И пак за жените шофьори, ест..

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Post Reply
BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Tue Oct 30, 2007 4:09 pm

Само да ти поясня, Кселославе, че аз не те затапих вчера само защото реших да не правя същото като тебе - да генерализирам и да обидя много приятните господа от този прекрасен форум. Но след като ти пусна глупост, изчака някой да ти се хване 2 дена. И най после, когато само каза Морви нещо, и се присмя и все още смееш да твърдиш как сме наскачвали ние; Си го заслужаваш - на ти!
Ааааааа, и ¿знаеш ли защо на мъжете им е по-трудно да се научат да паркират?
Spoiler: show
Защото всичките си мислят че една педя са 25 сантиметъра!!
:rofl: :bigtongue:

Относно закона за предпазване на лични данни, тук в момента почват да следят за спазването му и глобите започват от 300.000 ?! Та стига в смата бланка която се попълва, да има обяснение. Когато я попълниш и подпишеш, приемаш условията.
Last edited by BaYa on Tue Oct 30, 2007 4:15 pm, edited 1 time in total.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Oct 30, 2007 4:21 pm

Страшен лаф ма трудно се предава писмено. Обикновено жената просто показва разстоянието м/у върховете на леко свитите си среден пръст и палец (около 10см) и казва "Щот си мислят, че тва са 20 санта".

П.П.: Никоя обаче не е посмявала да ми излезе НА МЕН с тоя номер. :lol: И иначе бойната Байита не е изключение. 8-)
Last edited by shayhiri on Tue Oct 30, 2007 4:28 pm, edited 2 times in total.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Tue Oct 30, 2007 4:26 pm

Аре тогава да те науча на още един полезен лаф. :twisted: Тук редовно се казва, че няма нежелаещи (или студени, фригидни и т.н. - сложи каквото предпочетеш) жени, само мъже които не знаят.
И ще ти излезна и с тая - не е важен иснтрумента, а умението при ползване.
И ще ме извиниш, но в уменията ти имам остри съмнения. По една единствена причина - колкото повече лае кучето, толкова по-малко хапе. :mrgreen: Та май за да се убедя, трябва сертификат от щастливките. А не от теб. :wink:
Край на народната мъдрост!
Мммрррррррррррррррр! :wink:

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Tue Oct 30, 2007 4:29 pm

shayhiri wrote:
Страшен лаф ма трудно се предава писмено. Обикновено жената просто показва разстоянието м/у върховете на леко свитите си среден пръст и палец (около 10см) и казва "Щот си мислят, че тва са 20 санта".

П.П.: Никоя обаче не е посмявала да ми излезе НА МЕН с тоя номер. :lol: И иначе бойната Байита не е изключение. 8-)
Шайхири ако не беше уточнил точно, определено щяхме да си помислим за това как разбираш ли девойките непрекъсанто са ти излизали с този лаф. :mrgreen:

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Oct 30, 2007 4:34 pm

Бая, уловката е, че човекът се опитва да паркира там, където НЯМА място, докато жена е напълно в състояние да направи същия (и много по-голям) зулум при ДВОЙНО по-широко местенце за паркиране, нал' ме разбираш ;р

бтв непособността на жените да паркират (особено назад) е научно доказан факт, не мога да разбера защо женската част тук продължава да спори по него, вместо да изтъква собствените си предимства.

така или иначе основният проблем с жените-шофьори не е некадърното паркиране (това е проблем на повечето шофьори, така или иначе), нито дори слабите способности за навременно ориентиране. ОСНОВНИЯТ ПРОБЛЕМ Е, ЧЕ ЖЕНИТЕ КАРАТ ВЛУДЯВАЩО БАВНО И ПРИЧИНЯВАТ НЕРВИ НА ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ В ДВИЖЕНИЕТО.

Което е причината за мнооого катастрофи. Нервите.

