SHADOWDANCE - Статии
Moderator: Moridin
SHADOWDANCE - Статии
Това е тема, в която ще обявяваме новите материали в тази рубрика. Чувствайте се поканени да коментирате и обсъждате
And you can't dance with a devil on your back...
Класация: Топ 10 Фентъзи поредици
Огромен материал, който готвим от доста дълго време, надявам се да ви хареса
...защото потроших около 10 часа да го оформям -_-
Огромен материал, който готвим от доста дълго време, надявам се да ви хареса
...защото потроших около 10 часа да го оформям -_-
Браво за положения труд и чудесно включване на новите автори - отличавам на първо място Ордо, чийто стил най-много ми допада, а и добавя параграф "Слаби страни".
Минах статията на диагонал, понеже ми беше любопитно главно кои заглавия сте включили и на кои места. Като цяло добра класация (от нещата, които съм чел), макар и някои заглавия да са на по-предни места може би и по силата на авторитета си и въпреки по-слаби свои части, които нарушават цялостното впечатление (Патрулите на Лукяненко според мен остават с високо общо ниво и без слаба част до момента, но не са толкова прочути в жанра. Същото важи за трилогията на Бари Хюгарт за господаря Ли).
Две неща ме учудват - някои от авторите не са дочели някои от поредиците (ако бяха, това може би щеше да се отрази на крайното им впечатление) и отсъствието на някои от старите кучета, особено при заглавия като Малазана, Колелото и Землемория ( ), но не само.
При всяко положение евала за хвърления труд.
Минах статията на диагонал, понеже ми беше любопитно главно кои заглавия сте включили и на кои места. Като цяло добра класация (от нещата, които съм чел), макар и някои заглавия да са на по-предни места може би и по силата на авторитета си и въпреки по-слаби свои части, които нарушават цялостното впечатление (Патрулите на Лукяненко според мен остават с високо общо ниво и без слаба част до момента, но не са толкова прочути в жанра. Същото важи за трилогията на Бари Хюгарт за господаря Ли).
Две неща ме учудват - някои от авторите не са дочели някои от поредиците (ако бяха, това може би щеше да се отрази на крайното им впечатление) и отсъствието на някои от старите кучета, особено при заглавия като Малазана, Колелото и Землемория ( ), но не само.
При всяко положение евала за хвърления труд.
Last edited by passer-by on Wed Mar 13, 2013 3:09 am, edited 2 times in total.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
Мерси за отзивите, точно това й беше идеята на темата
Що се отнася до класирането - екипът (почти целият, не само хората, писали в статията) гласува в работния форум и това беше крайният резултат. И аз бих подредил някои заглавия иначе, но това е положението
Иначе що се отнася до няколкото недочетени поредици, в общия случай става дума за достатъчно ясни параметри, за да може да се пише. Не мога да коментирам за други, но при мен и Малазана, предвид опита ми от първите осем книги и множеството ревюта и коментари, които съм чел за последните две, очаквам, че мнението ми ще се промени слабо, ако изобщо. Пък и съм коментирал общи неща за поредицата като цяло, не за финала конкретно. Никъде в интернет не съм попадал на мнение, че финалът тотално преобръща представите ни за серията
Що се отнася до класирането - екипът (почти целият, не само хората, писали в статията) гласува в работния форум и това беше крайният резултат. И аз бих подредил някои заглавия иначе, но това е положението
Иначе що се отнася до няколкото недочетени поредици, в общия случай става дума за достатъчно ясни параметри, за да може да се пише. Не мога да коментирам за други, но при мен и Малазана, предвид опита ми от първите осем книги и множеството ревюта и коментари, които съм чел за последните две, очаквам, че мнението ми ще се промени слабо, ако изобщо. Пък и съм коментирал общи неща за поредицата като цяло, не за финала конкретно. Никъде в интернет не съм попадал на мнение, че финалът тотално преобръща представите ни за серията
Абеее, този на Тъмната Кула попромени моята, ама нейсе.Roland wrote:Никъде в интернет не съм попадал на мнение, че финалът тотално преобръща представите ни за серията
А гласуването е едно, писането на мнение е друго. В смисъл, като видя статия за Колелото, Землемория или Малазана, веднага се сещам за определени хора тук.
Евентуално пуснете отделна статия за фентъзита, които са по-слабо известни, но заслужават прочит, по-горе дадох два примера.
Но статията със сигурност върши чудесна работа по критерия "десетте класики, с които всеки фентъзи фен трябва да се запознае".
The Best of Mozart
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
Еми аз пък не говорех за Тъмната кула (за която да, доста хора писаха, че финалът е преобръщащ, но също така ще забележиш, че аз не съм писал), а за Малазана, който е една голяма аморфна маса, със или без финала си...
А това кой е писал, уви, беше въпрос на желание :/
А това кой е писал, уви, беше въпрос на желание :/
Ебати епичната, МЕГА статия, евалата, пичове!!!!
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/
- Ordo Malleus
- Mistborn
Голямо Благодаря за коментарите и хубавите думи, наистина отне доста време и усилия създаването на този материал - което в никакъв случай не означава, че не се забавлявахме... е, може би с изключение на Роланд, комуто се падна да форматира цялото нещо, да пише уводи и още безброй неща
Радвам се, че предизвикахме някакъв отклик, надявам се и други хора да се включат с мнение, критика или каквото им е на сърцето.
Радвам се, че предизвикахме някакъв отклик, надявам се и други хора да се включат с мнение, критика или каквото им е на сърцето.
What froze me was the fact that I had absolutely no reason to move in any direction. What had made me move through so many dead and pointless years was curiosity. Now even that had flickered out.
- Devoted of Slaanesh
- Paragon
- RRSunknown
- Elder God
- tigermaster
- Elder God
Определено як материал, много ми хареса. Надявах се да видя и поредицата на Бари Хюгарт за господаря Ли и Вол Номер Десет, всъщност, понеже ми е нейде в топ три на любимите фентъзи серии, но статията ми хареса. Трябва най-после да го видя Бакър, отдавна му се точа...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог