Споделете пак
Moderator: Moridin
На 25-ти заминавам за Шефилд, Англия.
Работа в логистичен център TKMAXX STOKE (един от най-големите аутлет магазини, доколкото разбрах), 7,40 паунда на час в началото, след 12-тата седмица вдигат на 8 и нещо.
36-часова работна седмица, всичко останало се заплаща като овъртайм
Прилично заплащане е, за докато си "припомня" езика и си намеря свястна работа
Работа в логистичен център TKMAXX STOKE (един от най-големите аутлет магазини, доколкото разбрах), 7,40 паунда на час в началото, след 12-тата седмица вдигат на 8 и нещо.
36-часова работна седмица, всичко останало се заплаща като овъртайм
Прилично заплащане е, за докато си "припомня" езика и си намеря свястна работа
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Мдаааа, явно Империята спечели https://twitter.com/delian/status/512646512963112960
А това, което всъщност се случи, е, че Великобритания пропусна прекрасна възможност да се отърве от външния си дълг: https://twitter.com/iandioch/status/512652792364691457
А това, което всъщност се случи, е, че Великобритания пропусна прекрасна възможност да се отърве от външния си дълг: https://twitter.com/iandioch/status/512652792364691457
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
- tigermaster
- Elder God
Два пъти в последните десет дена ме объркаха със сценичен музикант. Единия път беше в клуб, където бях отишъл да гледам доста известна група. Намери се човек да ме попита аз ли ще свиря на сцената.
Втория път беше в една административна сграда, където жената, която ми обработваше документите, каза, че ми е била на концерт и много ме е харесала.
Май е време да хвана китарата и да тръгна сериозно да свиря пред хора.
Втория път беше в една административна сграда, където жената, която ми обработваше документите, каза, че ми е била на концерт и много ме е харесала.
Май е време да хвана китарата и да тръгна сериозно да свиря пред хора.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Споделям, че от запушени канали през последната седмица за трети път ни се наводнява апартаментът. Тоя път опряхме до 112.
Гледката как от сифона в банята почват да бълват всевъзможни гадости не подлежи на описване, миризмата е умопомрачителна. Съседите, дето си хвърлят целокупния боклук в тоалетните, ще ги намеря и ще ги накарам да си го изядат.
Гледката как от сифона в банята почват да бълват всевъзможни гадости не подлежи на описване, миризмата е умопомрачителна. Съседите, дето си хвърлят целокупния боклук в тоалетните, ще ги намеря и ще ги накарам да си го изядат.
The truth shall make ye fret.
Ей тва колата е само разходи Поне днеска изпратих старата към скрапа с небивало злорадство.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Гражданска отговорност = 200 лева, каско = 400 лева(при мен), винетка = 60-70 лева, годишен преглед = х(не помня колко), масла/филтри = 150 лева, нови гуми всеки 4 години(не карам много) = 450-500 лева, ремъци, ролки, спирачна течност, антифриз и т.н.
За всичко това получаваме уникалната възможност да караме по разбитите бг пътища. Нямам представа къде отиват парите за тия винетки и за какво ги плащаме...
За всичко това получаваме уникалната възможност да караме по разбитите бг пътища. Нямам представа къде отиват парите за тия винетки и за какво ги плащаме...
Ммм, 40 лв е годишния преглед нейде. Дамн, нейде в тия параметри мислех и аз само дето днеска майстора ми вика 882 кинта за смяна на нещата на полото, масла филтри андренажен и около него неща и простотии стандартните кат се земе... а уж сервизирана, че върната от лизинг, карана в бг, лятото минала в сервиза на VW. фирмен сервиз уя ми. а дори не съм стигнал до каско още, винетката за са ще пости, поне има добри зимни гуми.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
- Devoted of Slaanesh
- Paragon
Много кинти ти иска тоя майстор, той голяма работа бе. На това Поло поддръжката му трябва да е сходна на моята. Аз този месец сменях масла/филтри + спирачна течност, цялата работа излезе 198 лева. Тоз майстор как ги е скалъпил тия 900 кинта...Xellos wrote:Ммм, 40 лв е годишния преглед нейде. Дамн, нейде в тия параметри мислех и аз само дето днеска майстора ми вика 882 кинта за смяна на нещата на полото, масла филтри андренажен и около него неща и простотии стандартните кат се земе... а уж сервизирана, че върната от лизинг, карана в бг, лятото минала в сервиза на VW. фирмен сервиз уя ми. а дори не съм стигнал до каско още, винетката за са ще пости, поне има добри зимни гуми.
А да и данъци, поне тва е платено за са, да могат да ми я шитнат разбойниците. Е са го купих таралясника и съответно... наизникнаха неща... ама да, ще искам подробен отчет какво и колко разбивка. Иначе си го ползвам тоя от 6 години човек и не съм имал проблеми и рекламации. Ама болката си е болка, дано поне в кат смяната и висенето не е неква пълна простотия и такси още сериозни.
- Devoted of Slaanesh
- Paragon
Споделям, че с досегашната ми фирма се разделихме. В петък си пуснах уведомлението за напускане по чл. 327 (за забава и / или неплащане от страна на работодателя - към момента 4 заплати). Сутринта още. Чак в 17:30, след като се изсели народа, шефа благоволи да ме "привика" на разговор на изпроводяк. И представете си изненадата, когато ме погледна в очите и ми вика: "Много некоректно от твоя страна е да напускаш така, затова аз ще направя каквото мога но доброволно няма да ти изплатя никакви пари. Ще се влачим по съдилища 3 години, но доброволно няма да ти платя и лев, освен ако не скъсаш тоя документ и не се съгласиш на напускане по взаимно съгласие".
И познайте дали му мина рекета. Макар че, признавам, в първия момент замълчах смаяно - да ми се възмущава същия човек, дето миналата година в последния ден на август, петък в 5 вечерта се изтипоса пред отдела да съобщи че в понеделник заплати няма да има, и не се очакват да се превеждат пари до края на годината!!!
Та така, по всичко личи че ще се съдим. Накрая освен че ще ми плати заплатите, ще плати и лихви, но от чист инат ще ми прави мръсно до последно. Български работодател, какво да каже човек повече...
И познайте дали му мина рекета. Макар че, признавам, в първия момент замълчах смаяно - да ми се възмущава същия човек, дето миналата година в последния ден на август, петък в 5 вечерта се изтипоса пред отдела да съобщи че в понеделник заплати няма да има, и не се очакват да се превеждат пари до края на годината!!!
Та така, по всичко личи че ще се съдим. Накрая освен че ще ми плати заплатите, ще плати и лихви, но от чист инат ще ми прави мръсно до последно. Български работодател, какво да каже човек повече...
- Devoted of Slaanesh
- Paragon