Кхм.
Last edited by Moridin on Tue Oct 30, 2007 4:38 pm, edited 1 time in total.
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Oct 30, 2007 4:36 pm

Мор, иди си пий хапчетата от сушени жаби. :mrgreen:
Last edited by Morwen on Tue Oct 30, 2007 4:38 pm, edited 1 time in total.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Oct 30, 2007 4:38 pm

Боя се, че от незапознати с реалността ми е трудно да приема съвети ;р
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Oct 30, 2007 4:40 pm

Ми недей, приемай от мен. :) Също толкова доказни "научни факти", колкото цитираните от теб са.
Бтв, днес вече минахме войнстващия мачизъм като тема, пробвай пак утре.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Tue Oct 30, 2007 4:42 pm

Moridin wrote:Бая, уловката е, че човекът се опитва да паркира там, където НЯМА място, докато жена е напълно в състояние да направи същия (и много по-голям) зулум при ДВОЙНО по-широко местенце за паркиране, нал' ме разбираш ;р

бтв непособността на жените да паркират (особено назад) е научно доказан факт, не мога да разбера защо женската част тук продължава да спори по него, вместо да изтъква собствените си предимства.

така или иначе основният проблем с жените-шофьори не е некадърното паркиране (това е проблем на повечето шофьори, така или иначе), нито дори слабите способности за навременно ориентиране. ОСНОВНИЯТ ПРОБЛЕМ Е, ЧЕ ЖЕНИТЕ КАРАТ ВЛУДЯВАЩО БАВНО И ПРИЧИНЯВАТ НЕРВИ НА ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ В ДВИЖЕНИЕТО.

Кхм.
Друг проблем им е че се разсейват прекалено лесно и не внимават в движението. Говоря от личен опит със сестра ми. Още изтръпвам на моменти в кола с нея, въпреки че има книжка от 6 години вече, а кара активно от 2 години.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Tue Oct 30, 2007 4:43 pm

Значи днес три пъти по ред получих поредната доста интересна и изгодна оферта. Запечатана, естествено, в плик, на който пише:
Информация
съгласно изискванията на
"Закона за защита на потребителя",
Столична община, КАТ и ХЕИ
(каквото и да значи това :? )
Няма да я описвам цялата, но за някои неща не мога да се въздържа. Пускам ги обаче в спойлер, защото не е за хора с лабилни нерви.
Spoiler: show
Агенция "Хронос"
Минимален пакет услуги при погребение
(по цени на Общинското предприятие)
1. изваждане на смъртен акт - безплатно
2. адм. обслужване общинска такса - 12 лв.
3. ковчег обикновен - 51 лв.
4. комплект драперия /от 3 части/ - 24 лв.
5. подготовка на ковчег - 18 лв.
6. носене и товарене - 6 лв.
7. разкопаване и зариване общинска такса - 108 лв.
8. извозване от адрес или болница - 30 лв.
9. хладилна камера за 24 часа - 12 лв.
10. катафалка в гр. парк общинска такса - 24 лв.
11. некролози 10 бр. - 12 лв.
12. жито, погача и прибори за 20 човека - 12 лв.
13. траур за врата и 20 бр. жалейки - 4 лв.
14. свещи, тамян, въглен, преливка за гроба - 9 лв.
15. надгробен знак /кръст/ - 5 лв.
16. комплексна услуга по организация - 84 лв.
Общо с ДДс: 441 лв.

... Траурен букет от кали и гербери, изпълнен върху пиефлора и украсен с тържествена лента с надпис.
...Ритуална погача и примерна порция за раздаване.
...Луксозна катафалка за траурно шествие, лицензирана от КАТ и ХЕИ.
...Търсете директно "Хронос"!
...Ние го правим вместо Вас!

Накратко: Мри спокойно, ние ще те оправим на далавера
Е никой не е вечен, но не обичам да намирам почти ежедневно такива оферти в пощенската си кутия :(

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Oct 30, 2007 4:45 pm

Палавко е, факт.

