Интересно е...жалкото обаче е, че ни занимават с миналото на Reinhard и Siegfried...както подсказа и OP-то.
Каката на Reinhard ми е страшно антипатична, пък е главен двигател на амбицията му да стане кайзер.
Тук-таме има някои прекалени реакции или дървени диалози в стил Tytania, което пак е сред нещата, които се очакваха.
Общо взето има достатъчно redeeming качества, а и обещанията за бъдещ развитие правят "Легендата" достатъчно приятна за гледане.
Wenli няма нужда да ми го хвалиш. Аз едва ли не следя поредицата, за да гледам как вечно успява да подложи крак на империята въпреки, че собствените му хора го поставя невъзможни ситуации...
(И знам какво става нататък с него, наспойлих се по случайност.)
Всъщност ги споменах само заради разсъжденията за приликите с Бараяр. Принципно нямам нищо против тях, ако са правилно употребени...а тук засега са...инфодъмповете тук са епични
То и аз не разбирам от тактика и стратегия ама разни изрази от типа "дадоха ти лявото крило, това е силна позиция" може да имат някакъв исторически смисъл, но в космоса, където всичко е 3D ми звучат странно.Пак казвам - не разбирам от тея неща
А и примерно превземането на Iserlohn от Rosen Ritter-те изглеждаше доста смехотворно (особено, като почнаха да се секат с брадви ).
Съгласи се, че сцената не крещи "реализъм", дори да не си изкарала и един ден в казарма.
OK, тук трябва да приемем, че "Рицарите" са се промъкнали някак покрай евентуално безбройните системи за сигурност и множество check point-ове, защото това им е работата и те я владеят перфектно.
Това не е проблем на ниво сюжет, а просто демонстрация, че заглавието не гони реализъм. Нито на тактическо, нито на стратегическо ниво. Всички конкретни военни действия са леко замъглени и условни. Такава е идеята на автора.
На мен това ми харесва много.
За жалост ефектът се проваля, когато задълбае в спомените или настоящите преживявания на някой от героите (те обикновено са прекалено експресивни).
Затова харесвам филма повече.
В зависимост дали е по-нащърбен или по-хлъзгавв случая особеностите в конкретната част на космоса
Шегичка де, разбирам какво имаш в предвид, а и такива неща са традиция за японците (за справка SBYamato 1974 - там какви безумия по темата има, не е истина).
То и аз не твърдя, че е имало друг начин, но не мога да не я спомена.За анимацията - няма как
Въпрос на вкус.а не некви извращения с пембени коси и финтифлюшки по дрехите
Аз харесвам и едното и нито другото, стига да са красиво изпълнени и да съответстват на останалия стил...а не примерно да имаме genki loli със зелена коса и къса поличка, насред хора облечени като крепостни селяни...
Аз схванах референцията, защото бях гледал филма, а и дисковете със сериите вече беряха прах в един кашон в килера.Ето откъде била пост-таймскиповата простотия на Гинтама