Да, Калине, считам, че съм достатъчно наясно с тези неща при положение, че:
- прочетох текстовете на закона и предложените поправки от политици и анти-ГМО групата
- имам контакт с теб и покрай теб чета какво се случва с протестите. следя и сайта на анти-ГМО групата за новини. Изобщо, сигурно съм един от най-информираните по тази тема хора в България ИЗОБЩО, въпреки че не съм в България
- следих какво пишат медиите и разни индивиди и от двата лагера съвсем индивидуално в съвсем индивидуалните си блогове, сайтове и форуми
- сама участвах лично в спорове с такива
Не ми излизай с номера за индивидуалността - безумен е. Индивидуалност или не, масата си е маса. Тълпата си е тълпа. Има достатъчно общи положения, достатъчно общи заблуди, че да можем да генерализираме. Учебникарското инфо си е учебникарско инфо и е общо за всички, които го имат, оттам аргументацията им е еднаква. И т.н. Мен не ме интересува какво обичат да обличат/слуша/четат/ядат/правят в свободното си време тези хора, щото не съм тръгнала да ставам приятел с тях и да си пия пиенето с тях. Аз с тях участвам в дискусия - интересуват ме аргументите им, а те са все едни и същи и на двете страни.
И ако обичаш, не ме обвинявай за това, че съм ненаясно с гледната ти точка, защото ти така и не благоволи да дойдеш и да я изложиш тук. В Ефремов също. А аз считам, че като говориш с мен тук и в Ефремов, ще ми напишеш тук и в Ефремов гледната си точка, а няма да ме пращаш в сайта на Човешката, където не мога да я прочета без регистрация. И копи/пейст от Човешката би ми свършил работа. Не знам на кво са те учили и на кво сам си се учил за общуването с хора, обаче без диалог това не става. Ти диалог с мен имаш твърде рядко - обикновено ставам свидетел на доста скучен сарказъм, лиготии и разбира се, линкове, които задават въпроси. Дотук за твоето отношение към ГМО аз знам, че:
- ще пребиеш всеки човек, който пусне трансгенен организъм в природата
но не знам:
- защо
знам:
- че постоянно изтъкваш вредата от тях на базата на неособено разбрани източници
не знам:
- доколко си си разбрал източниците и няма как да узная само от пляснатия линк и придружаващото изречение "на ви сега ня-ня-ня-ня-ня!"
знам:
- материята живо те интересува
не знам:
- в каква посока - за пълна забрана ли си, за частична ли, защо, как. Наистина, след толкова много лай по форумите, аз не знам твоята позиция. Ти моята знаеш ли я бтв?
Това, което знам за теб и твоето мнение, го знам на базата на събиране на вода от девет кладенеца и различни форуми. Ти не си благоволил да ми го кажеш. Сигурно е щото си учил по 13 часа на ден как да комуникираш с хора - това трябва да е няква нова система, където човекът отсреща трябва да бъде воден до това знание с малки хинтове, все едно играе компютърен куест. С домашни, обаче, щото трябва да се бъхтим, иначе не може. Такова е то съвременното образование - гледа да те учи, забавлявайки те. Аз, уви, съм от старата школа - там не се забавляваме, не си изрязваме и лепим картинки, не си играем на компютърни куестове. Говорим си. При това така, че да е с възможно най-разбираема и укрепена аргументация. Повредена съм, знам, но в науката е така - ако учените не ти разберат научната статия или намерят пробойни в нея, ще я отхвърлят. Затова и не си играем - водим един скучен и сив живот без игра. Горките ние.
Та така, Калине. Изморяваш ме безкрайно. И понеже си знаех, че така ще стане, щото така става обикновено - още в онази заключена тема ти бях казала, че няма да се разправям с теб за тия неща. Що ли не го направих, да ме пита човек.