Колкото до българските творци, мисля, че всеки отдавна е наясно, че те печелят много повече от разпрстранието на мп3-ките, придобиваната от това популярност, концерти, етц. отколкото от албумите, които все едно никой не може да си купи. Плюс това повечето тракъри все едно не толерират разпространяване на българска продукция, нито пък някой е толкова умрял да сваля трите станали по-известни бг филма на година.
ЗАЩО В ТАЗИ ДЪРЖАВА ИМА ЗАКОНИ ПРОТИВ ПИРАТСТВОТО (имам предвид това, от което не се печелят пари)? ЗАЩО ИЗОБЩО ИМА РАБОТА В ПОСОКА НА СЪЗДАВАНЕТО ИМ? Те не са в полза на населението й. Държавата не е някакво автономно тяло, което търси разбирателство със себеподобните си и за целта трябва да преодолява народа си. Държавата Е този народ. По презумпция. Ако не беше така, то изобщо няма смисъл от държави, да се управлява целия свят от едно законодателство и тва е. Нали идеята на държавата е тя да пази интересите на своя народ и да подобрява нивото му на съществуване?
Не виждам причина (ФОРМАЛНО) смело да не гътнем всекакви идиотски закони за пиратство.
Ако по такъв начин се предизвика информационен изолационизъм, ... как ще стане това всъщност? Има милион държави без никакви закони за авторски права? Някой да не би случайно да филтрира заявки от техни айпи-та и некви такива дивотии? Глупости, умрял някой. Ше влезнем в щатския списък за пиратство, гаче ли някога сме излизали.
п.с. Знам, че откривам топлата вода, ама докога всъщност? В 21 век сме, не сме крепостни селяни. Мисля.
едит: всъщност поощряването на пиратството за чужда интелектуална собственост дори би оставило на хората повече пари за морално оправданото финансово поощряване на бг-продукцията