепя" по съвсем друг, ако ситацията е сами срещу Русия и властта.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

User avatar
passer-by
Elder God
Posts: 8280
Joined: Thu Sep 20, 2007 5:42 pm

Post by passer-by » Mon Jan 26, 2015 10:50 am

Мда, вината е споделена - не казвам поравно, но Русия нямаше как да стои безучастна докато украинските десни радикали, които се представят като наследници на Степан Бандера, диктуват на депутатите какви закони да приемат и един от първите беше анулиране на статута на руския като официален регионален език.
В следващия момент идиотите като нищо можеха да поискат да разтрогнат договора с Русия за базите в Крим, а и да не им беше хрумнало, на Путин това му дойде идеално като претекст да си прибере полуострова, а в Донбаса да цъфнат руски военни барабар с техниката си.


А западняците хубаво се опитаха да подкрепят (според някои - да спретнат) още една "нежна революция" от източноевропейски тип, след като Янукович отказа условията на ЕС по договора за асоцииране и зави към Москва, но в Украйна просто няма как - все едно Русия да се опита да подкрепи (спретне) социалистическа революция в Мексико, а САЩ да си кротуват. Особено след като НАТО си прави бази все по-близо до руските граници, а САЩ изграждат противоракетен щит в Централна Европа, който бил срещу ракети от Иран, видиш ли. Дори намекът, че Украйна може да влезе в НАТО преля чашата.


Не са черно-бели нещата. Пожарът в Дома на профсъюзите в Одеса, където бяха избити бая хора, бързо изчезна от страниците на западните медии, както и пращането на "правосеките" (военизираните радикали от "Десен сектор") да се бият в Източна Украйна, където проправителствените сили си обстрелват цивилни сгради като жилищни блокове, болници и училища. Олег Тягнибок, който е шеф на националистическа партия и беше спряган като баш лидер на протеста заедно с Кличко и Яценюк също бързо-бързо потъна в забрава, както и историята със снайперистите на Майдана.
Украинците сега се псуват на "московци" (москаль) и "фашисти".


Имаше един хубав репортаж на Франс прес преди няколко месеца, започващ от скачането на цените на хранителни продукти по пазарите, в който се описва как Украйна го поема и от двата края - Русия си анулира сума ти икономически поръчки, а е един от основните клиенти за Украйна, а Западът чрез ЕС и МВФ иска замразяване на пенсиите и премахване на държавното субсидиране на цените на енергоносителите на вътрешния пазар в замяна на заеми (каквито Русия също предлагаше).


Не оправдавам нито един от големите батковци, които си играят на геополитика, докато обикновените украинци затъват все повече в кошмар наяве.






Впрочем и в Гърция стана интересно с победата на левите радикали от СИРИЗА на изборите.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Post by Morwen » Mon Jan 26, 2015 1:50 pm

Yan wrote:Западът спомогна за войната в Украйна с това, че къде гласно, къде негласно се беше обявил в подкрепа на Майдана, анти-руските настроения и ЕС апетитите на Украйна.
По един начин се протестира и се мята моллотов когато знаеш, че "ЕС е с нас, Западът ни подкрепя" по съвсем друг, ако ситацията е сами срещу Русия и властта.
Така е, но не смятам, че изразяването на позиция е "подпалване". А и погледнато от тази страна, Русия може би щеше да си анексирала цяла Украйна (по начина, по който на практика владее Беларус), ако Западът не беше взел страна. Но все пак не смятам, че това е имало чак такова влияние в която и да е посока.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Wed Jan 28, 2015 10:23 am

http://www.independent.co.uk/news/uk/ho ... 50477.html

Задачка с повишеная трудност: Колко литра английска вода трябва да изпие човек с тегло 80 килограма, за да се превърне в Ози Осбърн?
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6459
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Post by tigermaster » Wed Jan 28, 2015 2:30 pm

Може водата да е причината за това:
Image
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4068
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Post by Litz » Fri Feb 13, 2015 12:05 am

http://www.gq-magazine.co.uk/comment/ar ... aden-burma

Бурма/Мианмар е някъв ад.

User avatar
Matrim
Moderator
Posts: 5265
Joined: Mon Dec 22, 2003 10:58 pm
Location: Remedy Lane

Post by Matrim » Thu Mar 05, 2015 9:09 pm

Днес имах честта да превеждам писмото на някакъв човек до американското правителство (в частност, цитирам: "Министър-председателя на САЩ"), в което пичът си предлагаше услугите да спре избухването на вулкана Йелоустоун. За да е купонът пълен, също така добави, че ще го направи само ако американците се откажат от имплантирането на чипове в хора (?!), защото в библията пишело, че това е зло и се наказва с вечни мъки, причинени лично от Господ бог. Не от някой дявол, забележете, а лично от бога. :lol: Досега аз пък да не знам, че библията споменавала и чиповете...
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Thu Mar 05, 2015 9:34 pm

БИБЛИЯТА СПОМЕНАВА ВСИЧКО!!! :free:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Thu Mar 05, 2015 11:27 pm

Matrim wrote:Днес имах честта да превеждам писмото на някакъв човек до американското правителство (в частност, цитирам: "Министър-председателя на САЩ"), в което пичът си предлагаше услугите да спре избухването на вулкана Йелоустоун. За да е купонът пълен, също така добави, че ще го направи само ако американците се откажат от имплантирането на чипове в хора (?!), защото в библията пишело, че това е зло и се наказва с вечни мъки, причинени лично от Господ бог. Не от някой дявол, забележете, а лично от бога. :lol: Досега аз пък да не знам, че библията споменавала и чиповете...
Наистина никъде не пише в Библията нито че дяволите мъчат хората нито че Сатаната управлява ада - пише само, че е наказан там.

User avatar
Claymore
Ascendent
Posts: 4957
Joined: Sat Sep 12, 2009 9:55 pm

Post by Claymore » Thu Mar 05, 2015 11:32 pm

Мда, всичко друго са добавки от фолклора и Данте. Може би и некви апокрифи, по - късно приети за догма.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11240
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Post by Marfa » Sun Mar 08, 2015 5:42 pm

Ако човекът е циганин-хюмне и се казва Георги, мога само да съжалявам, че не си се отървал от него посредством заравянето на трупа му нейде край Марица.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Fri Mar 20, 2015 9:08 am

Ако и вие като мен досега сте намирали за психичнично отклонени количествата притеснени български родители, лъркващи около рандъм гимназия/ВУЗ, докато детето им е на приемен изпит в нея/него, на ви тоя линк да си пренастроите мирогледа:

http://timesofindia.indiatimes.com/indi ... 620710.cms
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4068
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Post by Litz » Fri Mar 20, 2015 10:54 am

http://www.vanityfair.com/style/2015/03 ... elton-john

Това е егати лудницата. Супер смешния цирк. Ся мнението на Долче и Габана е малоумно, но да им обиждаме красивата колекция и да ги бойкотираме, щото казали няква простотия, хайде не. Пък и нали наскоро обяснявахме колко е важна СВОБОДАТА НА СЛОВОТО, при положение че тяхното мнение не е толкоз крайно колкото ШЕ.

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Fri Mar 20, 2015 5:39 pm

Бойкотът е естественият начин да се реагира на такива тъпотии ТОЧНО в общество, в което има свобода на словото. Ако ги бяха пребили/убили/арестували/осъдили, разбирам да седнем и да почнем да се възмущаваме. Но тук хората просто са решили да бойкотират дрехите им - големия шибан праз. Тяхно право е като клиенти да бойкотират каквото си поискат. У нас бойкотираме Нестле и Уолмарт, например.

Свобода на словото не значи, че на изкуфелите Долче и Габана трябва да им се позволява да си дрънкат и правят квото си поискат без квато и да е реакция. Тея двамата нема да е зле да направят връзка с кораба-майка в тоя ред на мисли, щото подобно изказване от хомосексуални индивиди в 21ви век си плаче за лекарства.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Who is online

Users browsing this forum: Ahrefs [Bot] and 83 guests