Гледано напоследък, Part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Jen
Paragon

Post by Jen » Thu Mar 19, 2009 6:44 pm

Много е хубав Валсът, да. Аз го гледах на премиерата в Зала 1 и преди прожекцията някакъв човек от Израелския филмов център, на когото режисьорът Ари Фолман бил студент, разказа как правел впечатление на гневен и затворен младеж. Често си говорили затова, но той (Фолман) не можел да обясни причините. И според професора едва сега, след приключване на всичко около „Валс с Башир”, вече изглеждал много по-спокоен и в мир със себе си.
Та филмът е силно автобиографичен, дори самият герой се казва Ари, и явно е бил нещо като личен поход за търсене на покой. Но не е документален, художествен си е. Много ми беше интересна психологията (не в смисъл на психологизъм като подход, а чисто научно) във филма. А самата история е чудесно структурирана във вид на колекция от чужди спомени, събирани от човек, който просто е изтрил от паметта си определени, травмиращи събития.
If I never meet you in this life, let me feel the lack.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Fri Mar 20, 2009 12:04 am

Изгледах Milk преди малко. Много добър като цяло, особено втората му половина е много силна. Особено като за биографичен филм (един от жанровете, които по принцип недолюбвам). Качествена актьорска игра от целия каст, умела режисура и хубаво послание, макар и доста натрапчиво поднесено, но с този сюжет това е неизбежно, Н

Обаче не мога да не спомена, че изпълнението на Шон Пен тук, макар и да е впечатляващо (многократно по-добро от в Mystic River), е определено по-слабо от феноменалната роля на Мики Рурк в The Wrestler.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

pnv_Creator
Misting

Post by pnv_Creator » Fri Mar 20, 2009 2:15 am

Watchmen
Има филми, които не харесвам. Други направо не понасям. Няколко съм спирал да гледам преди края им. Този е единственият филм, който мразя.
Една уникална пародия. Поставя недостижими върхове на безмислицата и псевдо-философията. Нелепо анално творение, тричасова епопея на глупоста. Бедствие в кино-изкуството. Латиноамериканската трагедия във фантастични краски. Най-неуспешният дори сред филмите за супер герои, дъното на дъното.
Психическо изнасилване беше за мен. В началото ми беше тъпо, после смешно. Дойде апатията. Накрая дори започнах да търся утеха в религията. Ако има Господ, то той ще накаже импотентните автори на този безумен спазъм и тези продажници от IMDB, които все повече ме дразнят със зачестилите купени оценки.

Да бъда обективен. Има един два красиви визуално момента.
2/10 максимум от мен и всички, които познавам. Няколко човека имахме абсолютно еднотипна мисъл.
"Най-тъпият филм, който съм гледал през живота си. Заклевам се..."

Господ да ви пази от подобни творения.
Смятам да се отдам на странстване из Пирин за два дена, с надеждата да намеря изцеление или поне болката и споменът да бъдат притъпени от свирепата природа, прогнозирана този уикенд.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Mar 20, 2009 3:14 am

:lol: :lol: :lol:
Всеки има право на лошия си вкус. :lol:

Упс, дано не ме тресне някоя светкавица сега...

Бтв, точно за тоя филм си имаме отделна тема. Въпреки че май по-добре да не я четеш. Че току виж емигрирал към Хималаите, за да притъпяваш там болката.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Mar 20, 2009 9:23 am

Всеки има право на лошия си вкус
;)

pnv_Creator
Misting

Post by pnv_Creator » Mon Mar 23, 2009 11:01 am

Down of the dead
пак :)
Крайно време е да излезе пак нещо за зомбита, което да си струва, ама уви...
Много голям дефицит на качествени продукции в този жанр...

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Mon Mar 23, 2009 11:35 am

Dawn :lol: Иначе и аз реших да изгледам отново старите класики на Ромеро, още повече че съм ги гледал преди много време с неособено добро качество :D

pnv_Creator
Misting

Post by pnv_Creator » Mon Mar 23, 2009 11:41 am

малко стари ми идват, а иначе и аз малко съм ги позабравил
чудно ми е защо се излага така напоследък
Land of the dead беше обидно глупав, а Diary of the dead и Day of the dead ми изглеждат жалки на пръв поглед. Някой зяпал ли ги е?

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Mon Mar 23, 2009 11:43 am

Der Himmel über Berlin (по неведоми за мен причини преведено на англ. "Wings of Desire" и от там на български "Криле на желанието" )

Отдавна не бях попадал на толкова интелигентно и експресивно направена лента, макар че, за да го гледаш се иска определена нагласа, определен багаж и най-вече да харесваш подобен род филми.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Mar 23, 2009 5:26 pm

Браво, Попе, великолепен филм е, още в невръстна 15-годишна възраст ме беше грабнал напълно.

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Mon Mar 23, 2009 6:44 pm

Наистина е удивителен. :) Все още се опитвам да си обясня как от него успяха да сътворят после City of Angels... :neutral:
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Mon Mar 23, 2009 10:35 pm

Гледах Gran Torino и беше много жесток!
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

pnv_Creator
Misting

Post by pnv_Creator » Wed Mar 25, 2009 11:31 am

The Aviator
Въпреки че блести отвсякъде с визията си, музиката, персонажите и актьорската игра на ди Каприо и Бланшет, някак си не успя да ми е прекалено интересен. Иначе, да, its a piece of art

Бобсън
Arcanist

Post by Бобсън » Thu Mar 26, 2009 6:58 am

Maledictus wrote:Der Himmel über Berlin (по неведоми за мен причини преведено на англ. "Wings of Desire" и от там на български "Криле на желанието" )
.
Това доколкото си спомням е авторово заглавие. Помня че на вреемето трябваше да ходим до Гьоте институт, за да го гледаме тоз филм на VHS... Крилете си ги пишеше още тогава...

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Mar 26, 2009 9:33 am

Maledictus wrote:Der Himmel über Berlin (по неведоми за мен причини преведено на англ. "Wings of Desire" и от там на български "Криле на желанието" )

Отдавна не бях попадал на толкова интелигентно и експресивно направена лента, макар че, за да го гледаш се иска определена нагласа, определен багаж и най-вече да харесваш подобен род филми.
Oпределено последното. Аз едвам го изтраях. И след още няколко филма на Вендерс твърдо мога да заявя, че с тоя режисьор силно и категорично не си пасваме...
And you can't dance with a devil on your back...