A V A T A R
Кои например? Много ми е интересно как може съвсем конценционален като наратив и структура филм да е откраднал доста сцени от експериментален филм без диалог или сюжет, но щом казваш...Отделно ми казаха че имал доста крадени сцени от Барака.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
- Dr. Horrible
- Forsaken
Наистина го отбелязват много хора, но според мен не са напълно прави. Покахонтас има доста по-зряла история, за мен лично беше и по-завладяваща, пък и финалът си е по-идеен и смислен.coldie wrote: Реално историята е историята на Покахонтас, както правилно отбелязват много хора.
Така че въпреки многото прилики не бих казал, че историята на Аватар реално е историата на Покахонтас.
But goddamn,
you got me in love again
you got me in love again
- tigermaster
- Elder God
Ще те посъветвам да разбереш, че този форум не е еквивалентен на коментарите в някой торент-тракер.coldie wrote:Просто поредния високобюджетен филм неказващ нищо. Просто хора не разбирате ли, че ни отглеждат по определен начин.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
- Interpreter
- Forsaken
Не знам кой беше колегата, но аз поне може би щях да преведа името на метала, дето нашите гаднярчета го търсеха, "недобиваемий" или нещо подобно, да е ясно за децата поне. Освен това редакторите не бяха си свършили работата много, щото разни неуместни "и кратки" непрекъснато ми се набиваха в челото - нали надписите триизмерни такива...
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"
- Interpreter
- Forsaken
За "Аватар" никой не спори. Но "необтаний"... какво значи "няма да се преведе"?Roland wrote:Думата "Аватар" е напълно адекватна на български и се използва. А необтаният естествено, че няма да се преведе, разбира се, за бога, очевидно, в името на всичко свято
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."