Морв, ти за "научното доказателство" ли бе? Е не се научи ЦЯЛ ЖИВОТ да различаваш метафорите :mrgreen:

Макар че конкретно в случая емпириката е достатъчно доказателство, ако и не научно :roll:

Това не е войнстващ мачизъм. Това е отчаян вопъл на човек, който всекидневно се сблъсква с шофьори-идиоти и разпознава в 85% от тях жени, подминавайки ги.
This is it. Ground zero.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Tue Oct 30, 2007 4:49 pm

DELgado wrote:Друг проблем им е че се разсейват прекалено лесно и не внимават в движението. Говоря от личен опит със сестра ми. Още изтръпвам на моменти в кола с нея, въпреки че има книжка от 6 години вече, а кара активно от 2 години.
Мдаааа... Валери, явно не си се возил с мен :)
Moridin wrote:Бая, уловката е, че човекът се опитва да паркира там, където НЯМА място, докато жена е напълно в състояние да направи същия (и много по-голям) зулум при ДВОЙНО по-широко местенце за паркиране, нал' ме разбираш ;р
Жоро, явно не си ме виждал мен да паркирам... :) или леля ми, или купчина колежки от различните ми работни места, или... или просто за пореден път правиш поредните странни обобщения :)
Moridin wrote:бтв непособността на жените да паркират (особено назад) е научно доказан факт...
Ъм. Таковата. Дай да видя references. Сериозно, интересно ми е. Ако наистина е научно доказан факт, действително ще ми е интересно да се запозная с изследванията. А колкото до онова с метафората... ми извинявай, ама от няколко месеца насам съм останал с вчепатление, че тук от време на време се обсъждат сериозни теми със сериозен тон - и когато някой със сериозен тон ми говори за научни доказателства, първата ми реакция е... таковата... да го взема насериозно :)
Moridin wrote:така или иначе основният проблем с жените-шофьори не е некадърното паркиране (това е проблем на повечето шофьори, така или иначе)...
Аааа, това поне добре :)
Moridin wrote:...нито дори слабите способности за навременно ориентиране. ОСНОВНИЯТ ПРОБЛЕМ Е, ЧЕ ЖЕНИТЕ КАРАТ ВЛУДЯВАЩО БАВНО И ПРИЧИНЯВАТ НЕРВИ НА ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ В ДВИЖЕНИЕТО.

Ъм. Таковата. С това със жените, дето карали бааавно, също не съм съгласен - не съм съгласен да правиш такова голямо обобщение :) Ако го правиш на базата на собствен опит, собствени наблюдения, е, според мен е горе-долу един и същи броят на жените, които карат баааавно, и жените, които карат нервно - така че - според мен поне - няма такова нещо като "основният проблем на жените е, че карат бавно" :)

А според мен пък - по лични наблюдения - лично на мен доста повече нерви ми създават хора (не винаги успявам да определя дали са жени или мъже), които карат агресивно и не сигнализират за маневри, особено когато причината да не сигнализират е, че са започнали маневрата горе-долу в момента, в който са се сетили, че ще е добра идея да я направят. Не, не говоря за слабо ориентиране, говоря за каране тип такси или маршрутка, което съвсем не е ограничено до таксита и маршрутки :) И, да, на мен наистина това ми създава много повече нерви, и според мен е много по-лошо от бавното каране, най-малкото защото създава ПРЯКА предпоставка за катастрофа.

И... мдам... гледах Shoot 'Em Up, вече знам как ще реагирам на такива нерваци с несигнализирани внезапни маневри по пътищата :)

Баааааааааа го и в off-topic-а... бе някой може ли да преименува тая тема на "неоправдани обобщения", че да е ясно за какво говорим в последните десетина-петнадесет страници? :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Oct 30, 2007 5:10 pm

1) Не, честно казано не мисля, че "научно доказателство" е странно обобщение и трябва да бъде взимано насериозно. Мисля, че е ОЧЕВИДНО метафора в шеговит тон и недоумявам как може да бъде взета за нещо друго. Плюс това смисълът от нея не е шега, а истинско обобщение. Да кажем, че ти си един (1), а аз познавам off the top of my head петима, които ще се съгласят с мен за паркирането на жените и паркирането на мъжете. Да изброявам ли? То стига да гледаш филмчетата в тубата по въпроса де.

Това съотношение btw се запазва с увеличаване на аудиторията.

