Астрология

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Fri Jan 15, 2010 1:10 pm

(pedantic mode on)
Всъщност съвсееееем малко по-малко от 1/6 - по-точно 23/144, поне ако предположим, че се е родил под 75 градуса северна и над 75 градуса южна ширина :) Ако се е родил между 75 градуса и полюса, тогава има истинска вероятност зодиакалният му знак и асцендентът му да съвпадат и тогава вероятността да познаеш едно от двете, без да указваш кое, наистина става 1/6 :) Но пък ако се е родил между 66 градуса и полюса... цялата работа със зодиака става много, много по-сложна :)
(pedantic mode off)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Fri Jan 15, 2010 4:25 pm

Ima li zodia Orion?
Look at the darkness...
...around me.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Jan 15, 2010 4:47 pm

Не, освен ако не караш по древнокитайския зодиак.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Fri Jan 15, 2010 5:05 pm

Няма зодия "Орион", но ако имаше, вероятно щеше да се отнася за ловец, преследващ неотклонно и безмислостно каквото там е захапал в момента - и може би половината съфорумци щяхме да претендираме поне за асцендент :plez:
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Jan 15, 2010 8:58 pm

А кво праиме с тия дет са родени в граничния ден между две зодии в 12 часа нейде :mrgreen:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

kalein
Arcanist

Post by kalein » Sat Jan 16, 2010 2:53 pm

Гледаме ги и се чудим кви са.

А пък с асцендентите, дето се сменят на 2 часа, какво е...
Spoiler: show
Хора, които са на границата м/у два знака, често носят черти и на двата. Всъщност това ми е една от любимите чуденици -защо матриците на човешките характери трябва да са разположени в 12 основни калъпа, и то сравнително дискретни (с доста ясна граница м/у края на единия калъп/зодиакален знак и началото на следващия)? А не са примерно 120, или необозримо число, плюс да имат по-"аналогово" естество - да съществуват някакви "пикове" на зодиакални качества (да кажем, на 5-о число всеки месец от настоящия ни календар) и колкото по-близо до тях си, толкова по-чист носител на точно тия качества да си, а иначе да си пропорционално смесен - примерно 2/3 Дева, 1/3 Везна?

Ето и още една: "Защо всемогъщата Космическа сила има нужда от универсални вселенски закони, вместо да направи всяко едно нещо и всяка една ситуация, и всяко едно взаимодействие уникални, т.е. неподлежащи на обобщения?"... *смея се като един Георг Кантор на прага на безкрайността от по-висш порядък*
Аз съм мазохист. От грубостта и агресивната глупост ме боли ужасно, но нещо ме кара да продължавам...

Ако не харесваш думите ми, спомни си: винаги можеш да ми спретнеш бан.

raylight
Sorcerer

Post by raylight » Wed Sep 29, 2010 6:41 pm

Занимавал сам се с астрологиа дулго време, разглеждал сам профили на няколкостотин човека БЕЗПЛАТНО и мога да кажа, че ако не е вярна, то астрологиата е направена изклучително убедителна, при това, колкото по - добри умениа имаш в идентифицирането на шаблони ( по - високо IQ), толкова по - убедително ти изглежда. Имаше и изследване на Менса по вупроса, струва ми се.

Аз имам вутрешно убеждение, че основите са верни, но не мога да твурдя, че е доказуемо

П.С. Извинете за грешките от кирилизациа
В традициите вграждаме себе си – ценностите си, светогледа си, паметта си, мъдростта си, себе си жертваме, за да предадем своите познания, но и страхове на бъдещите поколения през хилядолетията.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Sep 29, 2010 6:44 pm

Ще се повторя, но астрологията е направена така че да познава. Мога да открия достаъчно много черти от себе си в почти всяка зодия.
Бтв, за какви профили става дума? И всичките няколкостотин човека ли познаваш?
I don't wanna die

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Sep 29, 2010 7:18 pm

raylight wrote:Занимавал сам се с астрологиа дулго време, разглеждал сам профили на няколкостотин човека БЕЗПЛАТНО и мога да кажа, че ако не е вярна, то астрологиата е направена изклучително убедителна, при това, колкото по - добри умениа имаш в идентифицирането на шаблони ( по - високо IQ), толкова по - убедително ти изглежда. Имаше и изследване на Менса по вупроса, струва ми се.

Аз имам вутрешно убеждение, че основите са верни, но не мога да твурдя, че е доказуемо

Съвсем сериозно ти препоръчвам 8-те сезона на Penn&Teller Bullshit. Помага за развитието на здравословен скептицизъм.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

raylight
Sorcerer

Post by raylight » Wed Sep 29, 2010 8:40 pm

The Dragon wrote:
raylight wrote:Занимавал сам се с астрологиа дулго време, разглеждал сам профили на няколкостотин човека БЕЗПЛАТНО и мога да кажа, че ако не е вярна, то астрологиата е направена изклучително убедителна, при това, колкото по - добри умениа имаш в идентифицирането на шаблони ( по - високо IQ), толкова по - убедително ти изглежда. Имаше и изследване на Менса по вупроса, струва ми се.

Съвсем сериозно ти препоръчвам 8-те сезона на Penn&Teller Bullshit. Помага за развитието на здравословен скептицизъм.
Аз съм почти научен работник, благодаря. Имам здравословна непредубеденост към всяко нещо, за да не ми попречи да го потвърдя или опровергая обективно :)
В традициите вграждаме себе си – ценностите си, светогледа си, паметта си, мъдростта си, себе си жертваме, за да предадем своите познания, но и страхове на бъдещите поколения през хилядолетията.

raylight
Sorcerer

Post by raylight » Wed Sep 29, 2010 8:47 pm

Morwen wrote:Ще се повторя, но астрологията е направена така че да познава. Мога да открия достаъчно много черти от себе си в почти всяка зодия.
Бтв, за какви профили става дума? И всичките няколкостотин човека ли познаваш?
Профил означава пълен астрологичен натален чарт, с всички планети, асцендент, домове, аспекти и т.н. Не става дума за мъгляви глупости от рода на висок тъмен непознат и "вие сте самокритични". идентификацията ми е част от научната област, така, че мога да разпозная, кога нещо е съшито с бели конци или прекрасно сглобено, а астрологията е второто - направено е да лови точно по - интелигентни хора, ако приемем, че не е вярна.

За стотиците профили - всеки познава поне 100 човека, с които се вижда през по - малки или големи периоди. като добавим това, че имам брат с бизнес в езикова школа, където досаждах дълго време, това добавя числа за няколко години.

Между другото ми се е случвало да познавам зодии на няколко човека. ВИнаги, когато е ставало, съм имал някакво вътрешно чувство, което ме е карало да кажа предположението си като въпрос. Това не означава, че мога да позная зодия на всеки човек, особено, ако не го познавам добре като характер, даже не се случва често, но когато се случва да предположа убедено, познавам 9/10 пъти.

Цялата идея с тези планети е свързана с архетипите в човешкото подсъзнание и оттам се навързва цялата система. Неслучайно дори Юнг и се е вързал. Има някои базови неща за всяка зодия, които на мен ми изглеждат неизменни за всеки човек - няма телец, който да се отмята ей така от решението си, близнак, който да не си превключва интересите на фази, лъв, който да не е особено манипулируем откъм комплименти и т.н. Поне така изглежда, ако прочетеш повече, т.е. може и да се самопрограмираш с това четене. Както и да е съшито, не е с бели конци, определено. Това не е гадаене.

П.С. Планети, аспекти, асцендент на теория показват естествените склонности на човека, а не действията му, които зависят и от неговата воля и свобода на избор. Уловката е, че липсата на информираност ограничава свободата на избора.
Last edited by raylight on Wed Sep 29, 2010 8:53 pm, edited 3 times in total.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Sep 29, 2010 8:50 pm

Я си кажи научната област, че ми стана интересно. И какво имаш предвид под "почти научен работник"?
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

raylight
Sorcerer

Post by raylight » Wed Sep 29, 2010 8:52 pm

Amelia wrote:Я си кажи научната област, че ми стана интересно. И какво имаш предвид под "почти научен работник"?
Пречат ми ректора и Дянков да стана асистент в английския факултет на ТУ-София. Областта ми е най - общо system science, но конкретно е идентификация на системи и теория на управлението, а съвсем конкретно - дискретизация на сигнали, многочестотни системи и ПИД регулатори, както и разни системи с вътрешни модели и компенсация на закъснение.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Sep 30, 2010 12:19 am

За стотиците профили - всеки познава поне 100 човека, с които се вижда през по - малки или големи периоди. като добавим това, че имам брат с бизнес в езикова школа, където досаждах дълго време, това добавя числа за няколко години.
Ам, това, че са ти познати не означава, че наистина ги познаваш. Това, че си ги виждал постоянно в течение на няколко месеца курс прави ли те достатъчно добре познаващ човека, та да можеш да кажеш дали две страници текст за него са със сигурност грешни или верни? Извинявай, повечето хора не могат да кажат това за съучениците си, с които са прекарали години.
Бтв, нали точно това ти обяснявам - произволен човек ще подхожда поне донякъде на почти всеки хороскоп.
Има го и момента с дуализма - примерно за Амелия мога с еднаква сила да кажа, че ужасен циник и чуствителен романтик.
няма телец, който да се отмята ей така от решението си, близнак, който да не си превключва интересите на фази, лъв, който да не е особено манипулируем откъм комплименти и т.н. Поне така изглежда, ако прочетеш повече, т.е. може и да се самопрограмираш с това четене. Както и да е съшито, не е с бели конци, определено. Това не е гадаене.
Също така почти няма човек, който да не е манипулируем откъм комплименти, много малко от хората, които познавам от всякакви зодии не превключват между интересите си и най-инатливите хора, които познавам определено не са телци. Бтв, лъв, който не е манипулируем откъм комплимети е майка ми - тя дори се дразни, когато й се мазнят.
I don't wanna die

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Sep 30, 2010 12:26 am

Е моят дуализъм се обяснява от атрологическа гледна точка с това, че половината ми планети са във Везни, а останалите в Скорпион... :lol:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.