Spam Is In The Air
Moderator: Moridin
Пешо, какво точно разбираш под голям статив?
Защото и моят, ако го разгънеш, стига до 1,50-1,60 м. на височина. Иначе по-сериозно, стативите се ползват най-вече когато снимаш при ниска светлина, защото скоростите на затвора са по-ниски, и треперенето на ръката (особено при по-тежки обективи) се отразява на фокуса. Иначе не е проблем да държиш по-голям обектив в ръка (е, може да се наложиш да го подпираш отдолу), правил съм го (с 250-милиметров, около половин кило тежи).
Колкото до този обектив, големината му е явно заради факта, че е с постоянна максимална бленда, 1/2.8, което за телеобектив е наистина много. Но просто не виждам как ще го мъкнеш това чудо, за да снимаш буболечки сред природата
- то докато го сложиш на статива, и каквото си тръгнал да снимаш ще избяга 

Колкото до този обектив, големината му е явно заради факта, че е с постоянна максимална бленда, 1/2.8, което за телеобектив е наистина много. Но просто не виждам как ще го мъкнеш това чудо, за да снимаш буболечки сред природата

This signature is not yet rated
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Валери, сигурно щото ти се е случвало да бягаш от съскаща гъска (не кокошка), раздразнена от това, че си се опитал да й прибереш яйцата 
Добавено: Живик, ми и аз не говоря за буболечки... говоря за лъвове, делфини, щрауси, бурундуци и други опасни хищници
Ясно е, че няма да го ползваш за снимки на цветенца с макро 

Добавено: Живик, ми и аз не говоря за буболечки... говоря за лъвове, делфини, щрауси, бурундуци и други опасни хищници

Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Уф, явно няма да се разберем... хубу де, аз ще си остана с мнението, че ще има хора - отявлени професионалисти и маниаци - които са готови да дадат 25 хиляди долара за нещо, което ще им върши работа при фотосесии из природата. Самата цена от 25 хиляди долара показва, че това не е за масовия пазар, а само за хора, които наистина знаят какво искат - и чиито изисквания може да са малко далеч от нашия мироглед. Това не значи, че ги няма 

Eric: I use my sword to detect good on it.
Всъщност приложението, както си го каза онзи тип, който представяше обектива, си е най-вече за спортни състезания, където наистина ще е полезно да имаш такава джаджа. Все пак не забравяйте постоянната максимална бленда, така че това наистина ще е най-бързия телеобектив в света, което никак не е малко. Предполагам го гласят за олимпийските игри, все някоя от големите агенции или телевизии ще се изръси за такова нещо, след като всичко се пуска и в интернет, просто няма начин.
This signature is not yet rated
Хм, който се сети под 2 секунди за смисъла поздравления

- Spoiler: show
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
- The Dragon
- Elder God
АзXellos wrote:Хм, който се сети под 2 секунди за смисъла поздравления![]()
- Spoiler: show

The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Да бе, как забравих да кажа освен тебе 

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Аз чатнах, че бийвър значи И бобър едва на второ замисляне. На първо ми се стори пределно недвусмислено.
Така че сигурно и Емо се е сетил, щом дори за мен е толкоз просто.

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.