ДА ЗНАМ, че това не е чиста статистика, говорили сме го вече, ясно е, и аз съм от ФМИ, но е good enough за да си правя с чиста съвест т.нар. "странни" обобщения

2) Емпиричен факт - гледам някой кара странно бавно. Гледам някой не се възползва от предоставеното му място. Гледам, че заради него изпускам светофара или единствената дупка в разстояние на 5 минути, в която да си направя левия завой. Казах 85% - не е вярно. С чиста съвест го качвам на 95%, че шофьорът е жена. Това е емпириката на моя опит и правя изводи и "странни" обобщения въз основа на нея. Което е в правото ми.

Често ми се случва да карам с брат ми и да обсъждаме тия неща (темата се натрапва докато си в движението в София).

На АБСОЛЮТНО същото мнение е. Той кара повече от мен. Не знам ти колко караш и дали сериозно си правиш статистиката.

Да, вярно е, че верността на "85% от каращите бавно са жени" не доказва верността на "всички/повечето жени карат бавно". Но е доста добър хинт в тая посока.

Нещо повече, моето твърдение, цитирам "основният проблем на жените е, че карат бавно", не става по-малко вярно ДОРИ да докажеш, че повечето жени не карат бавно. Просто това все още може да е основният проблем на жените-шофьори, нали разбираш, че ме мързи да го извеждам с логически формули :P

3) Карането нервно води до каране бавно, освен когато води до каране бавно И неориентирано. What was your point again?

4) Да, по-опасни са несигнализираните маневри.

Само че (тук вече ФМИ шлифовката нещо ти е избягала) не виждам каква логическа връзка има това с моето твърдение, че основният проблем на жените-шофьори е, че карат бавно.

Тези две твърдения изключват ли се взаимно, че да използваш едното в противовес на другото? Би ли обяснил какво точно имаш предвид?
Last edited by Moridin on Tue Oct 30, 2007 5:13 pm, edited 1 time in total.
This is it. Ground zero.

Alanna
Arcanist

Post by Alanna » Tue Oct 30, 2007 5:11 pm

Пенчев е един от много малкото мъже, които наистина мислят, преди да генерализират. Абс съгласна, и... сори, нямаше как да не се намеся, макар че много сериозно разместихте "оста" :) на темата... така де, то и това е абсурдно.
Повече от половината от жените шофьори, които познавам карат по-добре от средностатистически мъж. Факт. Не е база на научно изследване по въпроса, а лично наблюдение, но пак е факт.
И умеят да паркират както си поискаш.
Аз не съм от тези поне 50% а от другите, просто защото не ме влече и не съм се шлайфала изобщо. Не знам към коя група бих станала, ако си дам някакъв зор, но аз съм разсеяна по рождение (не защото съм жена; и доста разсеяни мъже познавам). Пак факт.

Иначе, половината жени се паникьосват лесно и това им пречи. На некадърните мъже шофьори им пречат други кусури - глупост, пак онази уж типична за жените разсеяност, или просто са некоординирани в движенията си.

И за бавното каране не съм съгласна. Може и моите наблюдения да са калпави.

И изобщо не мога да споря, защото съм твърде емоционална. Избягвам да го правя :( На Ники генерализациите са ясни... не бих се обидила изобщо. Твърде често и аз иронизирам жените и себе си, както иронизирам и мъжете. Тук обаче напоследък май предимно жените се иронизират и генерализират напоследък. Ми... дразнещо е, защото липсва обратния момент.
Last edited by Alanna on Tue Oct 30, 2007 5:20 pm, edited 1 time in total.
(\ /)
(X.x)
(> <)

Reality is an obstacte to halllucination.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Tue Oct 30, 2007 5:12 pm

:rofl: :plez: :rofl: :plez: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Де го Кселомиров, с неговите социални експерименти. Да си признае, моментално, че мъжете не само се връзват много повече. Ами и рипват вкупом всички, като ужилени мускетари! :rofl: :rofl: :rofl: Хахахахахахаха, гениална страница стана! :mrgreen:
Мор, я погледни пак видеото. Ама тоя път го гледй с отворени очи. Ако тоя пич само се беше сетил че огледалцата (?) са подвижни и моеш си ги прибереш! :idea: